想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

未準備生B前以為好容易,原來想生B係好難,同老婆一個月又一個月咁失望,真係好灰呀

複式洋房

回覆:又再一次失望

都量晒體溫,計埋排卵加努力做功課都唔得,究竟仲有乜野辦法?!

男爵府

試左一年都冇消息, 應該驗下身, 睇下雙方身體有冇問題,
我之前試左5年, 一樣紅d體溫都有做, 都唔成功,
之後做婦科身體檢查發現有瘤, 會影響懷孕

複式洋房

回覆:又再一次失望

檢查都已經做過,雖然我老婆都check都話有子宮肌瘤,但醫生話無乜問題可以正常生BB...

大宅

回覆:Dale_n_chip 的帖子

完全明白你嘅感受,但係生仔呢D嘢係急唔嚟嘅,如果已經試咗好耐都唔得,我諗你可以睇下生育科醫生,以我為例,我睇我自己個婦科醫生話俾佢知我想生BB,叫佢幫我做檢查,佢話一切正常,之後等咗6個月都冇聲氣,我去睇不育科,呢個醫生都覺得我冇問題,叫我試多幾個月先,到咗今個月初,我再睇第2個不育科醫生,佢話我子宮內膜簿,不利著床。我諗睇多一個醫生,睇下多個意見。

複式洋房

回覆:babysuccess 的帖子

唉,的都知道生B急唔嚟呀,唯有試多幾個月再睇下點啦,有可能下個月就bingo 呢!!

希望快點有好消息啦!!

大宅

回覆 Dale_n_chip 的帖子

Good Luck!

大宅

我的育兒心得勳章 BK Milk勳章

引用:未準備生B前以為好容易,原來想生B係好難,

原帖由 Dale_n_chip 於 13-11-27 發表
未準備生B前以為好容易,原來想生B係好難,同老婆一個月又一個月咁失望,真係好灰呀

...
不如睇下中醫調理下啦,我都成年無bingo,試過一次化學,呢個cycle開始睇中醫,希望bingo啦!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Dale_n_chip+於+13-11-27+發

原帖由 州脆絲 於 13-11-27 發表
不如睇下中醫調理下啦,我都成年無bingo,試過一次化學,呢個cycle開始睇中醫,希望bingo啦!

...
其實我老婆佢唔係太鐘意睇中醫,佢飲唔到中藥,而家唯有放鬆心情再試過,希望可以快D有好消息啦!

首頁

尾頁

跳至