興趣嗜好

跳至

首頁
34567...15

尾頁

別墅

畢業後同朋友去泰國旅行, 導遊送左幾條手珠錬比我. 回家後睡覺半夜時見到衣櫃有隻手伸出來. 幾秒後唔見左. 第二晚睡到半夜, 見到有個和尚在旁邊. 之後問左人即刻將手珠錬掉左先無事.

大宅

我舊同事a既經歷~

之前有個同事由另1間分店調黎到我分店時講我聽的..
佢本身係分店A既..分店A門口..會有個好似好似門鍾咁既物體~
每有人入黎都會"ding dong"..
佢地每晚收鋪後..都1定要山門埋數既..
有時明明山左門...都會"ding dong"..
我朋友係好驚靈異既人...所以佢成日聽到都不期然會驚..

另外咁果間分店既天花係冇天花板..
只係搭左1條條好似水管但比水管粗咁既管...
有次..佢跟緊1個客..
個客有1個3,4歲既小朋友同行..
自己坐係1邊等媽咪..
突然間個小朋友好驚...跑去媽咪到..
好驚咁指1指個天花同佢媽咪講"媽咪...上面有個姐姐好惡咁望住我........"

mickey0721    發表於 14-2-17 11:13
newchun    發表於 13-12-12 17:01
yusostupid  嘩!驚  發表於 13-12-11 11:25
carriemama    發表於 13-12-11 09:18
cherrie_q    發表於 13-12-10 23:55

禁止訪問

引用:我舊同事a既經歷~之前有個同事由另1間分店

男爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:件事係我媽喺我好細個講過既:::話說以前

原帖由 iwalywong 於 13-11-28 發表
件事係我媽喺我好細個講過既:::

話說以前有間戲院btw唔記得咩名
猛喎

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

回覆:返工無野做..不如講鬼故

留毛

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

你地唔係講緊故事,而係撞鬼經歷,好驚
Life is better when you're laughing!

水晶宮

2018復活節勳章

追!!!正呀

男爵府

畀面勳章

回覆 rachel815 的帖子

到我............

中學果時唔記得去買第二日用既美術用品,所以食完晚飯就自己落街買。
回家果時剛巧同隔離屋 X 先生同『車立』,由於我住頂樓又無其他人,
所以部『車立』係直上既無停過,而我係企近『車立』門、X先生企較後位置。
係唔知上到幾多樓時,我聽到有個細路同佢PAPA講『我又要食』,佢PAPA又唔記得答咩
(因為都好耐了)...........
呢個時候,我本能反應向後望下,一望先記得部『車立』得我同X先生,根本無其他人。
我記得我個心跳到好似掉了出來咁,一打開門就九秒九跑返屋企,我爸爸仲問我咩事,
我同番PAPA、MAMA講,咁MAMA第二日走去問隔離屋,阿 X先生話咩都聽唔到。

呢件事之後又發生了另一件事,時間好近、好近。

背景 : 中學放學後我會返屋企午睡,而我MAMA又好鍾意招呼C9來我家竹戰,
不過我屋企無間房的,即時非常開揚。

果日黃昏時份,我如常咁訓,訓訓下我聽到好噪,我開頭以為係C9 果D細路無理,
但真係越來越噪好似有人係我耳邊不停咁講野,不過我又聽唔清楚佢地講咩,
無錯~ 係『佢地』........因為唔只一把聲,我只可以肯定係男性,有老有嫩既聲。
然後我開始清醒,想起身但唔郁得,再張開眼大件事了~

我面對牆訓既,一打開眼見到個無五官既樣對住我,而我又唔郁得,
我立刻合返眼跟住唸經 (我信佛),唔知幾耐我郁得,不過呢一刻仲爆.........

我起身沖出廳既同時大嗌,果刻我MAMA又沖入房睇我,而廳既C9同細路望住我
成個SHORT左咁沖出來喊,依家回想真係瘀到爆。

最後我MAMA去左紙扎鋪問日腳燒野先無野,
自此我會不定期FEEL 到野囉~

sweetieyuki  堅驚,咁近距離,出面仲要成屋人。  發表於 14-2-11 03:33
carriemama  尼個堅, 我都見過無5官 0既, 得先 POST..  發表於 13-12-11 09:21
cherrie_q    發表於 13-12-10 23:56

男爵府

複式洋房

留位!!

大宅

我又講~~~~

我由細到大都見到,
有幾次真係嚇到嘔電,
有一次係發生係泰國,果時貪玩去考空姐,果一次係bkk layover,到左已經好好好累,
通常阿姐會問有冇人share room.不過我真係累到魂不附體,人話咩就咩啦,攞room key.上房,一路上房感覺係有人同我同一齊,
電梯到左,開門,我拖住個喼一路行一路搵房,搵到房,一望,eee尾房,我諗都冇諗,江湖規矩 敲門(3下) 入房,
間房冇咩動靜,之後我梗係沖個靚涼先啦,沖沖下聽到出面有人開門,行入黎,於是我攞條毛巾包住自己出去望望, e 又冇人喎,唔通我聽錯~ 跟住我拿拿聲沖完返出去瞓

上到床,我諗住熄燈瞓,我就聽到有把聲叫我: 唔好瞓啦,仲好早,出露台行下,(……………………聽唔到講咩,鬼食泥)

大宅

果時我冇理,我仲大大聲講:唔睇啦,你要睇自己睇飽佢!
之後我就瞓,我估大概個幾鐘之後好似有人拍我咁,有人吹我塊面,果時我成身起雞皮,我睜開眼果時係黑媽媽(我習慣熄晒所有燈瞓),大概幾秒之後個電視自己開左,於是我爬起身去熄電視,係爬起身既時候,我feel到有人坐落張床,我擰轉頭見到一個人(好實在)佢擰自己個頭出黎,果個(人)身邊仲有兩三個人,我果一刻嚇左一嚇,4至5秒之後先識大叫,沖出房狂叫。。。

果一晚我冇返房,第二日天光先返去執野走

mlychim    發表於 14-2-27 16:19
newchun    發表於 13-12-12 17:01
candice0830  叫你出露台行下果下好恐怖   發表於 13-12-11 16:18
carriemama  我睇到吹面個到打泠震  發表於 13-12-11 09:25
cherrie_q    發表於 13-12-10 23:57

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

引用:果時我冇理,我仲大大聲講:唔睇啦,你要睇

原帖由 pinkychingching 於 13-11-28 發表
果時我冇理,我仲大大聲講:唔睇啦,你要睇自己睇飽佢!
之後我就瞓,我估大概個幾鐘之後好似有人拍我咁, ...
好恐怖阿

大宅

我仲有好多,我後生時試過泰國野,鬼仔,降頭,得閒同大家分享下先

大宅

引用:我又分享一個丫.....+係我未出世嘅事,我啊

原帖由 baby_chu 於 13-11-27 發表
我又分享一個丫..... 係我未出世嘅事,我啊媽話我知嘅...

當年我啊媽成日都話,如果頭兩個都無問題,一定 ...
我有啲驚,我今年小產左,有時都會夢見有個細路同我講野。。。。

男爵府

回覆:rachel815 的帖子

複式洋房

無五官個個好恐怖

大宅

引用:我仲有好多,我後生時試過泰國野,鬼仔,降

原帖由 pinkychingching 於 13-11-28 發表
我仲有好多,我後生時試過泰國野,鬼仔,降頭,得閒同大家分享下先
期待~~~

首頁
34567...15

尾頁

跳至