網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

hung1224 發表於 20-12-12 21:31
請問拼多多係咪要喺微信俾錢

Apple Pay 都得

大宅

回覆 andyman 的帖子

想問一下, 你收貨時蕃薯有無些爛呢? 我買咗5斤, 用集運已經係今發明至, 收到有一半有爛, 到第2日直頭發毛, 連剩返嗰一半都爛, 結果掉晒, 激死
如果你呢間OK, 我想再買嚟試, 食過一次真係好味喎

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

monchichi718 發表於 20-12-16 17:35

想問一下, 你收貨時蕃薯有無些爛呢? 我買咗5斤, 用集運已經係今發明至, 收到有一半有 ...

咁慘慘.

我番來係原好的, 隻隻靚仔, 即刻烤左一半, 三日發覺有一隻爛左, 係林唧唧咁溶左, 唔知係我擺放得唔好定品質問題, 拿拿林即刻焗埋剩低果6隻, 我覺得係糖份高好易壞.我未試過啲蕃薯會咁爛法.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

侯爵府

2024年龍年勳章

monchichi718 發表於 20-12-16 17:35

想問一下, 你收貨時蕃薯有無些爛呢? 我買咗5斤, 用集運已經係今發明至, 收到有一半有 ...

請你開名邊間
大家以後唔好買

大宅

請問你同其他嘢一齊運,意見是係唔同地方買唔同嘅嘢,然後自己揾集運寄寄返香港?唔好意思,新手未試過,請賜教

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Ming11 發表於 20-12-17 22:53

請問你同其他嘢一齊運,意見是係唔同地方買唔同嘅嘢,然後自己揾集運寄寄返香港?唔 ...

將所有貨送去私集個大陸倉, 集齊就運來香港.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

個店主都係咁講,話呢隻品種糖分高難儲存😭😭

大宅

回覆 kerotan 的帖子

拼多多-农薯乡果蔬官方旗舰店,我買前有睇評價又ok,所以先買咋

大宅

唔該曬!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

報告~ 鮮彤旗艦店@ 淘寶
14號下單 17到集運 19今日自提
¥18.8五斤2500g,hotbuy上架時 2.7kg
首重九蚊續重七蚊,9+7+7=$23 運費
有盒有發泡膠網逐隻包住,冇變爛變壞
中型size一共11隻,有三隻斷開了
我把斷開的三隻 先食
光波爐低架210度20分鐘反轉再20分鐘
很甜很軟糯 質地似蕃薯蓉
~ 報告完畢~
多謝樓主的推介又多謝各位分享資料

andyman    發表於 20-12-19 17:58

大宅

andyman 發表於 20-12-8 10:56
淘寶搵左好耐都要買5斤, 拼多多可以買少的, 我只想買少少試食, 買左3斤, 原來真係好甜無筋流曬蜜汁, 我無用 ...

我係你買嗰間買咗煙薯25啦,18号下單,21号到集運,今天23号到公司,我今日放假同事代收,暫時好似一切安好,希望聽日返工見到真身都相安無事啦

多謝你好介紹,呢隻品種蕃薯真係好食,之前買過真係好甜好滑,同事話似食雪糕咁

翡翠宮

monchichi718 發表於 20-12-23 16:47
我係你買嗰間買咗煙薯25啦,18号下單,21号到集運,今天23号到公司,我今日放假同事代收,暫時好似一切安 ...

唔知是否我錯覺, 拼多多啲運輸好似快啲, 尤其是捷兔快遞..

大宅

andyman 發表於 20-12-8 10:56
淘寶搵左好耐都要買5斤, 拼多多可以買少的, 我只想買少少試食, 買左3斤, 原來真係好甜無筋流曬蜜汁, 我無用 ...

我都係你果間買,不過冇咁好彩,爛左一半
不過又真係幾甜
我要強力DDT...

翡翠宮

whitefish 發表於 20-12-23 22:36
我都係你果間買,不過冇咁好彩,爛左一半
不過又真係幾甜

有冇報番比賣家知, 睇下有冇得賠都好呀.

大宅

andyman 發表於 20-12-23 22:46
有冇報番比賣家知, 睇下有冇得賠都好呀.

我今日報番比賣家知,佢回返一半錢比我,佢話有爛必賠喎。好老實。
相反,我買了一張10cm的床墊,收貨時竟然只有6cm, 同賣家講,佢話因為是收縮包裝,要等兩、三日先會回彈,過兩天我又send 張相佢睇,依然只有6cm, 跟住仲吾回覆
我要強力DDT...

翡翠宮

whitefish 發表於 20-12-24 18:19
我今日報番比賣家知,佢回返一半錢比我,佢話有爛必賠喎。好老實。
相反,我買了一張10cm的床墊,收貨時竟 ...

咁又唔錯喎, 賣家幾實在, 下次買都幫趁番佢先得。

男爵府

我都有呢個情況,係淘寶買5斤有5個係爛,不過真係好食

大宅

其實大家有無係香港買到煙薯呢?真係好食,可能糖分高真係好難保存

琥珀宮

hung1224 發表於 20-12-12 21:31
請問拼多多係咪要喺微信俾錢

可以用雲閃付,雲閃付可以綁香港中銀双幣銀聯卡

男爵府

mandy952 發表於 21-1-3 22:32
可以用雲閃付,雲閃付可以綁香港中銀双幣銀聯卡

唔該曬(emoji)

首頁

尾頁

跳至