母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

bbpooh,

I'd drink a little if I were you, then pump out and discard the milk a few hours later lor...

about my maid thing, I got one who'd be here on 28th, dunno if she's good or not.... Just a bit depressed sometimes as I found myself not good at being a FT housewife la, 覺得自己好無用 :-( I guess I just get used to lay back at home for these 33 years and I just hate household chores especially when it's living in a 2-floor house with two big dogs and a garden full of plants and trees.... It even came across my mind that if someday I should quit my job, should I move and get rid of my dogs... of course the answer is no la.. *sigh* so frustrating

大宅

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

大宅

basilmama 寫道:
bbpooh,
其實,您有冇想過或同丁丁爸商量~~做full time mom??
或者,只做part time,or轉工,可能嗎?其實當丁丁2-3y/o再出黎做嘢,對您會太難嗎?on my way,丁丁嘅情況好需要mama 奶哦!好似,我同我hubby都係"再世華陀...........個藥煲",自細就好多病,我地希望可以Glenda豬有好底子,經商量後,我決定~~做full time mom,我嘅老本行,太難可以pump奶啦!
又或者,市面有D解酒pills,係將酒精轉化成水份,可以請教醫生,是否可行呢?!對bf有否影響呢?!
其實,經常要飲酒對您自己都唔好(蘭桂方係我以前半個屋企),如果,我係你hubby....寧願辛苦都唔俾您做呢份工,養您一世啊!

你真係好嘢,做FT housewife做得咁自在,衷心佩服你!

子爵府

aggie_to,
唔好咁講啦!
fulltime 之中我係最lazy果個,所以有好多housework都是是但但..而Glenda豬自出世第4日就係我一手一腳揍,佢現時所有生活模式都係應我自己而培養出黎,加上佢每日都要午睡2-3次/45m-1h,一瞓我就可以做housework,唔瞓我一邊上網,一邊同佢un ku ku,甚至攬住佢當公仔!
其實,我反而好佩服您點解心心有咁定時嘅飲食time table,Glenda豬到e+都亂七八糟啊 :wink:

大宅

basilmama,

定時有好有唔好,佢習慣咗喺黑房(her own room)食奶、瞓覺,一唔同咗佢就適應唔到,喺車度都好D,食奶瞓覺都會攪好耐,又食得少。所以我就唔會一個人帶佢逛街,好似好disturb佢Dschedule,约咗人就話哂都叫social,disturb到都叫值得D,攪到我都好少shopping lu

子爵府

aggie_to ,
長遠計,飲食定時對心心係一件好事,少shopping,唔可以一個人帶佢行街都值得ga! :mrgreen:

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

尋日BBQ我影左幾張相,hehe~欣賞下啦
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/chungchung051218/album?.dir=bc2fscd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//hk.photos.yahoo.com/ph//my_photos

大宅

嘩!丁丁真係好sexy喎!

男爵府

basilmama:

做FT MAMA 又談可容易呢? 如果係可以響蘭桂方到飲啤酒,或 Cocktail等,我又唔介意,唉!我響中資公司到做,我都唔明我地D大陸同胞點解咁鐘意"隊"酒 我其實都係為左份工,上大陸唔同D人打好D關係,跟本做唔到野,可能開初我就做錯左啦! :-( 佢地以前飲係飲五十幾度的白酒,現在老闆轉飲紅酒,但係唔係嘆紅酒,係"隊"紅酒,每人冇一支都唔收檔 其實我就一點都唔鐘意飲酒,飲得到可能係遺傳而已.但我個胃就真係

男爵府

心心鐘唔鐘意呢?丁丁話想引下心心,等佢成日掛住佢喎!!

aggie_to 寫道:
嘩!丁丁真係好sexy喎!

子爵府

bbpooh,
hahaa.....浦LKF已經係我未結婚之前嘅事lu.....諗起都有D掛住班酒"鬼"(外國人)朋友!
5年前,我自己1個人上咗國內做嘢around半年,同大陸人飲酒基本上係每晚嘅事,所以您嘅感受&個胃,我都非常明白!我好少飲白酒or紅酒,當時飲得最多係黃酒....BTW,身體要緊哦!

男爵府

見到你地D bbq 相就好想JOIN 埋一齊, 希望下次有機會啦!

男爵府

bbpooh 寫道:
hellocandy:

希望豆豆快d好,你自己都唔好咁曳曳成日放工就去玩啦,

豆豆好返好多喇, 依家少少咳, 冇乜痰喇!

我唔係去玩o架, 一五kick boxing 係減肥呀! 今日帶病在身都要去, 出完一身汗又好返啲喇, 依家仲有10 lbs 就回到未生時喇, 還須努力.

男爵府

嘩~bbpooh你真係辛苦&飲得下喎......一支紅酒.....,
如果係我飲一支紅酒的話一定"淋"左係度&暈3日3夜
其實你已經好叻呀 餵左丁丁9個月
希望你成功餵到丁丁自動離乳啦...........加油o屋
我擔心你個胃&腎多d..........

子爵府

LamLam,
多謝D相

男爵府

basilmama,
唔好咁客氣喇~ :wink:
中中睇Glenda豬張相睇到流晒口水喇~好靚女喔~
he~he~宜家興姊弟戀

LamLam,
多謝D相

子爵府

LamLam,
唔算姊弟戀,Glenda豬大十幾廿日姐
流口水??係咪即係咁-->

男爵府

LamLam,
唔算姊弟戀,Glenda豬大十幾廿日姐
流口水??係咪即係咁-->

係呀~多到"的"喇
咁等第日中中約Glenda豬出來拍下拖仔先

子爵府

LamLam,
好呀!平日又得,又可以SAT我過荃灣 or SUN 一齊FAMILY DAY!

男爵府

唉~c6今日上左大陸做野,要星期三先返,間屋得番我同中中
好靜呀
我都係早d 喇,唔係既話聽朝早冇精神同中中玩(因為平時飲完奶後係c6同佢玩,我就再 到c6返工先叫醒我)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊