跳至

首頁

尾頁

大宅

N班 安基司pm vs 五常法am vs 耀基pm,你地會點揀?

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆:安基司vs 五常法vs 耀基

安基司,感覺幾好。

五常法,感覺麻麻,不過有上午offer兼K1開始有學券。

耀基,感覺一般,同樣下午offer,梗係揀安基司。

所以如果係咁嘅情況,應該只係安基司下午 vs 五常法上午之爭

大宅

五常法N班收到通知?

大宅

引用:五常法N班收到通知? +

原帖由 kl6278 於 13-11-28 發表
五常法N班收到通知?
係啊。頭先收到信。

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

論學習環境,安基司較好,論課程,佢同耀基都係國際幼稚園,一定迎合家長期望,講到B6學童,佢哋收得貴學費,B6學童的家庭環境應該都唔錯,學校收得妳$,都會照顧小朋友多D啦
如果你覺得K1-K3沒有學卷妳都OK,安基司一定係首選
因為出年K1可以直升(讀完N班一定會有人走,妳到時可以優先番上am讀K1)
如果妳都喜歡有學卷幼稚園,出年妳可以再選幾間最心儀的學校報K1,考唔到返安基司讀都唔錯嫁
但若果妳K1-K3一定要讀有學卷幼稚園,讀五常法就有保障D,出年考其他唔OK,都可以讀五常法am,

別墅

我都係呢3間offer
安基司pm
五常法am
耀基am

內心交戰中

複式洋房

我都收到am,但等緊嘉德麗,好時光冇交留位費,暫時只留耀基

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:我都係呢3間offer安基司pm五常法am耀基am內

原帖由 lokyubebe 於 13-11-28 發表
我都係呢3間offer
安基司pm
五常法am
N班,Offer同你一樣。

安基司,我最鍾意,可惜PM,爸爸同婆婆都覺得AM好d,而且位置係搭車行路都半天吊個隻。

五常法,感覺好麻麻,但有AM,不過勁多B6。

耀基,感覺ok,上水分校有AM,搭車又方便,不過見網上口碑麻麻,有d擔心。

我都好交戰中。。。。

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:我都係呢3間offer安基司pm五常法am耀基am內

我都係呢3間offer
安基司pm
五常法am
N班,Offer同你一樣。

安基司,我最鍾意,可惜PM,爸爸同婆婆都覺得AM好d,而且位置係搭車行路都半天吊個隻。

五常法,感覺好麻麻,但有AM,不過勁多B6。

耀基,感覺ok,上水分校有AM,搭車又方便,不過見網上口碑麻麻,有d擔心。

我都好交戰中。。。。

別墅

引用:我都收到am,但等緊嘉德麗,好時光冇交留位

原帖由 siuyee1031 於 13-11-28 發表
我都收到am,但等緊嘉德麗,好時光冇交留位費,暫時只留耀基
嘉德麗我見有人早兩三星期已經有offer la,雖然未收到拒絕信,但都期望不大

複式洋房

引用:Quote:原帖由+siuyee1031+於+13-11-28+發表

嘉德麗我見有人早兩三星期已經有offer la,雖然未收到拒絕信,但都期望不大

...
因為佢分批in

別墅

引用:論學習環境,安基司較好,論課程,佢同耀基都

原帖由 littlecarey 於 13-11-28 發表
論學習環境,安基司較好,論課程,佢同耀基都係國際幼稚園,一定迎合家長期望,講到B6學童,佢哋收得貴學費,B6學 ...
我都有以上既offer...分析得好好,最後我應該都係安基司!謝謝!

大宅

引用:論學習環境,安基司較好,論課程,佢同耀基都

原帖由 littlecarey 於 13-11-28 發表
論學習環境,安基司較好,論課程,佢同耀基都係國際幼稚園,一定迎合家長期望,講到B6學童,佢哋收得貴學費,B6學 ...
分析得好好,我係鐘意安基司個學習環境多啲,同埋我報左國際班。一般學券校好難有咁好嘅英語環境。係擔心出年考唔到學券校負擔重姐。不過我諗我都會揀安基司,因為呢個機會可一不可再

別墅

其實五常法都係國際幼稚園來ga wor

大宅

引用:其實五常法都係國際幼稚園來ga+wor +

原帖由 lokyubebe 於 13-12-06 發表
其實五常法都係國際幼稚園來ga wor
雖然佢掛名國際,但外藉老師唔係美英藉,所以學費都差一大截

首頁

尾頁

跳至