母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 go4baby 於 07-10-24 11:20 發表
diaperb 老師,

1019果日...你有無用eye shadow? 仲有你話有blending 功能的brush係咩brand同model?我唔記得....

好學的學生

I didnt use any eye shadow on 1910. I bought the brush from MAC 217

大宅

原文章由 onyeebb 於 07-10-24 11:27 發表
安兒今天番學完全冇喊, 上學途中仲好開心咁同人打招呼同飛吻, 我都放心哂

佢呢兩個星期周不時係屋企唱學校d歌, 做埋動作, 好攪笑

Good girl Onyee,
The most important thing is mami 放哂心.

大宅

講開語言我都有煩腦.Littlelittle一出世就接受英語.家中所有人都同佢講英語.無論老人家都係.(雖然吾流利)我都好想同佢兩文三語.但要等時机成熟先.起馬佢要返K先.有次見到個媽咪好得,一時同個仔講国語,一時同個仔講英文,一時又同個仔講廣東話.佢個仔完全無problem.但我自己用吾到lee 個方法law.

大宅

原文章由 chiuchristan 於 07-10-24 13:08 發表
大佬, 明知大肚婆lunch hour, 又要我做野, 冇左35mins.:-(

bbpooh,
I slept from 8pm-7am last night due to a bit faint & very tired.

What's your lunch today?

Shall we have a Christmas Party in ...

YeahYeah Party I want I want !
Just the place problem. I contact Santa from far far away. I think this year he will come to HK again!

大宅

原文章由 onyeebb 於 07-10-24 13:17 發表

都係外賣飯盒 - 京都骨飯+牛秋魚湯.

個肚都有大左, 但都係似大肚腩多d, 要細心睇先覺係大肚, 仲未有人讓坐俾我

HaHa,大肚婆通常睇有無人讓坐而定自己個肚大吾大.我上次真係到七個月都無人讓坐比我啊.

大宅

原文章由 chiuchristan 於 07-10-24 13:35 發表
Diaperb Teacher:

自己修眉好似好Ugly , 有咩秘技, 拜托過兩招! 丁橋!!

外行C9

修眉主要拔去眉心,眉與眼之間的雜毛.如新手可用眉筆畫上眉形,再拔去眉形以外的毛

大宅

原文章由 chiuchristan 於 07-10-24 13:44 發表
Sorry, forget to update you, Diaperb:

Santa's Chinese son told me he desires much to have one more lovely kid. Hoping his sweet heart wife agree with him!!

希望Old Santa可多抱一位靚孫啦! ...

等你生第三個就同你一齊"Tall"Law!

大宅

原文章由 Strawberrys 於 07-10-25 09:47 發表
bbpooh,

你同事有冇comment ?

琦琦食了4日中藥及猴子棗末, 痰都未能清, 昨日鄰居煲川貝鱷魚肉南北杏果皮湯, 琦琦飲了4碗, 夜晚終於有大便, 過就好臭及好斕, 上次開大是星期六, 腸胃依然未暢順. :cry:

如 ...

Leo Chan in Central is a very good one.

大宅

原文章由 bbpooh 於 07-10-26 09:31 發表
aggie_to,

子進媽
加把勁啦!唔好考慮咁多野喇!

大宅

Hi,
今日出出入入左三次又返黎了!
Ding ma,
Poor you,谷住道氣.工人有你呀媽幫ロ真頭痛!

大宅

原文章由 bbpooh 於 07-10-26 17:04 發表

我工人都係咁,不過我地唔鐘意夾送,加上同老人家食,個個都會把注意力集中在傻丁身上啦!邊有人注意佢呢?佢都唔鐘意同我地一起食,平日都係我地食完佢先食,講克薄點,可以話佢食送頭送尾,但我地叫過佢夾開先,佢話唔洗,咁我地唔理LU ...

我就好少同工人出街,小到好似得2次(一年半)我會一早夾定,多小由我定,我地食完佢先食.
答咀C9上

大宅

原文章由 bbpooh 於 07-10-26 17:08 發表

唉!好彩有你地,唔係我一定以為我有問題!

DIAPERB,早個輪話一年炒三個菲庸會被入黑名單,你之前有沒有試過呢?你有沒有入黑名單呢?

VIP C9,你真係羡慕C人喇! ...

我邊同D名人比啊!好彩無

大宅

原文章由 Strawberrys 於 07-10-29 14:32 發表
Thing to share with you:

Last Saturday after dinner, papa planned to take Kei Kei out for swing in the playground downstair.

Kei Kei wanted me to accompany her but I refused as there were so many ho ...

Kei Kei is so clever and smart. 佢講一句"叫papa做野,好過我地講十句.

大宅

原文章由 fsy 於 07-10-29 11:56 發表
星期六比子進試咗奶粉, 用杯比佢飲佢都肯飲, 不過飲完後個咀紅晒, 但係過咗一陣就退咗紅...咁樣係咪都屬於對奶敏感? 仲應唔應該比佢再試? 佢初出世果陣都有飲過奶粉架喎, 點解以前唔會咀紅而家就咁敏感呢? ?-( ...

不如你try吓先啦!有時Littlelittle吾知食咗D Mug,個咀邊都會紅紅地,過一陣就無事.我以前問過姑娘,佢話試吓一路食路用濕毛巾抹咀.:)

大宅

吾知各小朋友食飯時會吾會含住啖飯好耐都吾吞呢?Littlelittle就最喜歡玩Lee 家野!我歺歺飯比佢咁樣玩.真係快要睇精神科

大宅

原文章由 onyeebb 於 07-10-29 12:02 發表
Cyn,

明天我在私家clinic抽, 應該冇得"攤"兩個鐘, 咁你係咪第二日就返得工?

昨天在私家定期覆診, 小b size正常發展, 本來以為呢幾個星期較頻撲, 我個肚又唔係好大, 公司又多野做, 訓得又唔多好, 會影響小b生長, 好 ...

支持你呀.Onyee ma and 小B.Try your best to relax. Waiting for your good news.

大宅

原文章由 fsy 於 07-10-29 15:30 發表

點止含飯呀?! 呢期玩含水, 飲到最尾一啖水含住係口, 然後慢慢打開個口等啲水係咀流出黎, 你話係咪比佢激 c!

吾知点解睇到有人同我一樣咁激氣,反而覺得有D開心,吾通我真係要睇精神科:lol :lol :lol .

大宅

預祝子進明天生日快樂.身体健康,永遠是子進媽媽的乖宝宝.返學開開心心.更越大越イ以媽媽咁"餃"笑. 咁快就2歲啦!

大宅

原文章由 bbpooh 於 07-10-29 15:39 發表
丁丁好少會係飯卓上倒蛋,因為佢一倒蛋,我就會收野,唔比佢食!然後叫姐姐同佢沖涼,佢會大喊!我地唔會理。但訓前會開杯奶比佢飲,費事佢肚餓!

其實我己经有放佢入naughty room 啦.佢會大喊,又會say sorry,出到黎真係會乖乖哋,但第二日又黎過.歺歺都講幾十次naughty room先得,咁樣好無引姐

大宅

原文章由 tingfai 於 07-10-29 15:52 發表
Same here! Hei Hei likes to 含住啖飯 on his left side in his mouth. (only in left side!) So annoying!

吾通left side is 飯, right is 餸

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊