夫婦情感

跳至

首頁
12345...64

尾頁

珍珠宮

引用:請原諒我偷懶~因為仲有野未寫完+首先係封信

原帖由 meimei: 於 13-11-30 發表
請原諒我偷懶~因為仲有野未寫完 首先係封信 ~之後係見面講條件 再之後是我們兩個對大家的說話
...
睇完你封信令我諗返起4年前嘅呢個時候,我都寫過封類似嘅俾c6我嘅對手唔係新歡而係嗰個貪慕虛榮嘅舊愛
我當時鬧過、喊過、癲過到最後我發覺讑攻心計、學暦我根本唔係佢對手所以我選擇退出臨走前寫咗封信俾佢道出心聲,亦都交代好我將會去我二房妹妹個男友(依家嘅妹夫)個賭廳度返工可能佢知我今次肯定一去不返,所以就叫我俾多幾日時間佢搞掂件事
結果就呢一封信我就贏返個老公返嚟,所以有時候文字嘅威力係勝過千言萬語好期待你繼續update

子爵府

回覆:原諒(俾香港小三逼到無路可行)續

我睇得好辛苦,有冇jm可講大概比我知

複式洋房

我用左3日時間去睇哂啦!我真係覺得你好勁啊!如果係我,我相信我已經帶住兩個小朋友走左,我等緊你再post啊!

男爵府

幾日無追,開心見到你已經成功

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

男爵府

見倒咁樣嘅結果我真係好開心丫,祝你倆白頭到老

男爵府

BK Milk勳章

Winnie_1210 發表於 13-11-30 02:19
睇完你封信令我諗返起4年前嘅呢個時候,我都寫過封類似嘅俾c6我嘅對手唔係新歡而係嗰個貪慕虛榮嘅舊 ...
咁都要佢心裡面有你先得!
如果換著係個小三寫,可能冇效果~

男爵府

BK Milk勳章

LSHMWS 發表於 13-11-30 02:26
我睇得好辛苦,有冇jm可講大概比我知

如果文字是忘憂藥的話,我願把世上所有字一次不分晝夜看完,
如果世上有失憶草的話,我願……(一堆寫得好美的句子,形容樓主感情,好感觸!)
如果可以,我想忘記一切,包括以前的你與我,可以的話我願我們是一個
全新的開始,可是你還是你,我還是我,不該發生的發生了。
這將會是我一生的痛。
我想忘記一切……(有一堆寫得好美的句子形容樓主想忘記什麼點點滴滴)
但睜開眼睛看見的是你,想著的是你……(有幾句是想著看著有關老公的各樣吧)
你給了我生活的全部……
但一夜之間掠有了一切
我無法像以前一樣對生活充滿了幻想,但一切變得無情。
我只能給你一個安定的生活,無法給你多姿的世界。

我沒有去營造好家庭的婚姻藝術,但是我不氣妥,我相信你還有愛,
愛我,愛孩子,愛我們的家。

最尾果段實在太傷心><
但樓主仍然不離開老公,不為什麼,只為我愛你。

luvkaka  太好啦,我好想睇但真係睇得好辛苦, 多謝你呀!!!!!  發表於 13-12-2 10:58
roseyy  Thanks!  發表於 13-12-1 22:35
bettylam  dear April_B:等我幫你填返x&lt;營&gt;造  發表於 13-11-30 09:11

男爵府

BK Milk勳章

meimei: 發表於 13-11-30 00:27
[size=11.818181991577148px]meimei:[size=11.818181991577148px] 咁,唔該你翻譯出來,大家就唔洗睇到咁辛苦了,謝謝
好呀!我係27#到簡單地寫了!其他姐妹應該都睇得到,哈哈.
MEIMEI,你係個賢慧值得愛護保護既女人

禁止訪問

引用:Quote:LSHMWS+發表於+13-11-30+02:26+我睇

大宅

回覆:April_B 的帖子

thanks 我都睇5清。。。

April_B  客氣!我本身打字速度OOKK!!哈哈  發表於 13-11-30 12:05

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

恭喜恭喜等睇小三下場。
最好就唔好再俾錢佢,唔好因為覺得佢慘就俾錢佢。佢生唔生佢既事,一黎個b係咪A生都未知之數,二黎咁大個人唔知搞野唔戴套會有機會b既咩?自己唔識買事後丸咖咩?佢擺明專登拎個肚做籌碼,個b只係工具黎,佢口講話要生,其實佢應該只係當多個爭嬴機會。如果我係你地,我會俾幾千蚊佢,豪啲俾夠一萬,叫佢落。錢就俾左,佢落唔落佢既事,今後不相往來。之後兩公婆方便的主就改電話,令佢揾唔到你地。公司既話,如果佢上去攪攪震,即刻報警,咩都唔駛同佢講。

大宅

回覆:meimei: 的帖子

congradulations

大宅

摟主字寫得好靚,封信寫得好好

珍珠宮

祝福樓主~~~

大宅

引用:Quote:LSHMWS+發表於+13-11-30+02:26+我睇

原帖由 April_B 於 13-11-30 發表
如果文字是忘憂藥的話,我願把世上所有字一次不分晝夜看完,
如果世上有失憶草的話,我願……(一堆寫得好美 ...
多謝你的翻譯,祝樓主從今以後都幸福快樂!

別墅

祝樓主一家以後都幸福快樂!!!!
你囡囡好叻!! 樓主要繼續加油!!
真係會睇到喊

男爵府

a 生,其實咩叫負責任,係咪有左生佢落呢叫負責任?一個二十歲出頭旣少女,放左工應該同啲同事,同學玩既,(如果佢係有責任感既人)但佢要返屋企揍小朋友。如果佢要出去玩就要比佢屋企人照顧,佢屋企人一定講你睇下你老豆,衰人呢架,唔要你,睇都唔呢睇你,剩係擺底幾千蚊就算(其他落左佢阿媽袋)。小朋友初生時期成日半夜扭計,成日會病,又困身,如果你唔係同一個你好愛既人生一個小生命,其實將來既生活會好難頂。

另外,你睇柏豬一家,個個養到成條米虫咁,你教你三個小朋友都唔會剩係識攤開手問你攞钱卦?你都會教佢想要好既生活,應該靠自己,讀好書,出呢揾份好工或接手你生意,未出世已經見到大家行唔同既路,咁係咪負責任呢?但我相信個賤人一定唔會後悔同你生仔,因為佢會係以後既日子,每個禮拜一定會拖住個小朋友上呢問你攞錢,攞唔到就喊,你地怕麻煩就一定比佢,所以落左佢啦!

男爵府

另外,A生,請問你做左健康检查未?同隻雞做唔戴套好危險,你就話自願搏者,但如果你係咁負責任,請你都要對你既伴侶負責任。因為子宮頸癌係由hvp 病毒引起,如果你唔戴套同隻雞做,而隻雞又同一千人做過,咁即係你老婆間接都會有機會感染病毒。

Rabby    發表於 13-12-1 04:03

子爵府

恭喜樓主!妳用愛去經營這個家&#127968;, 祝福樓主一家幸福快樂!!!

珍珠宮

樓主……一路睇一路喊可能因為我投入左感情,
我曾經都有小三嘅困擾,不過對比你地只係濕碎事,
但都足夠令我發癲,唔知點應付,
我同老公都係初戀,由零開始,到依加有車有樓,收入穩定,
老公好上進架,所以愈尼愈本事,又中意健身,又好成熟顧家,
我曾經睇過一句說話:當你訓練到尼個男人出色嘅時候,尼個男人就唔再屬於你的!

事實上我嘅朋友都提醒我,老公係搶手貨,要小心依加啲後生女,
我就真係好驚啦!之前戈個肯放手,因為老公親自叫佢唔好玩野,
證明戈個小三功力未夠,或者老公對佢無feel,
咁下次如果有樓主故事中嘅戈啲小三出現,我點算?

樓主,真係好替你開心,雨過天青,希望樓主嘅老公玩過就算啦!
尼樣對老婆尼講,真係好殘忍架!

首頁
12345...64

尾頁

跳至