婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:唔知點解睇完你回覆只覺得你係2年前自己蠢

原帖由 tsoi520 於 15-09-26 發表
唔知點解睇完你回覆只覺得你係2年前自己蠢俾阿mi呃咗同情+10萬,2年後的今日見到呢個post覺得同阿mi似就將 ...
係啦… 兩條友喺度單單打打, 其實大家都係當故事或者連載小說睇, 打發下時間啫, 佢地留左言提醒jm 們小心受騙咪得囉, 大家咁大個人自己有分寸~ 你估人人上黎開post 一定係要呃人錢架咩!

樓主已經好好EQ 簡單解釋左, 亦講左唔update了, 佢仲要喺度係咁講, 又話咩期待你嘅故事可以成就你嘅事業, 根本就一口咬定人地係阿MI, 將怨氣發洩喺樓主身上。

珍珠宮

引用:Quote:肥妹心 發表於 15-9-26 16:58 我係蠢

原帖由 美之選468 於 15-09-26 發表
太蠢之人就算無呢單騙案...都有大把騙案等你去受騙la (電話騙案都有大把la)又何必介意一次半次呀 ?
...
jm 其實唔好同佢嘈啦, 我終於睇晒所有留言, 其實都無深究過故事真假, 要睇我就唔會駁, 太誇張我就唔睇了。 我地係一班c9 仔啫, 留言支持下樓主就算啦!唔通幫手出去抦佢個99 咩

反而睇返之前留言, 有個人話自己不再留言, 但就留完一個又一個我覺得好好笑

megaminds    發表於 15-9-27 22:26

大宅

引用:Quote:肥妹心 發表於 15-9-26 21:50 ,你冇

原帖由 美之選468 於 15-09-26 發表
呢單我見到...果200萬是男家俾女家的禮金.不是JM俾男家的.(呢單是講男家的62成日將不用的家電放系女家的大 ...
你由得佢地講啦… 我唔會再update 同99 有關的post 了, 目的其實只為了唔好令其他bk jm 不安, 佢地都係擔心有jm 受騙, 而且佢地已經有自己一套想法, 就算我地點解釋佢地都唔會信, 所以唔好再回應佢地了, 時間會證明一切, 有jm 受騙自然會上黎講返, 我地都唔希望又有jm 俾人呃錢架嘛

今日中秋節呀~我一家四口去維園綵燈會, 你有咩節目呢

大宅

引用:Quote:原帖由 tsoi520 於 15-09-26 發表唔

原帖由 Lovelovebear 於 15-09-27 發表
係啦… 兩條友喺度單單打打, 其實大家都係當故事或者連載小說睇, 打發下時間啫, 佢地留左言提醒jm 們小心受 ...
多謝你明白, 祝你中秋節快樂

子爵府

回覆:smartpandagirl 的帖子

她們真煩,看就看,懶醒。攪到你不update

禁止訪問

禁止訪問

引用:她們真煩,看就看,懶醒。攪到你不update

子爵府

肥妹心 發表於 15-9-27 10:53
係呀,我好煩架,但我今次冇懶醒呀! 我都冇提過樓主一句,同人討論蠢咋喎樓主唔再將家事灘出黎講,你咪尊 ...
竟然有人會對號入座.

大宅

引用:Quote:原帖由 美之選468 於 15-09-26 發表

原帖由 smartpandagirl 於 15-09-27 發表
你由得佢地講啦… 我唔會再update 同99 有關的post 了, 目的其實只為了唔好令其他bk jm 不安, 佢地都係擔心 ...
樓主,祝您一家中秋節快樂,全家甜蜜幸福。
希望你個麻煩99可以開竅,唔好再破壞你哋家庭幸福。
其他什麼mi呀,唔好理佢哋了。
相信您就相信您,要懷疑您就算你出個表情icon都認定你係騙子。
豈能盡如人意,但求無愧於心。

禁止訪問

引用:回覆 肥妹心 的帖子作故仔係唔會被人封acco

公爵府

smartpandagirl 發表於 15-9-27 08:58
而且佢地已經有自己一套想法, 就算我地點解釋佢地都唔會信, 所以唔好再回應佢地了, 時間會證明一切,

我就系唔抵得有人無是生非.....其實就算是當年的阿MI也完全沒有欺騙的成份.當年我睇晒所有關於阿MI的post.她只是在美容扮靚版內分享自己的美容心得.提到平日是在哪一家美容院做面部護理而己.(完全沒有硬sale的成份)去不去也是自願的.(我們在BK上也經常分享自己的購物心得等等.去邊度買野靚之類)但硬是有人說俾人呃左之類的損人不利己的說話(有人逼你去呀?怎麼不報警呀?)仲好笑的是有人說打左十萬蚊的botox療程 ( 打那麼多 ? 你怎麼還未死呀? )怎麼不見我去打botox 呀 ? 俾人呃的定義是....付出有關的金錢但就得不到有關的商品(OR服務)呢D先叫呃.....但你打botox是自願的呀 ? 而且你也得到有關的商品服務呀 ? 怎麼變成俾人呃呀 ? 你怎麼不報警呀 ? 怎麼未見上報紙呀 ? 怎麼不見我俾人呃呀 ? ...宜家見到樓主的背景同阿MI相似(唯一相似就系佢地都系外國留學返來.其他哪樣也不似)就開始神經緊張(我睇你是打botox太多.腦神經失常?)我地成日系bk上見到某些99的言論與自己99的言論完全相同.會說你99與我99是否系失散左的姐妹呀 ?之類 ....難道這也是同一個人.同一個POST嗎 ?

禁止訪問

引用:Quote:肥妹心 發表於 15-9-27 10:53 係呀,

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆:我真係極度討厭我99, 俾我發洩下

男爵府

睇落又有d 可疑

禁止訪問

回覆:我真係極度討厭我99, 俾我發洩下

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+美之選468+於+15-9-27+13:40+

原帖由 美之選468 於 15-09-27 發表
冷靜小小,中秋佳節唔好為呢d勞氣

當日千金除咗sell 美容外仲開咗個fb group,

佢仲話係教人玩投資,

當中有渉及金錢,

就算當佢無得益,

但佢吹到自己係做專業投資,

佢教人玩呢d係有危機喎,

而當年參與既會員唔小,

呢度有jm 提醒d唔清楚既新人唔係壞事吖,

你唔好講話當年有參與其中既會員覺得呢個舖有可疑,

我地班舊會員睇完都覺:咦!乜咁熟口面既咁,

但,睇完就算囉,

無謂嘈啦,

事情總有兩面睇架嘛,係咪?

珍珠宮

引用:Quote:smartpandagirl 發表於 15-9-27 08:5

原帖由 美之選468 於 15-09-27 發表
算啦, 你唔好再回神探了, 佢自己都另外開左個post 呻自己蠢啦由佢得自己呻唔好騎劫左樓主個post 了… 見神探之前話唔回但又繼續回, 你地喺度嘈, 樓主見到咪只會唔開心, 世界上咁多人, 總有d 人嘅故事係相同或者相似~ 樓主7月尾開post 而家都9月尾啦, 要呃一早呃左, 故事嘅高潮位都已經過去左啦!我相信樓主呢刻都係想平平靜靜過日子~

唔好再覆佢了, 等個post 沉底就算啦!反正樓主都唔想再update 了。

公爵府

肥妹心 發表於 15-9-27 17:52
除非係網上已經俾千金游說投資佢產品?所以我都有叫戈位太太講下過程架,
當年阿MI教人金融知識系完全免費ga.而且佢也無叫fs投資佢的什麼產品(難道阿 mi 也是金融公司的老板 ? )她也無指示過fs系邊間証劵行開ac....為什麼會有人無故損失 ? 抓賊也要拿莊啊 ?

公爵府

Lovelovebear 發表於 15-9-27 18:45
算啦, 你唔好再回神探了, 佢自己都另外開左個post 呻自己蠢啦由佢得自己呻唔好騎劫左樓主個post 了… 見神 ...
ok

男爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由+美之選468+於+15-09-27+發表

原帖由 亞貴 於 15-09-27 發表
冷靜小小,中秋佳節唔好為呢d勞氣

當日千金除咗sell 美容外仲開咗個fb group,
阿貴講得最啱聽,我當年做cd rom,都知千金單野,而家大家警惕左,係好事。故事係真的話,大家就祝福樓主有一日可以感動奶奶,一家人開心過日子;假的話,大家當睇故事,網上世界嘅野就留係網上世界啦,唔𡌂洗現實世界都參與埋嘅。

首頁

尾頁

跳至