婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:真係唔知點算好-深層矛盾 3

My sweet family  

男爵府

引用:緊急召集,今晚要同XX叔叔講,想問下第三者

原帖由 A.Yin 於 12-07-27 發表
緊急召集,今晚要同XX叔叔講,想問下第三者意見

請問各位如果係我係唔係無論任何情況下都唔放過8妹公主?
1. 問律師了解清楚你比咩/不比咩 資料對你有咩影响
2. 對你有不利嘅就 prefer唔講

男爵府

引用:我冇搵過律師,諗住自己係證人點解我老豆有

原帖由 A.Yin 於 12-07-27 發表
我冇搵過律師,諗住自己係證人

點解我老豆有咁多fans嘅
(我可能有麻煩,因為我咩咩 ) --> 我唔肯定你的“ 咩咩”是否指“出手 ”。
無論如何,如果係對你不利都不建議你駁。

如果仲有其他方法令8妹轉監護人,都不宜去太盡。不如借呢個機會同對方 ( Y理天后,商人,8妹一家)傾掂某啲條件( 例如,要兩個月內佢哋要攪掂轉監護人、8妹一家以後無論咩情況唔好聯絡你倆、Y天后不可打比你……等,你就不追究偷野一事。否則,你保留翻案權利)

男爵府

引用:唉!我真係我都唔知我係報案嗰個定被人告嗰

原帖由 A.Yin 於 12-07-28 發表
唉!我真係

我都唔知我係報案嗰個定被人告嗰個,我竟然要喺X館同DX人嘈
佢哋咁衰?
你係唔係同你先生一齊去咖?

男爵府

引用:唉,我真係"有冤無路訴",班澳洲X人真是

原帖由 A.Yin 於 12-07-30 發表
唉,我真係"有冤無路訴",班澳洲X人真是好懶好懶唔想做嘢,我都好被動,我可以講的,反駁的都做哂。他們 ...
又再戰江湖?唔好呱!

男爵府

引用:多謝關心,我其實未至於無得瞓,只是精神緊

原帖由 A.Yin 於 12-07-30 發表
多謝關心,我其實未至於無得瞓,只是精神緊張唔瞓得耐,加上個肚可能大得滯壓住膀胱,晚晚去幾次廁所,去到 ...
Y早知今日又何必當初!
:;pppp:

帶麻煩比人竟好意思強調自己幫人解決問題!

男爵府

引用:多謝各位意見,我每個都有睇對於我來講今次

原帖由 A.Yin 於 12-08-01 發表
多謝各位意見,我每個都有睇

對於我來講今次真係手掌又係肉手背又係肉。媽咪係知道成件事的,可能 ...
唔知你 daddy 講緊有咩計呢?!!

男爵府

引用:唔好意思係我頭先喺公司匆匆忙忙寫得衰我今

原帖由 A.Yin 於 12-08-06 發表
唔好意思係我頭先喺公司匆匆忙忙寫得衰

我今次好嬲,比自白書仲嬲,因為有大6人用公司威脅我,而且真是做 ...
A. Yin, 呢段日子辛苦你嘞!加油!
感受到你好嬲,暫時唔知你嚟緊會點處理,但希望你冷靜,為咗出氣之餘,最最最緊要係…… 唔好傷了自己!唔好賠上自己! 為呢啲人,根本唔值得。

男爵府

引用:多謝多謝我聽日要去X館會有律師陪,希望

原帖由 A.Yin 於 12-08-08 發表

多謝多謝
A. Yin, 你又唔乖啦!點解咁夜仲唔瞓?

如果問我,我會認為無論行邊一步都好,大前提係唔可以傷害到自己(包括你身體、心情…… )
即例如行 B plan會令自己其實都唔好過、難受、或者賠上了自己某啲野,咁就寧願揀A Plan。
希望你我的意思! 加油!

take care!

首頁

尾頁

跳至