母乳餵哺

跳至

首頁
12345...60

尾頁

男爵府

報到

hellocandy,

唔知得唔得, 不過拆細咗好多個 file, 或者咁樣會更方便妳揾番睇唔倒個 part.

http://www.youtube.com/watch?v=dnY8smJjXkI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=3mnMgDuNrYc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=aOHs3deYof4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=VKTOZWcRtoQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=TYLVX455JcQ&feature=related

原文章由 Hellocandy 於 08-4-26 19:13 發表
個大結局睇到一半唔行呀!! 有冇其他網站呀?

男爵府

之前我都覺得奇, 唔明點解妳要咁快買 cheese, 心諗係咪好難買o架呢 , 原來 ...... 妳想整多味大頭蝦我o地食

原文章由 Hellocandy 於 08-4-26 17:31 發表
我都太緊張, 以為今個星期日要準備, 所以諗住今日一定要買芝士, 仲計過打完拳叫豆爸車我去買, 成身臭咁去買, 返工公司諗諗下先知, 係喎, 11號先整, 駛鬼今日買咩!

...

男爵府

咁耐都係兩, 三次咁好, 晴晴最高峰時一日兩, 三次 d ng ng 上到背脊, 攪到又要換衫, 又要開水沖涼, 仲要唔只一次咁少添

原文章由 onyeebb 於 08-4-26 18:42 發表

好在我只係試過兩三次je!

男爵府

豆姐咁勁!! 依家 d 細路真係唔睇少得

原文章由 Hellocandy 於 08-4-26 22:49 發表
唔該nan_nan, 頭先未見你post, 豆姐已經介紹o左我去呢度睇喇, 我地啱啱睇完.

男爵府

妳都早 d 訓 la, 又想做國寶咩 :;pppp:

原文章由 Hellocandy 於 08-4-26 22:53 發表
我要陪豆姐訓喇(佢8歲幾都仲要人陪訓 ), 一陣再返黎(如果冇訓著)

男爵府

傻瓜!! 紫色咪即係特級棉柔 lor 綠色係超簿乾爽. 我諗扣完都末必會平 d, 事關紫色真係貴好多, 不過一分錢一分貨, 紫色又真係大條 d 同軟熟好多. 以前晴晴比較容易敏感, 日頭用綠色都無咩所謂, 但如果過夜就一定要用紫色 嵐嵐我未試過用綠色, 不過我諗下包開始我會試吓睇吓得唔得.

原文章由 Cyntoby 於 08-4-27 14:28 發表

我都有.....好似係買紫色咖喎, 我通貪平買綠色比佢地用, 減咗$15會唔會紫色平d呢

男爵府

無記錯晴晴歲幾時都係依間影過, 當時因為有 coupon, 所以唔駛錢. 放心, 當年我哋影完, d sales 都無 push 我哋買, 不過我記得依間嘢因為唔係專業同小朋友影相, 所以效果無 studio 123 咁靚, 希望年幾後, 依家會唔同咗 la.

原文章由 Hellocandy 於 08-4-27 10:17 發表
上次豆豆影o的相, 要5月1日上去楝相, 地址係上次奶媽dinner附近. 原來上次豆爸已經比埋錢$50, 影多一個package:

套餐內容:
原價$380
小朋友 2位 (佢比晒我地兩個)
化妝, set 頭, 每人兩套衫
2R - 2pcs
3R - 3pcs
5R ...

男爵府

好犀利喎)))))) 咁勁我除咗要俾個叻 妳之外, 仲要 zhang shen gu li 先得

原文章由 bbpooh 於 08-4-27 17:45 發表
今晚丁爸去飲,6.30出門,姐姐9點先返,即係話有幾粒鐘,我要一拖二,我已經做好晚飯,今晚食肉醬ABC粉,久未下廚,但依然不錯!

男爵府

壞人 ma,

仲咩事 ar? 妳係咪病咗 ar? 保重 ar!!!

原文章由 tvoincy 於 08-4-27 18:17 發表
我又報到先.

男爵府

我都好 like ar, 正合我哋班日日係咁吹水唔停口o既奶 ma

原文章由 bbpooh 於 08-4-27 17:41 發表
好LIKE今次個名

男爵府

姐姐番咗嚟, 可以 free 吓?

cookies? It's my favourite. 我久唔久都整, 一嚟我勁 like 食, 二嚟晴晴都好 like, 試過有次我係街買咗 d 曲奇番嚟, 諗住請佢食 d 好味 d o既, 點知 ...... 佢咬咗啖就俾番我, 話唔好食, 要食我整果 d, 攪到我心花怒放咗好耐. 我係跟以下個 web-site 整, 整過幾款, 如果妳唔怕煩, 可以整瑪格麗特小餅, 感覺似 jenny's bakery 果 d, 入口即溶, 正

http://www.leisure-cat.com/frm_1000_cookie.htm

原文章由 bbpooh 於 08-4-27 21:46 發表

豆媽,
今日咁早呀?

有野請教.我前幾日想買牛油整曲奇,點知一時睇錯,買了CREAM CHEESE,最衰係我溶左先知錯,我試過加D粉焗,焗左D硬包,有冇D咩簡易食譜介紹呢?(我沒有發粉,沒有YEAST.也 ...

[ 本文章最後由 nan_nan 於 08-4-27 22:23 編輯 ]

男爵府

陰公 希望豆豆快 d 好番 la.

豆姐最緊叻咗好多, 作文又叻, strawberry 事件又好 logic, 依家仲諗埋辦法點開個蓋, 想唔話佢大個女都唔得. 好奇一問? 妳阿 ma 開咩舖頭? 啱唔啱我哋班奶 ma shopping?

原文章由 Hellocandy 於 08-4-27 21:58 發表
豆姐早排流鼻水, 唔知係咪傳染o左比豆豆, 呢兩日豆豆都流, 今日豆爸出海釣魚, 我同豆姐去o左商場, 食完野o係阿媽舖頭"hair", 跟住豆姐做完功課就去冒記玩.

後來姐姐話帶豆豆去睇醫生, 咪比佢去囉, 點知原來發燒, 姐 ...

男爵府

我少整o野食唔係太肯定, 不過應該唔會有 cookies receipe 需要用到 cream cheese o架 ma? 我諗用嚟整 cheese cake 就得.

原文章由 Hellocandy 於 08-4-27 22:06 發表
今日豆豆發燒, 所以食完飯即返, 否則都會成十點先返

唔明, 你係想問我有咩曲奇餅食譜可以用cream cheese? 定係其他食譜只要唔駛發粉/yeast?

男爵府

講起刷牙, 我真係好勞氣 晚晚都要又氹又鬧, 先可以刷到小小小. 同丁丁一樣, 晴晴又係好 like 咬牙刷, 又 like 食曬 d 牙膏, 我都有同佢睇 d 講爛牙o既書, 但佢睇時就話好驚, 到刷牙時又懶懶閒, 總知就煩.

Rewarding scheme 真係駛得? 會唔會習慣咗哋佢覺得依個世界凡係做親每樣o野都要有 reward 呢?

原文章由 bbpooh 於 08-4-27 21:42 發表
丁丁成日咬牙刷,我好討厭同佢刷牙,因好勞氣,但姐姐同佢又刷得唔好.好污糟,怕丁丁會爛牙.之前同丁丁睇過D爛牙相.佢個排好D,但過左一段時間,又唔好,現在開始Rewarding scheme. 如佢可以唔咬牙刷,就有一個thomas stamps ...

男爵府

Hello sisters,

頭先收到 2hma 個 voice mail, 無 show up 幾日, 要大家擔心真係唔好意思 其實我依幾日比較忙, 所以無時間上網. 忙咩? 就係忙幫晴晴做功課 lor, 佢學校今期要做張 mother's day card, 完全無藝術細胞o既我, 咪攪到頭都大曬 lor. 再加上 ..... 近日屋期好多煩惱事, 個人好情緒好低落. 就今朝, 其實我已經同工人講咗無數咁多次, d 滾水, 湯, 飯, 餸, scissors ...... 總知 d dangerous goods 就唔可以放得咁近枱邊 點知, 今朝佢又放咗杯 coffee 近枱邊, 我趕時間無留意, 晴晴一手拎o左, 咁就 "6" 親隻手, 我即刻帶佢去 toilet 沖水, 浸水, 成隻手紅曬, 好在無起水泡. 我好嬲, 嬲得好緊要 雖然個女唔係佢, 但點解佢哋可以一丁點安全意識都無, 我真係好想刹咗佢

講番 nam nam, 上星期三見完物理治療師, 佢話佢雙腳比較硬, 學名叫肌張力, 係發生係早產 bb 常見問題, 暫時知道情況係即使扣完 3 個月, 佢仍然會比正常 bb 發展慢, eg 遲 d 先識坐, 至於行 ...... 更加唔知. 不過最 down 係, 其實有好多發展仲係未知知數, 總知依家就見步行步. 番到屋企, 我愈諗愈驚 更加唔知將來仲要面對咩問題. 我好記得丁 ma 同我講過今日不要憂明天之憂, 我未做到, 但會努力學習.

唔講住, 好忙, 今晚有時間先追 post, 下次我唔會再咁耐唔上o黎

男爵府

Thanks for all your sisters concern. 我 ...... 無言感激 睇見 diaperb's stepmum & 2 彥 papa's case, 我會相信嵐嵐一定會健康咁成長. 多謝妳o地各人o既祝禱.

嵐嵐,
妳要加油 ar

男爵府

原文章由 Cyntoby 於 08-4-28 11:27 發表

哈哈, 屋企買開片嗰間藥房可以用d紫色 coupon 買綠色, 抵好多!!!!!! ($142-$15)/84條=$1.51, 妹妹就日夜都用綠色, 琛彥返學用輕鬆穿, 返屋企用綠色, 瞓覺用紫色, 漫漫長夜好"塑"(吸力)d.

nan-nan,

如果 4,5,6月 ...

點解妳間藥房咁好o架? 係咪妳同佢相熟? 我知有 d 藥房係肯收, 不過我唔敢問 ar. 無問題, 我 gathering 時俾妳 la, 遲o左先睇, 真係唔好意思, 如果唔係妳可以連 4 月份果張都有埋, 咁又慳返 $15.

琛彥返學係咪介咗輕鬆穿? 如果未, 妳要唔要埋 d 輕鬆穿 coupon? 不過就平 $10 少 d 咁 lor. 其實我之前問咗起碼兩次, 不過妳哋無人有反應話要.

男爵府

我 ...... 由第一胎開始, 不停係咁搽肚紋膏 & olive oil, 最後 ...... d 紋多到阿 ma 都唔認得

原文章由 tingfai 於 08-4-28 14:23 發表
Mine popped out in 2 months!
Don't forget to apply oliver oil after bathing every night now to prevent the stretch mark. It did work to me. I have none now.

男爵府

聽到妳話好好味都安心 d, 幾驚介紹錯妳.

傻瓜 其實逢係 cookies 都係細細塊o架 & 當熱o既時候都係最好唔好反佢, 事關熱時會好軟身o架. 妳屋企有無多士爐 ar? 我其實屋企都無 d 真正o既 oven, 我只係用 d 塊麵包可以打橫訓係度果 d 多士爐焗, 咁樣就唔駛反嚟反去, ok o架

原文章由 bbpooh 於 08-4-30 08:46 發表
nan_nan

昨晚整了瑪格麗特小餅,可能我無留意個名啦!係小餅,我初初整大塊了一點,結果好散.因為我用microwave oven 得上面有發熱管,要反,一反就散,第二盤整細了,結果無咁易散.

雖然賣相唔好,但就好好味!

安兒媽,我會 ...

男爵府

我咪仲慚愧 上次織完條蝴蝶巾, 到依家都仲未開工織第二樣o野. 我有不停睇 pattern o架, 不過 ...... 睇中個款, 再望吓個圖, 又好似唔多明咁, 我知草莓好叻睇圖, 不過問完都唔知自己會唔會明.

原文章由 fsy 於 08-4-30 09:19 發表

真慚愧, 我頂冷帽差不多完成, 差縫埋側邊同個頂, 但係就放埋一邊超過一個月, 莫講後來買既冷, 三分鐘熱度既我唔知幾時再有 mood 織呢.

首頁
12345...60

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊