懷孕前後

跳至

首頁
12345...24

尾頁

男爵府

原帖由 Careylau08 於 09-2-16 11:00 發表
gumgum:

試過比佢食糊仔, 但係佢又唔係咁鐘意食, 咁咪試下煲啲粥仔比佢食囉, 點知...一樣都唔係好食, 唔知佢想點??

kelok:

唉~~最慘係維持左成四個都係咁, 都唔知點解?? 可能佢同我一樣唔鐘意飲奶啦. ...

Careylau08,

我巧妍都係咁...唔多 like 飲奶, 都可以成 4 個鐘都
唔多飲奶...不過佢係一時時, 有時都 ok 架, 有時真
係點餵都唔食...都無佢符架~~

你個女唔like 食糊仔, 你可以煲仔比佢食,
初初可以加 carrot / 南瓜 / 蕃薯, 有少少甜甜地,
bb 們會 like 食 d~~

我阿女今日就試食 鮮白合蓉~~ ^^

男爵府

原帖由 gumgum 於 09-2-16 11:02 發表
另一個原因當日冇晌灣仔買係因為太大卷... 自己一個都唔知點搬番屋企!

係囉, 6 x 4...原來咁大卷架 wor~~

irene,

悠悠叻叻, 識左右兩邊轉身~~
巧妍都仍只是識左轉, 右轉要人 help~

男爵府

原帖由 心予 於 09-2-16 11:23 發表
小bma,
我無諗過阿仔要讀博士學位架, 除非做大學教授或研究員啫, 唔係普通大學畢業都夠啦, 最緊要身體健康

現階段...我只望阿囡身體健康成長~開開心心~~
讀書既事....呼~~想起就煩~~
mouth:

男爵府

原帖由 小bMa 於 09-2-16 11:37 發表
e, 你地唔怕d弓形蟲影響阿b咩? 我本來都有隻猫架, 不過佢好小氣,會呷醋會搞破壞, 所以安全起見已遷出, anyway,我家仲有幾隻細狗, hoho

之前大肚時都知道有弓型蟲lee樣野,
但我無專登去 check, 我家兩隻貓都養左7-8年,
平時又唔會出街, 咁只要自己乾凈d, 注重家居
清潔, 樣樣野比人做多幾倍....掂過貓後要洗手,
咁樣應該唔會有大問題既~~

男爵府

原帖由 CherryB 於 09-2-16 13:28 發表
我昨日收到jcard email 話20號 !!
不過,就算係19號,我都係20號才去,因有jcard,
多95折嘛 !!

20號...jcard 多 95拆, 好...等我記住佢先 ^^
可能放工後去樂富間吉豬島逛下~~

男爵府

原帖由 chingching123 於 09-2-16 13:42 發表
我近年戒晒行街shopping, 最常見既係行下混吉島,無啦啦jcard儲左幾千分.....作死

哈哈哈)))) 咁你仲好意思話自己戒左 shopping 既~~

男爵府

原帖由 gumgum 於 09-2-16 13:50 發表
做乜仲係冇心機呀? 叫佢唔好太緊張啦...
.

yes yes, 叫 mabel 放鬆 d~~
峻峻無事就咩事都好架喇~~

男爵府

原帖由 CherryB 於 09-2-16 13:51 發表
chuchu奶樽唔去護協買 !

係啦...護協應該係最平架喇~~

bbear, 去諼協買啦 ^^

男爵府

原帖由 家朗媽媽 於 09-2-16 13:58 發表
我都想買個軑盤比仔仔..有無資料呀???
我想問問,我之前無追post,你們是否會於4月book埸玩bb爬行呀???如是.請預埋我呀,雖然到時我仔唔知識唔識爬.但咁多bb,一定好開心..... ...

其實詳情我都唔係好清楚, 問下 chingching 先~
因之前都係佢講出黎, 我諗到時先再個名去報名o瓜....

男爵府

原帖由 irene0410 於 09-2-16 14:13 發表
gumgum, bogut,
準媽咪唔係煩緊峻峻呀, 峻峻無乜野架啦, 差唔多都痾青晒.佢係煩緊佢99.

噢.....原來係煩佢 99 d 野,
咁真係.............

mouth:

男爵府

原帖由 gaka618 於 09-2-16 14:27 發表
我個囡都甩頭髮, 不過係好肉酸咁甩咗頭頂個啲, 現在出返啲新毛先無咁醜樣. 不過我無幫佢剪.

我個囡後尾枕甩左好多頭髮啦, 瞓得好嘛~
唔少 bb 都係咁, 好快就會生返出黎架喇 ^^

係阿囡 100 日帶我有帶佢去剪頭髮~

男爵府

原帖由 sohamama 於 09-2-16 14:53 發表
琴日我仔仔陽陽6個月大, 一早佢試轉身, 終於轉到, 佢好開心, 不過之後一擺佢落床就轉身, 今日都係, 要睇實D

陽陽叻叻 ^0^

sohamama, 係呀, 識轉身後就要睇緊 d 亞 b lu~~

男爵府

頭先工人打黎(佢平時好少打比我),
佢好開心講....巧妍好like食鮮白合蓉+米糊,
工人姐姐說佢食到(的的)聲, 吞得好快,
不用10分鐘就食完大半碗(bb碗)喇~~

我聽到後都好開心~~ la la la~~

男爵府

原帖由 wingwinghang 於 09-2-16 15:08 發表
又上黎"龔"下先~
琴日第一堂幼潛,玩得好開心,
仲學識左點樣可以幫亞囝轉身,
希望快d可以自己轉到身啦~
琴日唱下歌,做下運動,好快又落堂lu....

亞 wing,

上得開心就好啦~~~
想知道有咩野運動我地可以係屋企同亞b做架??

男爵府

原帖由 tok604 於 09-2-16 15:15 發表
睇到你個post 都感受到你既興奮~~~
真係戥你開心~~~

tok604,

係呀, 真係好開心呢~~
整比佢既野佢肯比面食/ enjoy 食啊~~

男爵府

原帖由 gumgum 於 09-2-16 15:27 發表
我睇到facebook有mama放咗相, 真係好似好開心咁呀!!!

e...e.....wingwing, 我好似無你 facebook 架 wor,
咁咁....你快 d 去佢地到留言啦, 咁我可以睇佢地 d 相喇~
嘻~~

男爵府

原帖由 DK_family 於 09-2-16 15:30 發表
鮮白合蓉 , 點整, 教下我 thanks

DK_family,

其實無咩特別啦, 如你煲粥比阿b食, 你可以將d
鮮百合連埋 d 粥一齊煮囉, 咁粥煲完我估d百合都
已(林)哂 lu~~

而我呢...因巧妍仲係食ing Health Time 的米糊,
所以我先將百合烚(林), 再整成蓉...溝落 d 米糊
裡囉~~

男爵府

原帖由 BBEAR 於 09-2-16 15:43 發表
基本上呢2個wk都發爛查(係無時無刻), 咁當然我個仔出街就向來都扮下野, 無咩出聲, 但再加上佢眼瞓到頂點, 佢一去到轉身(佢最討厭既)既時候就表現真我 , 最後老公抱住就瞓著左...

e...e..... Scott仔 lee 期咁玩野既~~??
係咪因為之前有 d 唔舒服, 所以先係咁架咋??
希望佢黎緊果堂會好 d 啦~~

男爵府

原帖由 gaka618 於 09-2-16 15:45 發表
你哋返工的時候, 囝囝囡囡會唔會好依依不捨咁?

唔會呀, 因為我返工出門口時阿囡多數飲ing/飲完奶奶,
瞓ing 覺中/半夢半醒中~~~

依依不捨果位係我啦!!
:;pppp:

男爵府

各位,

有 d 野想同大家分享~~

今日一早收到個好消息, 就係舊同事
係今早開刀生左個女, 母女平安,
好戥佢開心~~

但頭先食完飯返黎, 收到另一個壞消息,
就係我而家 office 有位女同事, 佢由新