母乳餵哺

跳至

首頁
12345...18

尾頁

男爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

尋日雖然好c大雨,但都叫做幾好玩,食到好飽,我地兩餐(基本上我係三餐)都係bbq攪惦.haha! 好抵,我老公話,話幾亞蚊,又有得食又有抽獎,咁抵! haha!所以

[size=xx-large]多謝文里,多謝mandy_tai

男爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

唉!不過這兩日出街出得太盡,周六去飲,周日bbq,尋晚丁丁訓得好差,我又好累,結果佢訓左響大床,跟著朦朧中我好似俾丁丁吮住訓tim!!

aggie_to

我買個架combi車係tm359,謢協買$1069,好似重4.2 or 4.3kg,唔知重唔重啦,不過比起我地之前架坦克車就輕好多.
仲有你take it easy,希望你快d搵到好工人,真係好累的話,就放心心響网床上,她哭就讓她哭一會,在安全情況下讓她獨處一會,自己就鬆一鬆啦.悶就上來吹下水啦!

hellocandy:

希望豆豆快d好,你自己都唔好咁曳曳成日放工就去玩啦,

男爵府

LamLam1022:

露點照???好呀!等心心流下口水都好!

男爵府

好開心!!原來今日丁丁已經9個月大了,想也沒想過居然我也可以餵人奶餵到9個月.這9個月時間真的是有苦又有樂.真的很高與,由于工作要出差,從懷孕到現在我已經有一年半時間沒出差,由于不能再以bb還細的理由拒絕出差,所以我不敢說能餵到丁丁自然離乳或2歲,但短期目標是能餵到他1歲.

另外,當丁丁越大我感覺週圍人對我餵人奶的壓力越來越大,他們覺得咁大還餵,親人朋友尚可應付,但公司特別是老闆的壓力就真的不好受,因為公司吃飯經常要飲酒,他就有點說話給我,我真的不知道是應否先飲,然後當晚讓丁丁飲冰奶,但我知道我老公一定反對我這樣做,但在這方便我實在有大壓力,如果係你,你會如何是好呢?

男爵府

basilmama:

做FT MAMA 又談可容易呢? 如果係可以響蘭桂方到飲啤酒,或 Cocktail等,我又唔介意,唉!我響中資公司到做,我都唔明我地D大陸同胞點解咁鐘意"隊"酒 我其實都係為左份工,上大陸唔同D人打好D關係,跟本做唔到野,可能開初我就做錯左啦! :-( 佢地以前飲係飲五十幾度的白酒,現在老闆轉飲紅酒,但係唔係嘆紅酒,係"隊"紅酒,每人冇一支都唔收檔 其實我就一點都唔鐘意飲酒,飲得到可能係遺傳而已.但我個胃就真係

男爵府

心心鐘唔鐘意呢?丁丁話想引下心心,等佢成日掛住佢喎!!

aggie_to 寫道:
嘩!丁丁真係好sexy喎!

男爵府

文里:

你唔好次次都話自己安排得唔好啦,其實你已經做得非常好,如果沒有你相信我們一次gathering都沒有,所以非常感激你咖!

講開蒲,我諗我已經太老了,都係留俾你地d後生啦.而且我好討厭飲酒.

男爵府

SMM:

謝謝你的資料,另外我也想知道豬肉的售買地點?

男爵府

男爵府

LamLam1022 :

我煲過以下粥仔俾丁丁食:
粟米粥 反應:敏感,面豬登一達達紅色
南瓜粥 反應:敏感,面豬登和眼肚都一達達紅色
chicken粥
蕃薯粥 反應:d 便便好硬,一粒粒,好似便秘
carrot粥 反應: 便便會泛紅(即把carrot痾出來了)
菜心粥 反應: 便便會泛綠(又痾出來)
節瓜瘦肉粥

因為節瓜正氣,瘦肉好味,所以每次煲粥都有加

丁丁今天開始食西"難"花.因為丁丁易敏感,新食品每次要試一週,如果中中6個月後食米糊沒問題,我建議你讓他多吃米糊,因為可以用人奶開,營養好好多,不要急於煲粥仔給中中.

男爵府

smm:

正呀!我在灣仔返工,等我查下邊到有得買先!

男爵府

smm:

響网上搵唔到銷售地點 :-(

男爵府

你地班正一夜鬼,好衰咖,早上又唔莆頭!

仲有呀,做0麥攪小圈子,去swimming唔預埋丁丁呀?你地曵曵呀.打打打

basilmama 寫道:
LamLam,
咁佢幾時返呀?
我今日突然諗,不如下個月,我地(我,您,MIKI)同BB去游水lor!我好掛住D水呀...又想見吓Glenda豬著比堅尼落水個豬樣!

男爵府

好呀好呀!如果時間啱,丁丁都會去!不如我地下月gathering去沙灘啦,多d人去有人睇野,上兩次我地一家三口去,我要看野冇得玩水,如果多d人去我就可以同丁丁一起玩水,我地可以輪流看野喎!

男爵府

smm:

謝謝!打左去沒人接電話,一陣再打去.

LamLam1022:

海灘污漕呀?唔知呢!上次我去咗淺水灣又去過長洲一個唔知咩名的沙灘喎!如果去泳池的話,我就會選擇去樓下
0羅,因為方便,我地上次就係響周六上午去,訓醒就去,因為未生前我都係會在周六上午訓醒去.

男爵府

唉ya!衰咗tim!出面有個媽媽開咗個post搵hayes mama,我多事回應咗tim,點知個媽媽好串,好驚!我見佢響嬰兒用品又開咗個post,響呢邊又開,唉ya!好驚!都係入來避下先.怕怕!!

男爵府

因為我做野做到好悶,又唔方便講電話,又要咋做野,又唔見你地有post,所以咪無無無聊聊咁玩下0羅.唉!

LamLam1022 寫道:
bbpooh
係呀~係污漕
點解你咁8掛會回應左佢既

男爵府

"Y_Y"-yvonne:

你響嬰兒用品見唔到咩,朝早仲見到咖!我係business analyst.

男爵府

"Y_Y"-yvonne :

希望這樣可以滿足你的8卦慾望.hehe

click

男爵府

首頁
12345...18

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊