跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你地有冇兜阿 B 大小便呀?

我地阿 B 六個月大喇! 想請問你地有冇試過兜阿 B 大小便呢? (因為我奶奶成日叫我咁做),請問應該點兜呢? 我阿 B 係仔, 如果兜佢小便, 我驚佢射程好遠喎! 其實係咪應該開始教佢呢? 請指教, 謝!

大宅

Re: 你地有冇兜阿 B 大小便呀?

有呀有呀..
我有個鄰居都係咁教我..仲係由臭b2、3個月大已經開始..
好似人地在街度抱住d小朋友去殊殊咁囉..
咁當然只可以在洗手間先咁做啦

複式洋房

我99都有呀,不過攞啖罐囉,兩個幾三個月就已經兜嫁喇,而家通常便便前都會唔~~~一聲,叫女麻女麻--我要去廁所呀!) ) )

子爵府

聽講兜住唔好喎 ?-( 我諗住等佢識坐就買個有椅背嘅屎塔比佢坐住痾

未經本人許可, 不得轉載

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

但係 如果殊殊要去廁所兜, 咁咪整日都要係廁所囉? 同埋我阿 B 唔係日日都有便便, 咁係咪每日都要兜下佢 '唔唔' 聲咁呀? ?-(

大宅

我亞囡依家每日都兜住佢POO POO,有時佢會屙埋VV,有時兜佢就淨係屙VV..

男爵府

醒目開學勳章

有呀,通常每朝早食完第一餐奶就兜,通常都有得痾,習慣左佢定時定候係好架,出街唔洗驚佢開大嘛 用張濕紙巾蓋住佢ww果度,就唔會射到周圍係了

大宅

囡囡2個星期起已經比婆婆兜住去ng ng同we we,係每次食飽奶就做,婆婆話食飽奶先有力喎 但係囡囡好明白好識做,次次都有功課交,婆婆話會好快(介)片片,佢由day one開始都未試過在片片ng ng, 大we we都係兜佢時痾埋,所以有時老人家的一套真係有道理!如果你地bb未開始,比佢地試下啦.

男爵府

好媽媽勳章

但係我睇完BK呢個討論topic之後, 就叫我奶奶唔好逗BB

別墅

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=986593&forum=10&18

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都知兜阿 B 大便的好處,而初頭都有咁做,但因我無耐性,所以而家無咁做喇。

但小b女好搞笑,佢而家當

伯爵府

我99打從思思兩個月大就天天逗她大大,但看過以下分享後,你們還會繼續兜阿 B 大小便嗎?

我都覺得係唔使咁快
我阿女就係一個好例子, 但我好慶幸阿女無之前個媽媽咁大件事, 但係我阿女就向陰道同肛門中間有一粒息肉

醫生話, 應該係bb用力既時候, 做成肛裂, 之後生返埋, 生得唔靚, 咪有肉粒, 叫我要同佢做好清潔, otherwise, 會有發炎既機會, 咁佢問我係唔係bb奶粉有問題, 又或者屎屎硬, 我就話應該唔會, 後來我同醫生講, 我地有"豆"bb poopoo, 咁更係俾佢炳啦~~話0的媽媽咁心急, bb起碼要一, 兩歲先至train佢都未遲, 因為第一佢地唔識叫要痾, 第二唔識用力, 因為除左好似我阿女個case之外, 有0的bb仲會痾血絲

所以大家唔好咁心急呀

大宅

有兜阿B大便因亞仔個幾月個時D便便巳經係一條條,在"譚罐"到柯......

首頁

尾頁

跳至