婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:最慘係細佬!賣樓啦

原帖由 Babykibi 於 12-03-04 發表
最慘係細佬!賣樓啦
最慘係細佬女友同埋細妹男友,有咩理由,細妹男友未結婚要養佢仲要養埋佢屋企,仲要因為咁攪到要借貸,咁都肯,去邊到揾?

丫雅  同意!!  發表於 13-2-25 17:01
joycehang41010    發表於 12-3-27 09:31
milk2008hk    發表於 12-3-13 01:00
wanttobeamum    發表於 12-3-10 00:59
MyTulip    發表於 12-3-6 16:39
Rachel0208  10萬個認同  發表於 12-3-6 14:28
My little Son

男爵府

想大家分析下,同比下意見THX

樓主,你開俾你老公的條件,佢一樣都做唔到,真係睇唔到佢有幾多誠意要你唔離婚。
如果係我,我會同佢講,莫講話3個月,3秒我都唔接受,佢哋話賣咗層樓,啲錢買唔番咁大,又喺到出口術,而家冇人叫佢買番咁大喎,係叫佢換間細啲夠住就算嘅樓,個妹唔番工,個媽話腰痛唔做得家務咩,點解個妹唔做?冇錢請工人就要自己做架啦。佢賣股份,有鬼用,股份細咗,分利自然都少咗,第日公司有錢賺又分少咗,點俾家用佢呀媽呀?有腦嘅都識諗啦,你同佢講,你一啲都唔讚成賣股份,仲有路只有一條,一定要賣樓換細樓,仲有如果啲difference錢係佢呀媽袋嘅話,叫佢袋穩,因為而家係得佢有錢,你哋係冇改善到啲咩,銀行一樣還緊錢,點有多餘錢先?佢哋識計層樓啲數,嘜你哋條數唔洗計咩?係我就仲要開多個條件添,如果佢呀媽想有你哋嗰5k,叫佢將換咗樓個difference俾你哋去還銀行還外母還埋細佬欠銀行嘅,咁本來你哋要還銀行嗰啲咪可以按月咁俾到佢囉~ 呢個係唯一可行,而又可以每月俾到錢佢嘅方法。
記住呀,就算佢換咗樓,錢落佢哋袋,對你哋來講又任何幫助,你哋仍然係俾唔到5k,你都見佢要哂細佬啲錢後,都仲要你哋繼續按月俾錢啦,唉~
同你老公講,而家最掂嗰個係佢呀媽,佢唔想咁辛苦就叫佢呀媽幫佢,你已經盡咗力,亦都無能為力

My little Son

首頁

尾頁

跳至