美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

早上搽過防曬後,但中午皮膚已10級乾
應該抹晒d 防曬先上cream 定可以直接上cream?
各位jm 有咩好方法?

男爵府

引用:早上搽過防曬後,但中午皮膚已10級乾應該抹

原帖由 elain141519 於 13-12-03 發表
早上搽過防曬後,但中午皮膚已10級乾
應該抹晒d 防曬先上cream 定可以直接上cream?
各位jm 有咩 ...
我會洗完面做好基本護膚,爽膚水,精華同面霜,當然冬天就要潤啲的護膚品,而且我會於較乾的日子,於搽精華同面霜之間搽精華油,鎖住水份,保持油份,最後先上防哂同粉底

大宅

回覆:lulub2010 的帖子

但有時做足了,仲有d時候好乾,乾到甩皮,咁點做好?

男爵府

引用:但有時做足了,仲有d時候好乾,乾到甩皮,

原帖由 elain141519 於 13-12-03 發表
但有時做足了,仲有d時候好乾,乾到甩皮,咁點做好?
有無試過膚mask? 護膚品有無轉季?

禁止訪問

大宅

回覆:日間(搽過防曬)好乾點算好

早晚都用 Beicelle B5 >蘋果幹細胞精華>bicelle sca 40精華>sothy comfort cream
喱幾日仲晚晚係biclla hydra b5 cream mask 都係咁會好乾同甩皮

大宅

早晚都用 Beicelle B5 >蘋果幹細胞精華>bicelle sca 40精華>sothy comfort cream
喱幾日仲晚晚係biclla hydra b5 cream mask 都係咁會好乾同甩皮

公爵府

同一個問題,乾到龜板咁,起裂紋。唔懶得,晚要full mask, 搽馬油,朝早洗完臉搽完面霜再搽少少玫瑰油,但都好似未夠潤,唔通年紀大左真係無晒辦法?

大宅

防曬溝少少蘆薈GEL

大宅

回覆:elain141519 的帖子

如果冇化妝淨上左防曬可以用cream卸左d防曬再上防曬如果有保濕噴霧可以噴小小,但係一定要離遠噴即係噴左上面唔可以結成水珠如果唔係會令皮膚加乾

大宅

回覆:rebeca1347 的帖子

Tks!

大宅

回覆:rean_chau 的帖子

玫瑰果油邊隻好用?

珍珠宮

回覆:elain141519 的帖子

😮你應該打好個底先.... 早上搽足d

大宅

我平時無化妝返工,我用保濕噴霧噴濕個面,用紙巾印走啲水先,再上精華之後防曬,最後再噴少少噴霧~完成!

大宅

回覆:bananaGi 的帖子

Cream 都搽左2次(每次花生咁大粒
會唔會係我用得太少?

以家已繃緊住

大宅

回覆:TING_124 的帖子

Tks ~~等的試下先

首頁

尾頁

跳至