親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實以下邊個方法會抵D呢?

1. 用hsbc 的咭在台灣的 hsbc 的提款機提款
2. 用 hangseng的咭在台灣的 銀聯的提款機提款

我知道方法1手續費20蚊
方法2手續費好似15蚊

我上網揾到銀聯個RATE
但係台灣的 HSBC 個RATE 我又可以點揾到呢?

男爵府

回覆:mand089 的帖子

上滙豐台灣網可以搵到兌換率,但唔知用香港滙豐咭台灣滙豐機㩒錢是計銀聯rate還是台灣滙豐rate。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

只可以話, 每日個rate都唔同, 用左1就未必會用2, 就算會都唔會同一日
反正唔會差好多, 用自己最方便既方法啦~

大宅

畀面勳章

想問有冇話用plus 定銀聯抵?

我有兩張咭, 1 張滙豐 EPS 得銀聯logo, 另一張中銀EPS 有銀聯同plus logo. 唔知邊張會抵d

大宅

jnat 發表於 13-11-29 12:24
想問有冇話用plus 定銀聯抵?

我有兩張咭, 1 張滙豐 EPS 得銀聯logo, 另一張中銀EPS 有銀聯同plus logo. 唔 ...請問是否要向銀行申請( ATM櫃員提款卡) 銀聯卡先比較抵?? 銀聯是否好像是信用卡?? 咁申請邊款?? 請指教??
:-)  :-P

男爵府

回覆:mand089 的帖子

應該用hsbc卡在台灣hsbc ATM 撳錢會抵D,今日我朋友撳,兌3.81,百年兌3.69
有premier戶口,唔收手續費

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:只可以話,+每日個rate都唔同,+用左1就未必

原帖由 TMC3012 於 13-11-29 發表
只可以話, 每日個rate都唔同, 用左1就未必會用2, 就算會都唔會同一日
反正唔會差好多, 用自己最方便既方法 ...

別墅

回覆:台北ATM

請問是否必須要用晶片提款卡?

首頁

尾頁

跳至