懷孕前後

跳至

首頁
45678...22

尾頁

大宅

我都想係前2後8,我諗前1後9都要係開刀先得啦,因為可以預日子ma,如果順產的話真係會有d危險 !

不過,我諗請假既野要過多排先可以同公司講,因為唔知到時咩情況

原文章由 CherryB 於 08-4-10 10:15 發表

產假我都係前2後8,我原本想前1後9添,不過老闆妹唔俾,佢話危險喎 !!! 我放完後8,都想再放多少少大假,但咁岩已經到10月,我公司逢4/10月都唔俾放大假,所以無得諗 .... ...

大宅

我諗問下e生意見先會好d,之後再同公司講.

我之前有個同事係政府e院開刀,係個e生叫佢可以同公司請前1後9架. 哇,佢今年1月中生,連埋大假可以下個星期先返工呀,幾正 !

原文章由 心予 於 08-4-10 10:35 發表
Cherryb,
無得再駁大假,真係好慘,人在江湖,身不由己。

ChanSzeNine,
我會開刀,但前1後9會唔會都係比較危險?如果要放假,早D同老闆講會安心D。我早一兩個月前已經同老闆講,她都好通情達理,話會盡量俾我放,除了預留部分假以備緊 ...

大宅

準媽咪:

乜生日都唔同我地講呀?

我都祝妳生日快樂 !!!
生個又肥又白同妳一樣咁精靈可愛,鬼馬既小B !

生日快樂..生個肥肥白白健健康康活活潑潑得得意意開開心心精精靈靈既bb啦

大宅

妳個e生走左佬呀 !!!!

原文章由 applesimon 於 08-4-10 13:04 發表

我冇睇開第二個

我平時檢查都係星期四架

大宅

車......好快到聽日 jar ma,上次我比e生放飛機,要等一個星期先有得做結構,d Mami 都係咁同我講既,heehee~不過今次妳唔同我,妳係唔C服........

原文章由 applesimon 於 08-4-10 14:15 發表
仲要等多一日.......

大宅

下.....唔會肥到咁既地步掛 !!!!

原文章由 zola 於 08-4-10 14:21 發表
各位mami,你地除左結婚戒子未呀??
我已經除定la,因為怕遲下再肥d就除唔出...
入產房要除哂d飾物ga

大宅

Oh sorry.....打多左tim
下......唔會肥到咁既地步掛 !!!!

原文章由 zola 於 08-4-10 14:21 發表
各位mami,你地除左結婚戒子未呀??
我已經除定la,因為怕遲下再肥d就除唔出...
入產房要除哂d飾物ga

[ 本文章最後由 ChanSzeNine 於 08-4-10 14:53 編輯 ]

大宅

咁大肚婆係要訓得多d架ma.....

原文章由 junzi_bing 於 08-4-10 14:51 發表

唉..我夜晚就訓唔著...

到下半夜..甚至天光先訓...

跟住又訓到中午先起身...

C6屋企人就成日黑口黑面咁...唔爽我訓到咁晏喔...!!

真係唔知點好..! ...

大宅

咁正~咁下次出來就要比個肚仔我地睇下喇.......hahaha

原文章由 gumgum 於 08-4-10 15:15 發表
我今朝去咗覆診... 等醫生等咗好耐(10點appointment等到11點!). 後尾先知原來有個早產urgent case醫生趕咗去醫院處理. 不過當然無事啦. :)

我個肚自從上個禮拜食tea見完你哋之後大咗好多! 唔知係咪BB唔抵得你哋咁大 ...

大宅

Welcome welcome !!!
Hey,妳來我地E度傾計就一定唔會孤單架喇,我怕妳到時唔夠時間追我地 post ja.....hahahahaha

原文章由 冰糖 於 08-4-10 15:21 發表
我都係8月媽咪,大家歡迎我加入嗎?宜家的你是返工一族定係好像我在屋企休息?我覺得好悶好無聊,好孤單,好惊會影響個 bb.

大宅

咁妳自己要小心d喇,有咩都要同姑娘講呀 !

原文章由 BBKar 於 08-4-11 09:41 發表
我今日下午去健康院覆診..... 唔知要攪幾耐呢?
呢排成日見暈, 唔知健康院會唔會開藥, 或者幫我跟進呢??

大宅

算啦,妳好過我架喇 ! 我差唔多年年都無情人節禮物架,只得生日禮物 jar !!!!!

原文章由 lokyee129 於 08-4-11 10:00 發表

準媽咪~~
妳老公同我老公好似=.=
佢都係一碌木,要人地教架
今年情人節呀,掛住陪我去做產檢
唔記得送野俾我
之後佢又要出trip
所以遲左幾日都唔記得送野俾我
所以我都嬲左佢
後來補返俾我~~~
跟住我同佢講,如果你 ...

大宅

差D唔記得同妳地講早晨tim ~早呀早呀 !!!

今日真係涼左d,都幾舒服,我鐘意呀.

不過今日搭車又無位坐喇 (我係上到車先知無位架,早知唔上啦 !),又一次由屯門企到出灣仔,無陰公呀 ! 上一次就話著住大件"嬲"無人知我大肚,但今日我著左件貼身tee,個肚突曬出來,d人見到都........嗚嗚 !

大宅

我同佢都唔係十分重視節日既人 (其實我係比C6感染左),但無可否認,結婚之後真係比岩岩識既時候少左 !

原文章由 lokyee129 於 08-4-11 10:33 發表

妳老公未同妳結婚前係咪都係咁架?

我老公就一直都係咁= =成日唔記得d節日囉
成日要人地提.....

我就好重視節日,我未同佢結婚前,我同佢講過
如果呢,你試下唔記得我生日
睇下我仲會唔會理你^^

所以佢可能咩節日 ...

大宅

咁個阿叔都幾好wo, 我上個星期就同妳相反喇,街市個阿姐又係叫我買大菜糕,佢可能唔為意我個肚啦,點知我老公係佢面前摸下我個肚,佢先知咩事,哈哈 !!!

原文章由 lokyee129 於 08-4-11 10:36 發表

唔會有人讓位架=.=
我夜晚放學搭巴士返屋企
多數都係企返去架~
所以有時都寧願早dd放學
可能唔到個個時間,d位會多少少
所以至會有位坐咋

係啦^^而家出街d人一睇都睇得出啦
尋晚諗住去買大菜糕俾我媽咪食
點知個 ...

大宅

我都知呀,香港人係咁架啦 (有陣時自己都係咁 ),我都好明白架,尤其係長途車,d人點會讓丫,因為真係一企就要成粒鐘,唉 !

原文章由 BoGut 於 08-4-11 10:46 發表
gumgum,

係啦, bbq日期可能太過趕, 所以唔係咁多媽咪join囉~

喂, 各位已報左名既姊妹, 我地好唔好改日期呢?
例如 26/27 April, ok 唔 ok 呀??

ChanSzeNine,

家陣d人係咁冷漠架喇, 要同自己講, 無人讓位係平常事 ...

大宅

我住紅橋果邊架,妳知唔知邊度呢,我之前都問過人架喇,附近好似無村巴架............

木槺布甸係咪要凍食架?

原文章由 CherryB 於 08-4-11 11:19 發表
各位早晨呀 !!

昨晚好累呀,無上嚟,仲諗住要追POST添,好彩唔係好多咋 !!

我同老公有互送禮物架,不過通常都係一齊去買,因老公要放假才有時間去買,咁佢放假就自然係一齊行街,所以無乜驚喜。

BoGut,
我26/27 april 都ok呀 ...

大宅

就收工喇,今日無時間睇d post tim,睇下今晚有無時間先得!

Cherry :

真係唔該曬妳呀,不過我諗就算有村巴都可能唔多就腳架喇........唉 !

原文章由 CherryB 於 08-4-11 13:33 發表

紅橋真係唔覺有喎 !!
仲要你無得行前一個站添 !!
果個站除非你排頭幾個,如果唔係多數都無位坐喇!!

不過我都幫你問下附近有無村巴,如果有我即刻話你知。

木槺布甸係凍食架 !! 要雪係冰格架,通常我食凍野,會拎出嚟攤 ...

大宅

咁多位靚媽咪:

今次輪到我報喜喇 !!!!

我終於係張E生度做左結構喇, 不過由5點鐘等到6點9先到我, 因為有個媽咪都係做結構, 但佢就要再翻照而要打我尖, 不過大家都唔想既..... 所以到我既時候, 我同老公等到已經無乜反應, 無左原先果份緊張同期待 lu......

好開心呀, BB一切都好好呀, 係個妹妹來架, 聽到e生講係囡囡既時候都無咩特別感覺, 因為無論仔女都係自己, 健康就最緊要, 當然, 我本身都鐘意囡囡多d啦, heeeheee...................(我又可以去睇定D靚33喇 !!!)

仲有呀, E生因為要睇清楚囡囡有無兔唇, 佢用左4d照左幾張相比我呀,哇哇哇, 可以見到個樣,好得意呀, 不過暫時唔知似邊個多D, 我老公就話似老爺 wo........... 但肯定既係囡囡都好有可能繼承我同老公既特徵--------------肥面面 !!!!!

大宅

咁多位,我返來喇~ 岩岩先睇完d post呀~

E幾日好似有d唔舒服,今日個頭仲"溫溫地"咁,但今朝 check 過無發燒,我諗可能係上個星期有日搭巴士時凍親喇 (已經有著到外套,但架巴士好c凍) !!!

首頁
45678...22

尾頁

跳至