自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Jasmine-4711 發表於 24-5-4 16:07
不排除是“有人”指使, keep自己好形象

女的好大道, 冇發動網上水兵反擊戰,

晨早已出埋啲公關無圖作文咩小雲小吉唱衰啦,男人叫x有晒相又隻字不提
attach0/tmp/phpB16KRQ

Pa123    發表於 24-5-4 17:54

大宅

wonderbaby 發表於 24-5-4 17:08
如果真係有咁嘅事,好成功令我討厭位男主角,離婚咪離婚囉,有咩咁大不了,講到個前妻一文不值!

過多兩日 ...

唔知以為奴為婢,咩包食包住供養你讀書喎,嘩~~~好偉大呀

大宅

zitamamama 發表於 24-5-4 17:47
我見fb好多人係數臭女方,話佢又食又拎,使男人錢。
我就支持女方,浪費25年青春,做女人真唔易。
...

啲人都冇腦,原本真係咁少奶奶生活咁幸福呀,就打本開舖比老婆搞下營養生意,兩公婆宣傳下,買下H炒下樓,唔使出嚟打份牛工啦。望下隔離郭藹明咩叫錫老婆啦,舊年買間6800萬貝沙灣啦。郭成億,老婆名都無個,表面功夫都懶得做。

大宅

pp_pp1021 發表於 24-5-4 18:00
講得岩呀~
如果幸福既就唔駛浪費時間去為自己日後鋪路啦,啲人都冇腦
...

咪喺,你見有邊個明星老婆核突到要自己返出嚟打份牛工?人哋嗰個明星老婆都係曬H買豪宅。

個老公仲要成億身家。歐仲話自己去加拿大澳洲都要諗下先,要慳錢,大佬我心諗你老公冇帶過你去呢啲地方旅行咩。仲話讀幾廿萬博士都冇錢,極有可能以往家用都唔多啦!

肉酸囉,咁多個物業一個都冇老婆名!

大宅

pp_pp1021 發表於 24-5-4 18:08
咪係囉,老公成億身家,自己仲要出黎打份幾萬蚊人工既工,好明顯係冇錢過手啦~一個女人付出大半世青春仲 ...

佢算係咁啦,佢都冇講過乜嘢,過往廿年都超順從嘅樣,而家離婚亦都冇講咩壞話(除咗話男方唔喜歡佢返工),仲想點呢?

大宅

hellomiki 發表於 24-5-4 18:13
郭應該唔會比大錢老婆管,老婆平時可能只有日常生活費,連讀書錢都話要慳,郭咁有錢,點會比唔起?摳門男 ...

冇見過佢曬過一隻H,著衫都咁鬼樸素。不過順從節儉,換來的結局又是什麼呢?

大宅

hellomiki 發表於 24-5-4 18:18
咁多物業,一個都唔寫老婆名!可想而知.....難怪歐要自食其力,努力增值自己,出去搵份幾萬嘅工作都要離婚 ...

睇得出佢老公屋企都係睇佢唔起㗎啦,冇畀佢參與任何生意,買樓又冇落佢名,留喺度托咩?兩公婆又聚少離多。早走早著啦。

大宅

pp_pp1021 發表於 24-5-4 18:19
假設女方有第2個咁又點,都分居兩年啦,有另一個對自己好既唔可以拍拖既咩?而家咩年代呀~啲人都好有問題 ...

25年啦!係咪要捱到入棺材?

大宅

pp_pp1021 發表於 24-5-4 18:30
發覺好多人都痴痴地,又話女方自私唔顧小朋友去讀書,佢有唔照顧小朋友咩?冇安全感自我增值為自己日後打 ...

男方:被人影到叫x,一星期返一次屋企,成億物業冇一個落老婆名,生意「草姬」無老婆份,反對老婆工作=無問題,好男人

女方:19歲開始跟個男人到44歲,生兩個小產兩次,谷入名校,進修碩士,仔女中學做返嘢=死罪,反骨

大宅

pp_pp1021 發表於 24-5-4 18:38
除左浸豬籠外,仲要係同個老公唔開心既婚姻都唔可以離婚直到死果日先可以解脫
...

現代仲衰過古代,古代都話畀大婆管曬啲錢丫!啲人仲話咩包食包住養佢讀書佢反骨喎,痴痴地!果啲叫妹仔!

大宅

kk80400 發表於 24-5-4 18:41
即係甘,我聽過之前阿旺嘅訪問,佢真係一個幾保守嘅人,佢連盲婚啞嫁都話好,我唸佢都唔會係出軌果個,不 ...

我淨係諗,如果個男人肯打下本畀個女人做下營養生意,比啲物業個女人揸下手等佢有安全感,兩公婆又出下鏡宣傳下產品,幾咁恩愛美好呢?件事可以好唔同!而佢哋咁多年嚟嘅感情亦都可以被羨慕!而唔係而家搞到咁核突。

大宅

Gmama 發表於 24-5-4 18:47
非常同意,嘅男嘅咁多嘢講,唔多唔少,我會覺得此地無銀喎!女人努力學習,自己讀書,自己增值,自己工作 ...

個女人本身係虎媽,當初進修攞返個學位等報小一唔好咁核突,小孩成功入蔡繼有,我覺得係佢教導有方喎!之後係個男話唔想谷,先至轉佢哋去國際學校!唔明點解啲人話個女人冇理小朋友囉!根本大部分時間係個女人湊!個男人自己都話佢一個星期先返屋企一次,拍劇忙喎!佢可以有幾多時間湊細路丫!

大宅

回覆樓主:

成日話個女人貪學費咁,人地由佢窮陪足25年到成億身家,無欠佢!反而有啲人發咗都唔會落下老婆名

郭晉安與歐倩怡年齡相差15年,兩人起初拍拖時,安仔事業更是處於樽頸位置。某次與歐倩怡到訪某位住豪宅的藝人家,當時安仔只住在300呎單位,不禁感歎自己何時能像人家般可走紅住大屋,Cindy跟安仔說:「煮到埋嚟就食,唔煮咪唔食囉,反正我都飽了。」歐倩怡此安慰話令安仔深受感動。https://topick.hket.com/article/3753599/%E9%83%AD%E6%99%89%E5%AE%89%E6%AD%90%E5%80%A9%E6%80%A1%E9%9B%A2%E5%A9%9A%E4%B8%A8%E6%AD%90%E5%80%A9%E6%80%A1%E6%97%A9%E8%AA%8D%E5%A4%AB%E5%A6%BB%E6%84%9F%E6%83%85%E6%BC%B8%E6%B7%A1%E3%80%80%E9%83%AD%E6%99%89%E5%AE%89%E6%89%8B%E6%8C%81%E5%80%BC9%E5%8D%83%E8%90%AC%E7%89%A9%E6%A5%AD%E5%85%A8%E4%B8%8D%E7%95%99%E5%A6%BB%E5%85%92

大宅

manfatcentre 發表於 24-5-5 05:38
不嬲離婚case, 網上偏向数个男人,呢單好奇怪,就因為人地上進讀書再投身社会?
...

有留意就會見到佢哋2017年都好地地,2018年雜誌影到個男人去叫*,之後兩個人就冇再同框......心淡都算,仲要忠誠都冇埋,應該心死了吧!等仔女大些,咪各行各路!

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-5 10:55
應該係旺紛絲,見佢哋連後生時個樣都攻擊埋,話亞旺後生好靚仔,佢mk一名,一齊執到之類
而家 ...

啲人失憶啦,tvb啱啱播佢哋個回憶錄,都話係安仔鍾意歐先,喺旅遊節目裏面追佢。然後有報道回顧返當年,佢哋啱啱一齊,安仔都係住300呎屋,仲話幾時可以住大屋,然後歐倩怡都冇嫌棄佢仲安慰佢,當時安仔仲好感動。只不過事隔多年之後有人發咗達,就唔記得咗老婆啫!

大宅

whywhite22 發表於 24-5-5 09:48
呢度某D言論,我以為自己生活係明朝,女人嫁咗,為咗仔女有完整家庭,成世都唔可以離婚,真係睇到O嘴。 :i ...

我見佢地2017年仲有一齊好sweet咁影相,2018條友仔畀人影到叫*之後就冇再同框了,我諗佢都係為咗細路仔先忍埋落去。

大宅

郭晉安與歐倩怡年齡相差15年,兩人起初拍拖時,安仔事業更是處於樽頸位置。某次與歐倩怡到訪某位住豪宅的藝人家,當時安仔只住在300呎單位,不禁感歎自己何時能像人家般可走紅住大屋,Cindy跟安仔說:「煮到埋嚟就食,唔煮咪唔食囉,反正我都飽了。」歐倩怡此安慰話令安仔深受感動。https://topick.hket.com/article/3753599/郭晉安歐倩怡離婚丨歐倩怡早認夫妻感情漸淡 郭晉安手持值9千萬物業全不留妻兒

自己睇啦,係邊個忘恩負義?25年唔係短時間囉,仲講到好似欠佢咁。咁多年來,女方幾時有講過男方壞話呀?由佢得300呎到佢成億身家都係同佢一齊,離開得一定係心淡/心死啦,仲使問。

大宅

ChaBean 發表於 24-5-5 11:09
我記得隔離po有人話女人利用男人嘅錢去完成學業後先拋棄老公,用25年生兩個小朋友去利用,身心疲累代價太大 ...

留咁耐完全係因為責任同愛囉
唔係因為佢嗰一球嘢學費囉
真係當一球天文數字咩大佬
Bk師奶閒閒地都個個幾球嘢做定期啦
唔知以為賣身做妹仔添呀

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-5 11:11
唔係失憶、係選擇性失明,好似我回幾個J M,例如老公物業唔寫老婆名、生完小朋友個老公就去揼邪骨之類,佢 ...

鬧嗰啲自己都收男人唔少家用啦,個個月出糧畀佢,買樓送畀佢,自己都有出嚟做嘢啦,到人哋女人呢就攞一百萬讀書好似要咗佢條命咁,出嚟做嘢又話唔賢慧,而家係咪奶奶上身呀?乜事呀?

大宅

cara.mak 發表於 24-5-5 11:07
我覺得男仲當老婆係從前嘅小丸子,無學識,無腦,妹妹仔

佢有幾次出嚟講嘢都好睇唔起佢㗎
又話佢喺屋企發黴
又話供佢讀書供咗好多年
面對鏡頭都咁串,老婆企隔離都咁講
私下你覺得對老婆可以有幾nice?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊