網購天地

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆:你地張深圳通,過左期未呀 ?!

去地鐵或者便利店充值,最小$50蚊人仔。
另外一種深圳通sim卡,
即係電話sim卡加深圳通,二合一,
可以月手機自己值,最小$10蚊。

公爵府

引用:去地鐵或者便利店充值,最小$50蚊人仔。 另

原帖由 wilson852 於 17-02-24 發表
可以月手機 ...
明白晒 ,麻煩晒你解釋

公爵府

引用:去地鐵或者便利店充值,最小$50蚊人仔。 另

可以月手機 ...
我諗到樣野,個 “鵬淘” app 係咪可以轉餘額去第二張卡 ,咁我本身係諗住買兩張卡,我同 c6 一人一張,我充 50 蚊落其中一張,再用 app 轉 25 蚊落另一張,咁係得囉,我地上深圳搭地鐵公交車唔多,唔洗責住 D 錢喺卡

大宅

未試過,唔知。

如果我係淘寶店主,我有你張卡個號碼,你入左錢,我轉你張深圳通嘅錢入去我張卡,咁咪好大獲?!

入左應該轉唔到出來。

大宅

空中轉唔得。

實體卡用an機nfc轉錢,呢個方法未玩過。用開iphone,唔知。

公爵府

引用:空中轉唔得。 實體卡用an機nfc轉錢,呢個方

空中轉唔得。

實體卡用an機nfc轉錢,呢個方法未玩過。用開iphone,唔知。
又有問題出現,啱啱裝左 “鵬淘”,見到最低可以有得充 10 蚊,問隔離屋借張卡諗住試下充值,去到付款叫我入電話號碼登入支付寶,但係我支付寶係用 e-mail 名登入,咁係咪即係冇得玩

大宅

未試過用手機玩增值,唔知。

翡翠宮

MiuMiuLi 發表於 17-2-24 15:41
又有問題出現,啱啱裝左 “鵬淘”,見到最低可以有得充 10 蚊,問隔離屋借張卡諗住試下充值,去到付款叫我 ...

支付寶有無綁大陸手機號?有綁的話用嗰個大陸手機號登錄都得。

公爵府

引用:未試過用手機玩增值,唔知。

未試過用手機玩增值,唔知。
支付頁面,叫登入支付寶果度入左我喺支付寶既電話號碼,send 左驗證碼黎,又入埋驗證碼,然後叫我打付款密碼,只得 6 個位,但係我支付密碼係 10 個位,照打頭 6 個位入去,話支付失敗,再重新禁充值去到支付,就叫入銀行卡,唉 ~算數,根本唔得,比佢玩左一大輪,用唔到支付寶充值個 app 等如廢既,洗左去算,放棄 ~

公爵府

引用:Quote:MiuMiuLi 發表於 17-2-24 15:41 又有

原帖由 lyh80115 於 17-02-24 發表
支付寶有無綁大陸手機號?有綁的話用嗰個大陸手機號登錄都得。
支付寶係綁香港電話,打左入去後收到驗證碼,但去到入支付密碼佢只得 6 個位,根本唔啱

翡翠宮

MiuMiuLi 發表於 17-2-24 16:12
支付頁面,叫登入支付寶果度入左我喺支付寶既電話號碼,send 左驗證碼黎,又入埋驗證碼,然後叫我打付款密 ...

支付寶有無綁大陸銀行户口?我平時用淘寶app付款係輸入6位數;電腦版輸入多位英數。可以用支付寶app設定番6位數支付密碼,任何app付款都會用到,而且以已綁定嘅大陸銀行户口付款。

公爵府

引用:Quote:MiuMiuLi 發表於 17-2-24 16:12 支付

原帖由 lyh80115 於 17-02-24 發表
支付寶有無綁大陸銀行户口?我平時用淘寶app付款係輸入6位數;電腦版輸入多位英數。可以用支付寶app設定番 ...
有實名但係冇綁大陸銀行,可能就係咁所以唔得,由佢,其實都係諗住可以支付寶充值,唔得就算,另一個喺深圳通官網見到既 app “惠出行”,注冊果陣又唔 send 驗證碼過黎,注冊都唔得連試都冇得試,晒氣

琥珀宮

MiuMiuLi 發表於 17-2-24 14:36
即係我淘張押金卡用 app 充,其實最少都要充 50 蚊 ,去地鐵站服務台就可以充低過 50 蚊 :questi ...

唔係喎,買左2張20元押金版,可以只充值10元喎

翡翠宮

mandy952 發表於 17-2-27 22:04

係呀,客務中心及手機app都可以充10蚊咁少。

公爵府

引用:Quote:MiuMiuLi 發表於 17-2-24 14:36 即係

原帖由 mandy952 於 17-02-27 發表
我裝左個 app 但係攪極都攪唔到用支付寶比錢 ,唔知係咪支付寶冇銀行戶口認證唔充得

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我安裝了鵬淘在我的安卓手機,试验了充值,10蚊,得左, 用支付寶的.

也在這個app 綁了超過一張深圳通,以后出行前可以看看,不用排长龙增值那么麻烦了。

余额转移应该可以做到,不过我还没有试验。这个app实在好正,谢谢wilson前辈介绍。

琥珀宮

MiuMiuLi 發表於 17-2-27 23:37
我裝左個 app 但係攪極都攪唔到用支付寶比錢 ,唔知係咪支付寶冇銀行戶口認證唔充得

...

個支付寶係大陸嗰個,唔係香港那個喎,要綁銀行咭架

琥珀宮

saiwanho 發表於 17-2-28 04:44
我安裝了鵬淘在我的安卓手機,试验了充值,10蚊,得左, 用支付寶的.

也在這個app 綁了超過一張深圳通,以后出 ...

裝左,真係幾好用

琥珀宮

MiuMiuLi 發表於 17-2-24 17:54
有實名但係冇綁大陸銀行,可能就係咁所以唔得,由佢,其實都係諗住可以支付寶充值,唔得就算,另一個喺深圳 ...

惠出行係未for惠州架?

公爵府

mandy952 發表於 17-2-28 09:06
惠出行係未for惠州架?
我都係 search 出黎 , 佢話係官方 app
http://www.sjszt.com/

首頁
12345...8

尾頁

跳至