網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我覺得呢部都係大陸OEM,同淘寶d一模一樣。

原帖由 HarryMaMa 於 16-04-01 發表
我覺得呢部都係大陸OEM,同淘寶d一模一樣。分別係比多千幾蚊買一年保養。呢樣自己決定喇!

...
最後買左山崎,仲有家電送
期待聽日送貨

男爵府

回覆 littlesister 的帖子

1隻蛋, 1.5隻蛋殼水

男爵府

回覆 ivy067 的帖子

最緊要買得開心

男爵府

回覆:淘左部蒸烤箱

今晚蒸埋倉魚10分鐘ok

呢個爐(凱度)蒸野比明火小好多倒汗水。

男爵府

引用:Quote:littlesister 發表於 16-1-31 18:35

原帖由 littlecar 於 16-02-01 發表
俾LINK 你先:

http://world.taobao.com/item/520382951574.htm?fromSite=main&spm=a312a.7700846.0.0.ydS ...
刨左呢個post好耐,但奈何屋企個微波爐+焗爐還健在,所以得個睇字。

點知上個星期傳來好消息,個微波爐終於壞了加上煤氣費單比上期貴左好多,於是嚷著要C6幫我淘個「凱度仔」返黎,希望可以慳返啲煤氣費。

C6托同事幫佢淘,今晚終於由他同事家取回了,現在行消毒mode, 好興奮

但我乜都唔識,上至用咩mode整咩〔食送〕,下至用咩配件廚具來整都唔知,不如開個post分享下食譜吖!幫下我呢個新手都好呀,唔該!

HarryMaMa    發表於 16-4-4 00:47

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 littlecar 於 16-02-01 發表

原帖由 阿Be 於 16-04-03 發表
刨左呢個post好耐,但奈何屋企個微波爐+焗爐還健在,所以得個睇字。

點知上個星期傳來好消息,個微波爐終 ...
無咩技巧,只要鍾意食蒸野就OK

HarryMaMa    發表於 16-4-4 00:46

別墅

留意左好耐, 終於搬完屋, 可以考慮諗下買唔買好。
想問買左凱度既jm, 蒸既時既蒸氣勁唔勁? 佢d蒸氣係邊個位度出? 事關屋太細, 如果買左要放雪櫃頂, 但又怕d蒸氣太勁...

男爵府

回覆 cecilychu 的帖子

蒸野一定有D蒸氣, 係度門前面左下角個位出. 上方的物件會有小小影響, 但又唔係全程不停有蒸氣. 我放個風扇仔係度吹散D蒸氣.個人唔建議放太高, 因為蒸野多數有水份, 太高位攞出黎冇咁方便.

珍珠宮

BK Milk勳章

請問大家部機有無試過無晒反應呢?用左個幾月今晚蒸左2分鐘突然死機咁樣,乜都熄晒,前面無晒燈,跟住我就試下開關側邊個制都唔得,咁就再試下除插頭再插返,咁佢又著返,我以為無事,點知之後再用又係咁夠鐘響完就熄晒燈,跟住我又除插頭都唔得,試多幾次又著返,我無再開機用,就咁睇而家好似無事咁,之前都未試過咁,都唔知乜事,如果真係壞左都唔知點係邊道搵人整

別墅

我用了兩星期,沒問題,希望可以耐用D

別墅

今日用這部機第二發,跟住100度蒸13分鐘,好靚和好軟熟

別墅

引用:請問大家部機有無試過無晒反應呢

原帖由 fennieng 於 16-04-06 發表
請問大家部機有無試過無晒反應呢?用左個幾月今晚蒸左2分鐘突然死機咁樣,乜都熄晒,前面無晒燈,跟住我就試下 ...
請問妳部機仲有冇這問題,我部機出現了你説的情況啊😊

珍珠宮

BK Milk勳章

ivywong317 發表於 16-4-12 15:01
請問妳部機仲有冇這問題,我部機出現了你説的情況啊😊
平時我係放網係最下面之後上面放焗盤,我果日就係將個焗盤放左係最下面網放上面就出事,,跟住呢幾日我好似平時咁放就無再出現問題,我估係裏面散熱唔夠,可能安全理由佢會停左部機,呢個係我個人推測,不過我呢幾日都無再有事,你試下先啦

別墅

引用:Quote:ivywong317 發表於 16-4-12 15:01 請

原帖由 fennieng 於 16-04-12 發表
平時我係放網係最下面之後上面放焗盤,我果日就係將個焗盤放左係最下面網放上面就出事,,跟住呢幾日我好似平 ...
唔該嘥,我再試下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

ivywong317 發表於 16-4-14 11:12
唔該嘥,我再試下

記得水箱要推到最入

珍珠宮

BK Milk勳章

ivywong317 發表於 16-4-14 11:12
唔該嘥,我再試下
咁即係尼2日都用唔到呀?

別墅

呢兩日冇用到啊😊

珍珠宮

BK Milk勳章

littlecar 發表於 16-4-14 11:16
記得水箱要推到最入
我試過推得唔夠入,好耐都無煙出

男爵府

1516 想tb 呢個爐(凱度/ 海尔) 28L蒸烤箱:

見到出了新款:
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z10.3-b.w4011-12683142244.61.IZn3d4&id=532731365010&rn=1d6d397e2ca4888d4cdc9d527d868000&abbucket=2

請問蒸是否只有前出蒸氣?
或是上面出? 就要放喺近有抽氣扇或近窗.
如果我廚房喺2邊都有櫃, 啲蒸氣又會否噴到對面櫃呢?

謝謝jm

男爵府

Q4 發表於 16-9-9 11:07
1516 想tb 呢個爐(凱度/ 海尔) 28L蒸烤箱:

見到出了新款:

我用緊同款嘅不銹罁內胆。幾個月前,京東做特價時買,唔駛千六蚊人仔
你睇相,佢係前面左下角個紅色咀出蒸氣,唔多唔少都會向上蒸。如果你怕蒸到 d 櫃,用把風扇仔吹散 d 蒸汽就冇問題啦
以呢個價錢嚟講,我覺得好滿意㗎嘞
佢火力唔夠明火大,蒸嘢時間要長返 d,係要自己摸索吓。但佢有度好,就算蒸魚蒸耐咗,都好滑,唔怕鞋
不過我試過一次蒸三樣嘢,d 時間把握唔到…… 呢樣熟,果樣又未熟,以後都係一次蒸一碟餸算嘞 畢竟一分錢一分貨,我梗係原諒佢啦
焗嘢方面,我最鍾意佢最高温度係 270 度,焗月餅都冇象腳,靚仔好多

首頁

尾頁

跳至