母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

昨日咁大雨都有得bbq呀, 咁又幾開心wow, 我出左一陣街, 但太大雨, 都係返左屋企, 好悶, 做下清潔, 煮下飯, 不過唔知點解奶量急跌, 點算呢 :-( :-(

男爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

bbpooh,

其實為了身體好, 我都唔會飲酒囉. 但係出差方面, 我又覺得我會想出差, 因為我以前都好enjoy出差的感覺, 如果不時太frequent, 我都會想出差.

其實你已經好叻, 唔好俾咁大壓力自己啦. 死啦, 我最近奶量急降, 真係好弊 :-( :-(

男爵府

有時我隻小豬都係咁架.

bbpooh 寫道:
[quote]
mikitten 寫道:
晞嵐豬瞓覺都係指定要媽媽,尤其係瞓瞓下醒o左,就算爸爸抱都唔收聲...

丁丁都係咁咖,所以尋晚我以為奶爸攪唔惦,點知?佢又得喎 [/quote]

男爵府

好耐無貢入來啦, 仲有幾日, BB 就7個月啦, 我仲有俾人奶佢呀, 雖則係PARTIALLY, 但我都好開心呀. 快啦, 快啦, 仲有幾日, 阿B就夠7個月啦

俾個 "叻" 自己先

男爵府

好耐無貢入來啦, 我同事佢太太昨晚生了一個女女, 好開心呀. 我最開心係佢太太都想餵人奶, 我同事佢都好支持. 不過我公司的其他同事就麻麻支持佢, 仲話咁樣, bb 好難湊, 因為人奶唔飽肚, bb 好快喊, 仲話要夠兩個鐘先好俾bb食. 我真係想話佢, 不過算數, 我會私底下同呢位同事講同盡量教佢太太. 好心D人啦, 明唔明BB食人奶要 feed on demand 架, 如果唔多d埋身, 又點會夠奶. 好心d人唔好唔識扮識啦.

男爵府

hellocandy,

果位多事的同事一個係有兩個幾大的小朋友, 但都無餵人奶的, 一個係剛剛生了一個, 依家bb有一歲的mama, 不過佢都係覺得餵人奶唔好wow. 我頂, 佢兩個都唔知做咩咁多事.

Hellocandy 寫道:
[quote]
crystal888 寫道:
好耐無貢入來啦, 我同事佢太太昨晚生了一個女女, 好開心呀. 我最開心係佢太太都想餵人奶, 我同事佢都好支持. 不過我公司的其他同事就麻麻支持佢, 仲話咁樣, bb 好難湊, 因為人奶唔飽肚, bb 好快喊, 仲話要夠兩個鐘先好俾bb食. 我真係想話佢, 不過算數, 我會私底下同呢位同事講同盡量教佢太太. 好心D人啦, 明唔明BB食人奶要 feed on demand 架, 如果唔多d埋身, 又點會夠奶. 好心d人唔好唔識扮識啦.

呢啲咪係知少少扮代表囉. 其他同事係男定女? 佢哋有冇餵過先!? 如果係男就唔該收聲囉![/quote]

男爵府

lamlam,

你62都係驚你餓親, 唔好話引你食嘢啦.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊