樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

其實入表時既入息影響大嗎?邊一關先唔可以過入息?
1,即係而家交表唔過額但下個月開始過有冇問題?
2,係唔係佢所謂唔可以過額係講緊到審查前六個月?
3,等審查期間果幾年中過額有冇影響呢?
4,房署會唔會或者查唔查到我有幾多個銀行口同幾錢?

太多問題,唔該大家

複式洋房

回覆:急問請教入息問題,請經驗人士指教

我都想知,please

大宅

回覆:急問請教入息問題,請經驗人士指教

留名

男爵府

1,即係而家交表唔過額但下個月開始過有冇問題? 仲之交表唔好過, 其他唔理你
2,係唔係佢所謂唔可以過額係講緊到審查前六個月?只可以講, 佢只會check審查前六個月收入
3,等審查期間果幾年中過額有冇影響呢?只check審查前六個月收入

4,房署會唔會或者查唔查到我有幾多個銀行口同幾錢?
只要有需要, 房署絕對可以check到你任何銀行資料, 亦曾經係其他討論區睇到, 有人比房署抽查中左, 出信去叫佢公司提供出糧記錄!!

大宅

jevaly 發表於 13-12-17 15:00
1,即係而家交表唔過額但下個月開始過有冇問題? 仲之交表唔好過, 其他唔理你
2,係唔係佢所謂唔可以過額係 ...
6個月收入係咪將6個月的收入總和除以6, 平均咁計每月收入架? THX!

男爵府

lam2018 發表於 13-12-17 19:30
6個月收入係咪將6個月的收入總和除以6, 平均咁計每月收入架? THX!

有固定底薪就計固定底薪 , 如無固定底薪就加埋/6 + 額外收入(如OT. 其他補水)/6 + 花紅or雙糧/12

首頁

尾頁

跳至