跳至

首頁

尾頁

大宅

bb有好多痰呀!有甚麼辦法

我個十b最近有好多痰,唔肯飲奶,飲一、二安就扭計,都唔知點算好。

侯爵府

Re: bb有好多痰呀!有甚麼辦法

余仁生 "侯早末" (100%"侯早"果隻)...
我個 B 食左2支馬上攪掂~

同埋飲多 d 水水啦...

大宅

兩支係連續兩日食呀? 我呀b都好多痰呀, 不過我今晚會煲開奶茶過佢飲, 第一次飲咋, 好緊張!

侯爵府

唔係... 1支分2次食...因為個盒寫住 below 3個月半支...

我就買左 2支, 分開4次食...連續食左4日...

大宅

好...等我下次有機會試下先, 今晚都係試左開奶茶先啦!

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我囝囝都係,前幾日去藥房買開奶茶,阿姐話要6個月大先可俾佢飲架,so我冇買.

侯爵府

6個月大? 唔係下華...
我買余仁生既開奶茶... D 職員話幾大飲都得~ 我個仔上星期開始飲 lu...

我果棟樓 D C line 話 2個月都得呀~

不過開奶茶清唔到痰嫁 wo~

子爵府

畀面勳章

多痰應該係食猴棗散,唔係飲開奶茶喎

大宅

我知, 不過我已經買左開奶茶啦, 所以試左開奶茶先, 一樣一樣黎, 下次先試猴棗散

子爵府

畀面勳章

我阿B飲完開奶茶D大大會變黑色,唔知你地BB係咪都一樣呢?

男爵府

好媽媽勳章

RonicaKwok,

幾多錢 一盒?? 因我個B 仔食完 侯早散 (4服)沒有分別...好似好了些,但仍然感覺他好多痰 :cry: :cry:

RonicaKwok 寫道:

侯爵府

唔係黑色.. 係好墨綠咋下華...

我個 B 飲完開奶茶都會 or 好墨綠既 bu bu...

yan511229 寫道:
我阿B飲完開奶茶D大大會變黑色,唔知你地BB係咪都一樣呢?

侯爵府

actually, 余仁生有2隻嫁...

一隻叫猴棗散 (n%猴棗 + 其他中藥)...

一隻叫猴棗末( 100%) 猴棗果隻... $600一盒 (共 6支)... 不過我 D 朋友話唔洗食晒 6 支嫁... 我咪買散裝囉... $100 一支...余仁生 D 人話猴棗散清痰好好, 但治標都要記住治本... 所以我果時同一時間同佢轉埋奶粉... 因為我果時知道 B 仔係食 A+ 食到好多痰... 所以你要find out, 你 B 仔因咩事有痰 wo... 然後治本嫁~

kalohon 寫道:

RonicaKwok,

幾多錢 一盒?? 因我個B 仔食完 侯早散 (4服)沒有分別...好似好了些,但仍然感覺他好多痰 :cry: :cry:

[quote]
RonicaKwok 寫道:

[/quote]

侯爵府

各位媽媽...

收到最新消息...余仁生猴棗末( 100%) 猴棗果隻加左價...

而家散裝係 HKD130一支... 一盒就即係 HKD780!!!

好貴呀~~

大宅

係啦, 我琴日去睇, 加到130蚊, 好鬼貴!! 買半打就有九折

子爵府

猴棗末, 100% 猴棗, $130 一枝
猴棗散, 10% 猴棗 + 其他中藥, $26 一枝

好在我係 vip, 買一枝都有 9 折.
但講真, 買一枝, 轉頭就食晒喇~

大宅

嘩!我上星期買都係$100一枝wo,咁快加價,不過真係好好,我bb食咗2枝就好返。好過睇醫生。

大宅

可能就係多人買, 所以佢加價加得咁快囉, 我星期日去睇, 已經加到130啦........

複式洋房

猴棗末...good...

首頁

尾頁

跳至