婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

第二日,我因為要湊B遲咗差唔多20分鐘去到,已經見到呀E喺conference room (間conference room喺門口隔離落地玻璃,一望就望到)。禮貌上叫一聲呀E,佢"呀!"咗我一聲檔應咗我。咁我求其搵個位坐。我到後又再等十幾分鐘,E已經非常不耐煩,好似隻狗(唔係真係話佢係狗,只係狗經常做的動作)咁來回踱步,時而企下時而坐下,周身唔聚財咁。

想叫人催呀律師,但人哋reception係外國人,佢英文有限公司。
又再等多十幾分鐘,搞到我都有D唔耐煩,想早D接番BB。

律師入嚟,笑哂嘴咁:點呀點呀?諗惦未呀?(我覺得佢似賣樓多D

E:你俾張支票我睇多次。

律師遞俾佢

E:機票呢?

律師用職業性笑容:open ticket 幾時上機都得架,放心啦

E:即係我住到幾時都得啦

律師以0.0000001秒收起笑容

大宅

Sorry......冇電呀得番3%......

我盡力了,聽日繼續...

Sorry

ailHO  辛苦你鳥 ^_^  發表於 13-5-4 10:35

大宅

放心放心,律師係商人派來的,狡黠程度有番咁上下

我同佢都唔出聲,望住E。

E:返去又冇地方住,就算去深圳咪又唔係自己屋企,游離浪蕩

我哋繼續唔出聲等佢表演

E:其實我真係唔係有心霸住人間屋嘅,不過一來間屋係呀姐的,佢叫我住加嘛,我唔係偷唔係搶,你冇可能怪我㗎喎。而且你哋又唔係住,我冇阻到你D乜,係唔係先

當時已經好唔耐煩的我忍無可忍:咁唔洗傾啦,有冇好傾啫

律(何其冷靜):X小姐,一係你諗下,你有D咩需要,或者我哋可以盡量match吖

E:咁呀仔始終大6返來,你又叫我哋去深圳,真係好冇謂嘛。(你驚個仔被人拉咋啩

律微微笑咁望住佢,相反我就嚟火山爆發

大宅

你同姐夫(依家又叫商人姐夫:;pppp:)商量下,我唔要學費,佢搵間屋仔,喺邊區幾大都冇所謂俾我住住先,半年左右, 咁好唔好?

(你都幾大"想"頭喎

我忍佢唔住:呀E你唔好咁過份啦,莫講話佢同99離婚,就算佢依然係你姐夫,62都唔係奉旨幫你架。依家大家各行各路,佢出學費出機票係人情,唔出係道理。
間屋係佢嘅,佢唔搵人爆鎖,掉哂你D嘢出街已經好俾面

E:我依家係唔係同你講先?我同律師講之嘛,又唔係叫你幫我安排,叫你都冇錢啦。(佢攞咗D條鎖匙同個remote control 出嚟)我好有誠意走架,但我都要保障我自己先得架(頂你憑咩要人哋保障你呀!,62有錢關你叉事咩)

我當時真係好嬲,講真商人已經好讓步,你得一想二,我睇唔過眼的心湧出來:咁你不如叫62俾百零二百萬你袋住先,等你穩定好再還俾佢?

E蔑蔑嘴擰"咩"面唔出聲

呢個時候,我真係發夢都估唔到,律師話:如果我話OK唔洗商量,你係唔係即刻走?

我:
(冇咩形容詞可以形容我當時的心情)

yuenyuen126    發表於 13-5-4 12:29

大宅

我當時不斷諗,商人係唔係short 咗?我應唔應該出聲阻止?點解會咁嘅?我應該俾咩反應?總之驚嚇到個人好混亂。

呀E其實佢自己都嚇親,但極力掩飾: 咪係囉大家一家人,我唔係話貪,我冇要你D學費喎,係唔係先,之不過我哋依家冇人冇物,錢唔多,想搵個地方落腳啫,穩定好,呀仔又搵到工,我哋自然自己靠自己,都係叫做扶一扶我哋啫

律師又再掛上賣樓式的笑容:明嘅明嘅,人梗係有低潮時。咁你幾時方便走?你好似有過學生喺嗰度住喎,洗唔洗同佢夾下D時間?

E(完全唔理小溫的死活):唔洗啦,學生哥得嗰幾件行李,隨時去邊度住都得啦(咁你喺張"租約"又話要7日通知?)。咁間屋喺邊一區?會唔會唔係好方便搵工丶買餸(我真係痴哂缐,你仲咁多嘢問咁多要求

律:放心!喺九龍市區,都好方便嘅,係呀X生私人名下物業

E:係唔係佢俾番哂管理費丶差餉?我哋冇錢,其實如果可以的話你睇下同佢商量下包埋水電啦,唔洗轉名咁麻煩吖嘛,我又未租過樓,好多嘢唔識架我,又唔係長時間住

律(我估佢已經到達佢人生之中EQ的最高臨界點,但佢依然忍住度氣):我諗差餉丶管理費都OK嘅,不過好似係新樓嚟架喎水電呢D我唔係好清楚,我呢度有賣樓Agent個電話同咭片,呢份係嗰時的售樓書,有哂地址,應該頗容易搵

我當時心諗WTF?新樓?

律:咁你頭先話半年係咪?我要通知一下agent。不過你可以住住先當然有條件啦,X生的意思除咗你搬出依家呢度之外,就唔好再騷擾D下一代嘞,好嘛?咁我檔意思意思draft張agreement, 你簽一簽我有個交代,不過大家都要講個信字。另外咁你幾時走吖?我要幫你book邊日機票?洗唔洗搵架車車你?

呀E對於商人的皇恩浩蕩簡直招架唔嚟,遲遲唔肯出聲,我唔知定係佢盤算緊仲要求D乜嘢好

A.C.C.  "不過你可以住住先當然有條件啦"呢句好耐人尋味  發表於 13-5-4 14:27
yuenyuen126    發表於 13-5-4 14:09

大宅

E:呀.....是旦啦,下星期五啦。咁呀姐夫成日飛,係唔係可以用D飛行哩數upgrade 下?唔係要用錢up,D分要嚟都係儲,用下啫,淨係up我一個啦

我靈魂已經出竅,商人可能對於佢來講係活人版黄大仙,佢唔襯呢個機會要多D好似會死咁。

律:下.....?我諗難D嘞.....

E:咁你話間屋係新樓,咪冇傢俬?點住呀?唔去嘞唔去嘞

律:我儘量安排啦....咁我哋下星期五朝早見定你臨上機前我過去攞鎖匙?

E:嘩我仲要晨早撲去你度呀?你過來攞啦。

律:好好,咁幾點?X點好唔好?呀A小姐有冇問題?

我其實已經O嘴到講唔到嘢:呀好....好

律:咁下星期五X點啦

E已經急不及待"立"咗份售樓書同一"秋"鎖匙就走咗,remote同其餘鎖匙仲喺枱面。我下意識叫一叫佢攞番時,律師㩒一㩒我。

等佢走咗了,律:後生女,沈住度氣,慢慢嚟....
(btw律師55+男性)

大宅

咁多人估吉屋或無呢件事嘅?

同我一開始的諗法一樣

不過大家唔好忘記佢係商人喎

俾個貼士大家。嗱我攞番間屋都係最近發生的事,以我所知呀E仲住喺呢間新樓到。

容許我暫緩一陣,我要準備同c6出去食飯呀~夜D開估

大宅

好嘞!準備開估

話說星期五當日朝早,我有點兒戰戰兢兢,喺舊屋lobby等呀E。呀E好遲,遲到仲有一個半鐘左右就起飛。我試過舊屋最快唔塞車都要25分鐘去到機場。我緊張到律師話:後生女,鎮定D,有咩咁大不了,佢唔出現自有唔出現的辦法。

我想去buzz佢,律師又話唔好。

終於出現,律師又嚟笑笑囗:做乜咁遲呀,起飛嘞喎。

佢同表弟冇行李,我想問但唔敢問,驚自亂陣腳。反而係律師開口:依?點解你哋無行李嘅?

E冇理呢個問題,個樣好惡咁問律師:我點知你係唔係呃我架。

律師有備而戰:呢張係X生寫的,同意你借住由即日起計半年,雜項由佢支付。呢張係證明間屋係X生的。咁仲有冇問題?X生唔會呃人嘅.....你亦有證明吖

E:始終都係一家人吖嘛,你有錢,幫下我,有乜所謂,帶唔走的。咁機票呢?

律:依家有passport就唔洗機票架嘞

E:咁坐下一班啦,趕唔切了

律(終於都面有難色):已經幫你confirm 咗呢班機嘞喎
(話說某航空公司一日有四班機,佢唔搭嗰班對落仲有兩班)

大宅

年紀大真係唔同D,佢吸一啖氣又忍到:你試下去機場先啦。

E:嗱!最後呢條鎖匙喺機場交收,你捱下義氣車我去,又可以肯定我有上機
(連車錢都想慳

律師冇佢辦法,行出門口就上的士,臨上車前仲好有交帶咁同我講聲,我哋一陣聯絡。

佢哋走咗,我自己上去睇下啦,嘩!唔識點形容,碗未洗,電視未熄,房入面的衫丶notes一地都係,廁所成地頭髮,污糟衫依舊喺laundry,根本佢哋D嘢就仲喺度。我冇辦法,要搵相熟的地產經紀搵清潔公司即時大執,佢哋留喺到的嘢一件不留,可以見得人的就捐。 之前放租個agent過來睇過,忍唔住講咗句:乜搞成咁呀
(所以我後尾星期日先收番間屋)

搞惦所有嘢,接番BB,律師就打嚟問我方唔方便去佢office。我以為出咗咩事就去啦。去到佢好開心。

我:依?真係走咗嘞?

律:係呀,呢D人邊係搭第二班機吖,要我過去機場"r"upgrade之嘛,我梗係唔肯,企硬上就上唔上就罷啦
(仲要"r",寫個服字俾佢)

大宅

我:唉〜咁點解62要俾間屋呢D人住呀。

律:傻妹,你62做乜都有目的啦,話你知,呢間屋呢據我所知就係包喺"離婚套餐"入面的,不過你62就要收番深圳間屋,就offer呢間俾佢,呢間雖然新屋,但for佢一個人住5、6百呎咋喎,你知唔知深圳間屋值幾錢呀?$X(間新屋的5-6倍)

我:咁如果係咁唔好話99啦,正常人都唔會換啦!

律:之所以話呢,住深圳就按國內物價俾贍養費嘛,條數又唔係咁計法喎。仲有你都知你62係XXX(商人公職職銜),有咩事(眨下眼)你明架啦。

大宅

對唔住對唔住,噚晚太夜,俾c6捉到喺被入面密密寫。佢話我生之前係咁,生完又係咁,點解佢呀媽最近冇"搞"我,都咁多嘢同姐妹們呻。我話:係呀問泵奶D嘢,佢話:聽日問唔得咩?我:得得得。就匆匆忙忙send咗嗰段出去

我:明明地99呢part,唔明呀E喎

律:你諗下,佢哋搞離婚咁耐,點解你99唔賣SZ間屋先?俾你賣到,你賣咗你多舊錢你又分少D。唔賣,你住大6一樣係收少D,與其係唔係都收少D咁你梗係要香港間屋俾番間舊屋呀X生,老實講你99自己住大6都冇咩意思(咁又係36s應該已經雞飛狗走)而且,你以為果間屋咁容易俾你99賣出去?你依家間屋係你嘅,你都因為某D原因賣唔出啦,係咪?

At this moment, 你99未決定要間屋之前係你62嘅,佢鐘意俾邊個住都得架,你99冇權say no喎!(E)入得去住,會唔會走先?咁佢要點做?求你99要間屋,如果你99唔肯放棄大6間屋,你62就會賣新屋,喂,借住半年冇話期間唔俾賣喎,(E)仲唔出盡辦法呀?但你99要咗之後,一係忍耐同佢個妹住,一係自己趕佢出去,佢自己搞惦,明白嗎?呢D叫互相拑制,鬼打鬼。

呀X生意思,佢(Y)自己搞出來的氹佢自己踩番。X生都係蝕機票錢啫,佢(E)自己傻,唔要學費,佢自己攞嚟,X生等如冇攞過錢出來。啊!都有嘅,我律師費囉哈哈。佢兩姐妹自己打交,哈哈哈哈

我:er.......mouth:
(62我唔想有日得罪你

律:以後小心D,我都知你99難搞,上次監護人單嘢(我都有consult過佢)諗起都恐怖,未見過有女人咁都得。仲有X生意思,D嘢搞惦無咩事唔洗覆番佢嘞!

後話:雖然商人好俐落, 但我心入面都不是味兒,始終打破咗唔想靠佢的原則,原來我哋咁冇能,有事上來都要搵佢。唉〜

下期:婆媳終極大結局- Y的近況、我如何脫身,重獲平淡生活?
(預告:大眾偶像我老豆再次登場!)

大宅

因為已經事過景遷,加上結局篇亦可稱為復仇篇,唔想太多負能量,我想以一個比較輕鬆搞笑的形式敘述,希望高抬貴手,唔好又話我作故仔

首先,相信好多人,包括我自己,已經唔係好記得好多Y的"惡行",但原來有一個人一直喺暗角裡默默記低,深深替我不值,佢就係可能比女人更小器,但喺我心目中更偉大,喺呢度頗受歡迎的—我老豆,亦是結局篇的主角(在下只是小小的茄厘啡)

知道時間有D亂,先重整一下timeline

Y爭產失敗返澳洲要我放棄BB撫養權俾佢爭多D贍養費,呀E霸屋索生活費>我不勝其煩帶避走香港>帶BB上京會62,即日返港>c6+Y返港>我返澳洲>奪回舊屋主權 in the meantime C6+ Y留港>呀E返港>最近c6返澳,Y留港

背景
故事返到去初歸香港,跟各姐妹們談近况,被眾人點醒我的婦人之仁,再被我老豆話我,去完北京的翌日。老豆問起商人講咗D乜呀丶對於離婚丶對於Y的立場等等。得出結論:咁你以後咪受靶?

我:唉〜可能啦,咁唔係點喎...(無奈ing)

老:你老公點睇?

我:唔知呀....62又唔肯添D,嗰時99俾咗幾個方案我哋,一係過去住,又唔知幾多日又要見一次呀,如果佢喺香港又話要俾4萬一個月家用,咁上下,我都懶得去記住佢講D嘢,因為(c6)都冇話要應承佢。

老:咁唔係辦法

我:咩先係辦法?你教我,我已經夠煩了...可唔可以唔好講呢個話題(當時身心俱疲)

老:你唔做,我做囉!

我:做咩?你想"做低"99呀

當時唔知道原來我老豆殘酷的步署正式展開...

大宅

大家放心,我老豆一向做事作風,以重撃到位為主,唔似商人陰D陰D等你自己跌落陷阱,殺人不沾血。相反我老豆係"打你咪打你囉!洗擇日呀?"類型,所以結局篇亦係快丶狠丶準,唔會嘥大家太多時間。

第一步
我老豆又以一貫的形式與c6用email交談(事後C6被我威迫利誘公開),表面問近況,實質探究c6的立場,節錄如下:

老:你與你媽媽在澳近況可好?

c6:已經被佢煩死

老:咁你計劃以後與她同住?

c6:死都唔要

老:始終係你呀媽,再難受都要尊重,但冇可能叫(我)放棄咩撫養權,姑勿論有冇呢樣嘢

c6:當然。佢傻傻地,唔洗理佢

老:咪就係唔理佢所以傻傻地囉。你哋有人真正理過佢咩?冇咪越做越過份囉。你倆過要為佢疲於奔命無嘢好講,依家佢搞到個孫吖嘛。

c6:我真係唔知點做。

老:你唔知點做我教你點做。一同公司請長假,no paid leave都要,二長租service apartment,三book機票同你呀媽返香港

當時我知c6同老豆通Email 但唔知內容。同c6講電話時佢話:你老豆叫我no paid leave請長假同呀媽番香港!

我:下?點解呀?咁咪即係趕我走?

c6:喂!重點係我請長假喎!到底咩事咁嚴重

我:我點知喎!我都想知

我又質問我老豆

我:你做乜叫99返嚟,你係唔係要我避去大6,搵62保護

老:正一蠢豬,佢唔返嚟,你點返去呀

我:咁佢都可以返去啫

老:我咪依家有辦法囉,唔係點會叫你老公帶佢返來呀?醒D啦!乜你生完之後越來越鈍

擾擾攘攘,C6夾咗99返來,我就越來越驚....

大宅

好啦,呀Y回港,當中c6以咩理由我唔係好清楚, 佢無講我亦無問,大家信哂我老豆。
大約返咗來一日已經被佢急call要見BB,但實質搵我訓話。 好緊張問我老豆:點呀,返來嘞!

老:咁緊張做乜

我:又係你叫佢返來的

老:佢係你99在情在理你去entertain佢正常過正常

我:entertain?!..........我恐怕會被佢話到體無完膚。

老:佢點衰,佢嘅事,佢自己樣衰,新抱唔一定要受氣受屈,但一定要有你自身的涵養。

我:(心諗講來講去咪即係叫我任佢話)咁你又話幫我?,

老:未係時候吖嘛,去咗先啦,你唔去,場戲做唔落去。總之保持禮教,知嘛?

我:mouth:(講就易)

請安當日
已經做足準備功夫,果籃加即食燕窩,但劈頭第一句

Y:你做乜自己帶BB返來呀,你點做人呀媽?我做99的咪幫你搵人湊囉(佢意思呀E),我算係咁啦,又平又靚又自己人,你仲想點呀?

c6擋駕:佢係BB媽媽有佢自由,依家BB好好,冇咩問題

Y:好咩好,你睇佢幾瘦,你D奶肯定有問題啦,你慌你唔係成日食埋D狗屎垃圾嘢咩?你食還食,明知係咁仲餵人奶?家陣冇錢買奶粉呀?養一個小朋友都冇錢仲點養我呀?

一來到就連珠砲發,而且我最憎人話我D奶,我奶量已經唔多,為了BB成日半夜三更泵奶,講真做呀媽再偉大都好都真係好眼瞓架。

我:我冇食咩垃圾,而且再貴的奶粉都唔及人奶啦,正如再有錢都買唔到親情(我真係忍唔住要串下佢)

大宅

Y:仲好講,我叫你哋企喺我呢邊,我哋問佢(商人)攞多D錢唔好咩,你(我)唔好以為我唔知,呢D人你去搵佢做咩?你以為佢有得分俾你呀?

C6:媽你講嘢唔好咁過份啦,佢都係去同呀爸講下,大家就下啫

我(一下子已經去到我容忍度的臨界點):我係帶BB上去睇佢,62始終係BB爺爺,我依家都帶BB嚟睇你,一視同仁。

Y:我依家同你哋講,有佢冇我,你要認佢唔好認我!你哋唔好以為佢有錢,"痴"埋佢度好過癮,我都冇得分,何況你哋?

我:佢係62亦係爺爺,同錢係無關的。你哋之間的事我哋或者最少我以後都唔會插手,你放心,冇人要"痴"金糠。

Y:大把人呀,生個仔出來覺得呀爺呀嫲養係應份架啦,我見都見唔少!你有錢冇錢,又話你唔封利是唔買金,唔買床仔唔買衫仔呀!好似欠咗佢哋咁呀。一家人?呢D新抱有錢咪一家人囉!不過你認佢做62又點呀?佢"挽"下手就反面唔認人架啦,你死都要認佢冇得執嫁喎,唔好話我唔提你啦,你話我自己話自己都係咁話啦,我都係咁啦!你認佢有屁用

C6語氣沈重:我哋冇人要講錢,要講都係你喺度講。

大宅

Y:我講錢又點呀?我點解唔可以講錢,我可以要贍養費,你哋呢?

c6:係〜你做乜都得,我哋做乜都唔合你意

Y:你哋企喺我呢邊就最合我意。我同你(我)講,你唔好再去搵佢,我哋呢個屋企檔冇咗呢個人,(對住BB)我哋唔識佢㗎,知唔知?

我:62都係一份子啫,佢可能對於你來講係個不負責任的丈夫,但佢對我哋甚至BB都無嘢,何苦呢?

(太耐冇長時間接觸Y唔記得佢好容易被點著):你入得門就聽我哋屋企規矩,你做乜要檔佢神咁拜呀,有咩好處?貪錢貪得你咁緊要呀,咁鐘意"痴"唔好死去北京"痴"實佢,係咪又等佢買樓俾你哋呀,佢嗰次話買俾你哋你又唔要

我實在忍無可忍但c6先出聲:呀媽你好嘞喎,呀爸點對你衰係你哋之間的事,你唔好將情緒你的失敗發洩喺我哋身上,呢個世界唔係淨係得你一個。我做仔我可以忍你,我老婆唔需要。你點解一定要講到你自己最叻先滿意。

Y:係囉!我錯哂,我抵死。人又老又失敗,乜都我自己攞嚟。你老豆有錢,個個向住佢,有錢嗰個實啱唒架啦,我實錯格!

我:你要咁諗冇辦法。無人幫到你,或者只有律師幫到你爭多D錢。如果無乜嘢,我返屋企餵奶先。

Y:我叫咗你唔好再餵人奶啦,你係咪想害X個孫呀,瘦蜢蜢人哋以為我離婚後冇錢俾個孫買奶粉呀

我火山爆發:你都痴缐架,不可理喻

因為用carrier,起身就走。 c6狂打電話俾我都cut 佢線

返到屋企又受氣又委屈,覺得自己點解要嫁俾c6咁折墮,點解連我老豆都要咁玩我,想喊想喊

我老豆返嚟時我已經想衝過去鬧爆佢,佢反而興致勃勃問:點呀點呀,你有冇發脾氣呀!

我仲嬲:點止發脾氣呀..

正想連珠砲發的時候,佢笑笑囗:真係有發脾氣呀?咁就好嘞

我:WHAT?????

kayingivy  都估到你老豆想你99鬧你,等佢又位入佢  發表於 13-5-8 19:45

大宅

係我寫得唔好。承蒙各位錯愛,我老豆意思係「我」有冇發脾氣

咁大家又估下點解?

大宅

我:你到底咩意思?我已經好嬲了,你仲"own"我去死,係咪生完好激D。

老:明知你啦,越叫你唔好發脾氣你就越忍唔倒。就係要你發脾氣。你唔發脾氣我點行下一步?

我:咁即刻點呀,我想返去了,只要99喺度我都唔想留喺度

老:你等陣先啦,我打俾你老公先啦

打俾c6,我只聽到我老豆單方面講乜,大約如下:

你哋今日係唔係嘈過嚟?>咁你呀媽又係過份咗> 你搞得惦一早就搞惦啦>我叫得你返我梗係會教你點做啦> 你要有心理準備>事後唔好怪我

老:搞惦,同你老公講咗了。打死冇怨

我:你唔係真係搵人"做"低99呀哇?

老:你真係好蠢,我要搵人"做"低佢,舊年好搵人做啦,經濟唔好可能仲平D添呀

我..........mouth:

老:記唔記得你99舊年做過D乜?

我:下?好多喎!

老:梗係最核心嗰單啦

我:8妹?因為你要去北京搵62開大會?

老:jip!梗係唔係啦!迫你去深圳

我:咁耐歷史,咁又點

老:佢做初一我做十五,佢對我個女做的嘢,小小我都記住佢呀!

我:下?你要搵班8公圍佢?

老:你醒D檔幫忙,記唔記得佢講過D乜呀

我:佢講過好多嘢喎!

老:唉〜算了算了。等我打俾你99再解畫你知

我:打俾佢?

大宅

yuenyuen126 發表於 13-5-8 20:51
要你發脾氣先可以對阿Y發難0家嘛...
佢係要借我發脾氣過橋,不過唔係鬧番Y呀〜
再估下啦

大宅

好好開估

第二步
話說老豆打俾Y,又係只聽到單方面的對話,節錄如下:

我個女今日好似同你嘈過嚟喎>係呀係呀,可能湊女攰啦>佢脾氣係大D嘅>個孫好瘦?呀少少啦>係咩?為咗BB嘈?>咁你話哂都係長輩> 返來幾耐呀?>咁我要請你食餐飯飲餐茶>好啦星期6好嗎?知你鐘意食國金軒,會約埋一班親戚大家一齊聚下

開估(亦可能令各位跌眼鏡,就係當日Y死都要我去深圳,就算我唔去,佢都硬要我一班親戚去會見佢,指名要食國金軒),喺我老豆立場,佢當日迫我去深圳,佢自己一定要俾下馬威我但俾唔到,先燃點起好多我之後所受的Y的"惡行"。再加上我老豆好憎佢好似太后一樣,佢一聲號令就連我的親戚都要就位。呼之則來。

我:國金軒你都記得?仲要叫親戚?你想點?

老:點?還番俾佢囉點呀?

我:點還?

老:你理得我點還,又唔係你還。我舊年唔係仗住你哋啱啱結婚又有咗BB(細細聲:仲有你媽)我洗怕佢,洗俾面佢?

我:咁關我發脾氣咩事?

老:小姐呀你唔發脾氣我點約佢出來呀,你99D咁的人,唔俾人就住,又捧到上天,佢會出來?

下期大結局>第三步:決戰國金軒
(預告:老豆一觸即發,誓不留情面)

首頁

尾頁

跳至