2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

我琴晚如常餵個囡食保嬰丹!唔知佢係咪食咗幾日,開始知道難食佢竟然死都唔肯吞!但佢得兩個月。。咁我為有抬高小小佢個頭,但佢居然一路嗌一路繼續唔吞!!終是佢谷到塊面紅曬,面臨抖唔到氣嘅狀態嚇到我係咁拍佢背脊!!連佢自己都嚇到呆咗,之後一句都無喊過!!我真係驚咗唔夠膽再俾佢食我想問下各位媽媽,你哋平時點餵㗎?

子爵府

回覆:Kennis114 的帖子

唔好日日餵……有需要先啦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

回覆:差啲嚇死我

今天我也餵了,用奶樽先,佢唔啜,改用針筒。你個情況我也試過,有一次B噴奶,嚇死我

別墅

引用:今天我也餵了,用奶樽先,佢唔啜,改用針筒

原帖由 bbpompom 於 13-12-25 發表
今天我也餵了,用奶樽先,佢唔啜,改用針筒。你個情況我也試過,有一次B噴奶,嚇死我

...
諗起都覺得嗰吓有啲得人驚!

別墅

回覆:差啲嚇死我

用過針筒餵,但阿女會頂,結果隊得深佢作嘔嘔番出離。都係覺得匙羹易餵,襯佢開口喊果陣就一匙倒入喉嚨位,佢一喊就會吞埋,超快手!所以我成日笑阿女自己開口喊比位我入

別墅

引用:用過針筒餵,但阿女會頂,結果隊得深佢作嘔

原帖由 PINKPINKBB 於 13-12-28 發表
用過針筒餵,但阿女會頂,結果隊得深佢作嘔嘔番出離。都係覺得匙羹易餵,襯佢開口喊果陣就一匙倒入喉嚨位, ...
哈哈哈。。咁好!我哩兩日轉咗俾珍珠末佢食。。可能無咁苦!我用針筒餵,佢自己開口飲!仲要咀郁郁,好似好好味咁

大宅

畀面勳章

我都係襯佢喊用匙羮倒入佢口

複式洋房

BK Milk勳章

回覆 Kennis114 的帖子

BB仲好細, 不太適宜食甘多, 可免則免啦

男爵府

我將保嬰丹加入D奶度俾佢飲架~
佢次次都飲晒架~

首頁

尾頁