跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

Re: 灣仔靚mami....

Jessy,

呢幾日都冇上黎...

謝謝你的介紹, 我都好鍾意食中菜架, 亦都知道好多出名既食肆可以係灣仔度搵到, 明記係唔係褔臨門隔離果間呀? 如果係咁價錢咪拍得住褔臨門?

我之前去過修頓對面果間生記海鮮酒家, d野都幾好食, 又係要預先訂位, 好爆棚. 重有就係食齋, 果間東方小衹園都幾好食, d野好大碟, 重有樣樣齊果d齋(唔識點叫)都好好味, 不過好似外賣抵d, 20蚊大大盒抵過堂食33蚊細碟.

我都係唔係好食得魚生, 不過壽司我就好喜歡!

jjvccma

大宅

cwol888,

唔駛客氣! 我都知道除左玫瑰崗, 呢區重有st. paul nursery都好喎, 佢地有幼稚園, 小學同中學, 一條路上, 唔駛煩. 希望幫到你.

jjvccma

子爵府

jjvccma 寫道:
cwol888,

唔駛客氣! 我都知道除左玫瑰崗, 呢區重有st. paul nursery都好喎, 佢地有幼稚園, 小學同中學, 一條路上, 唔駛煩. 希望幫到你.

jjvccma

thanks, st. paul nursery 我諗都唔使諗呀, 我打電話問吓佢收生d 資料咋, 佢就話我地唔收細b 嫁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

Jessy

嘩, 唔該晒你既飲食心水推介, 其實我都係剛加入灣仔幾個月, 近排多數去修頓附近, 莊士敦道個間台灣野綠xxx 開餐(唔記得個名), 最主要係因為我個囝非常之鍾意飲珍珠奶茶, 有時行街經過見到都成日叫我買比佢飲

[size=large]KinKin Mama

大宅

cwol888,

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇人去過鵝頸果間隨你鍾意食日本野? 都好好味架.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

平時好少行到去鵝頸橋個邊, 因為天氣實在太熱, 行到無耐就想快d坐低涼冷氣
不過下次要去試吓先
[size=large]KinKin Mama

珍珠宮

2024年龍年勳章

隨你鍾意我食過呀, 但不及"巴壽司"好味呢.

呀....我住響隨你鍾意樓上架....
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係喎, 你係 A, B, C, 邊座呀 ??

我響A座.

大宅

哦! 原來佢係日本餐廳黎0既, 我重以為佢係食西餐添....佢隔離好似有間專賣壽司既, 每次經過(搭隧巴)都見好多人入去買野.

鵝頸橋對開個街市買野平唔平呢? 佢對比春園街個街市邊度買野會平d呢? 有冇mami知道?

jjvccma

珍珠宮

2024年龍年勳章

灣仔咁少mami都比我響度遇到我地真係有緣啦!! 我係c 座架, 出入口係街市始終dirty d 姐, 其實呢度真係好方便, 但就好嘈好大塵羅!! 你有無去教協買野呀...平好多喎.

adaho123456 寫道:
我都係喎, 你係 A, B, C, 邊座呀 ??

我響A座.

珍珠宮

2024年龍年勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章

其實2邊街市既價錢好難比較, 因為有d野呢邊平d, 有d野o個邊平d架, 如果硬要比較我覺得....菜, 凍肉, 灣仔平d, 海鮮就鵝頸平d, 鮮肉就2邊差不多, 睇下你去邊間買...

其實如果你唔mind, 有度最平既, 不過我諗唔係個個都會去, 就係灣仔道盡頭近皇后大道東有間室內街市, 其實入面最平, 可能因為好多人唔行入去羅, 特別海鮮最平.

另, o個間旁邊的外賣其實都係"隨你鍾意", 佢地o個度3間架, 1間餐廳2間外賣店.

jjvccma 寫道:
哦! 原來佢係日本餐廳黎0既, 我重以為佢係食西餐添....佢隔離好似有間專賣壽司既, 每次經過(搭隧巴)都見好多人入去買野.

鵝頸橋對開個街市買野平唔平呢? 佢對比春園街個街市邊度買野會平d呢? 有冇mami知道?

jjvccma

大宅

Jessy,

多謝你既意見呀, 我知你講邊間室內街市, 近尚翹峰果間, 好似話就拆, 所以依家好少人幫趁. 唉, 其實個街市幾好, 好古色, 好靚, 如果拆既話真係好可惜. :-( :-(

jjvccma

大宅

adaho123456 & Jessy,

哈哈, 咁都比你地兩個係度相遇, 真係好有緣喎!

jjvccma

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

哈哈, 真係呀, 可能大家買餸見過都唔定呀, 我響度住左三年喇,但到依家都唔係好習慣, 尤其是買餸時人車爭路, 我最怕, 不過呢道真係好方便ge, 真係有好有唔好囉.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

講開幼稚園, 我只係識得呂郭碧鳳咋, 其他都唔知道, 而且近屋企, 不過前排都有去睇一間響灣仔道近街市果個新屋苑, 有一間上年11月開o既幼兒園, 要上三樓, 入過去睇環境都幾好架, 但全部都係全日班, 冇半日, 老公話時間太長唔好, 所以棄權左.

珍珠宮

2024年龍年勳章

我又唔覺得佢好古式古香, 仲真係覺得幾dirty, 係我爸爸成日去呢度買又講到好平好平所以我先知咋... 我好懶架, 就算買餸都係去呢度樓下買咋...

jjvccma 寫道:
Jessy,

多謝你既意見呀, 我知你講邊間室內街市, 近尚翹峰果間, 好似話就拆, 所以依家好少人幫趁. 唉, 其實個街市幾好, 好古色, 好靚, 如果拆既話真係好可惜. :-( :-(

jjvccma

珍珠宮

2024年龍年勳章

我響呢度就住了6年, 之前在合和o個邊住了22年, 初初黎呢度住最唔慣就係夜晚d車好嘈羅, 你知合和o個邊夜晚幾靜架喇, 人都唔多件架, 所以搬黎呢度好一段時間先訓到覺.

我都知呂郭碧鳳係好近好方便羅, 校風又好, 但又好想搵間再好d既, 你既係仔仔or女女呀? 我個係仔, 好想佢將來小學入到華仁or st joseph, 怕幼稚園程度淺呢d小學唔收佢, 又或就算收佢都追唔上d程度羅.

我知你講街市邊間, 但我覺得咁新....就唔係太想喇, 我都有諗過送去合和灣仔堂, 如果想程度深d又想個仔坐校車去玫瑰崗, 呢幾間都係考慮之列, 等我個仔大d我去參觀晒咁多間了解多d再決定.

大家有參觀或了解左邊d幼稚園到時大家分享下呀!! thanks.

adaho123456 寫道:
講開幼稚園, 我只係識得呂郭碧鳳咋, 其他都唔知道, 而且近屋企, 不過前排都有去睇一間響灣仔道近街市果個新屋苑, 有一間上年11月開o既幼兒園, 要上三樓, 入過去睇環境都幾好架, 但全部都係全日班, 冇半日, 老公話時間太長唔好, 所以棄權左.

首頁
12345...10

尾頁

跳至