網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

hohoho2013 發表於 17-5-20 13:27
我用紅米手機,諗住學lyh80115 師兄話齋,喺大陸買部平平地ge上去用

錘子堅果pro啦,32GB 1499人仔,呢部好好玩:大爆炸、一步、閃念膠囊……

https://item.m.jd.com/product/4869176.html?resourceType=jdapp_share&resourceValue=CopyURL&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

子爵府

lyh80115 發表於 17-5-18 09:08
去深圳時用,大部份場合都用到,唔洗再數散紙,又成日話無散紙找好煩,而家喺地攤買件1、2蚊貨都用到。有啲 ...

微信理財通係咪要二代身份證先買到?微信提現要手續費吧?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

lyh80115 發表於 17-5-20 21:57
錘子堅果pro啦,32GB 1499人仔,呢部好好玩:大爆炸、一步、閃念膠囊……

https://item.m.jd.com ...

老公朋友送咗呢部手機畀佢,應該啱用

翡翠宮

hohoho2013 發表於 17-5-21 08:44
老公朋友送咗呢部手機畀佢,應該啱用

哇,格力手機,極品嚟喎

翡翠宮

satanail 發表於 17-5-21 08:22
微信理財通係咪要二代身份證先買到?微信提現要手續費吧?

回鄉證都買到呀,付款用銀行卡,賣出時原路返回,無手續費的,唔屬於「提現」。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

lyh80115 發表於 17-5-21 09:25
哇,格力手機,極品嚟喎
即係好唔好?我唔識ga,淨係見過格力冷氣機,因為娘家用緊

翡翠宮

hohoho2013 發表於 17-5-21 09:30

聽講内含董明珠寫真……實情應該無嘅。格力冷氣我都用緊,上手留低。

格力手機就做得麻麻,呢部賣到三千幾梗係拍烏蠅啦,不過個Spec唔差架,只係好多對手賣得更便宜。好多格力員工有機(被迫?),賤賣出嚟……

用高通820-前2代旗艦CPU,我都係用810咋!有4+64GB,有指紋有HIFI又有NFC,其實幾強,起碼好過三叔絕大部份A及C系列先,你都唔好當佢係後備機

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-5-21 10:14
聽講内含董明珠寫真……實情應該無嘅。格力冷氣我都用緊,上手留低。

格力手機就做得麻麻,呢部賣到三千 ...
Thx

翡翠宮

hohoho2013 發表於 17-5-21 09:30

睇番前面,你用紅米手機,噉紅米可以做後備機,不過格力點裝google apps就唔清楚啦。仲有格力要用nano卡,張從化卡要換咗nano先放得入。

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-5-21 10:29

睇番前面,你用紅米手機,噉紅米可以做後備機,不 ...
裝google apps應該唔難,唔得ge就問朋友
畀你提醒咗,原來張卡未換nano sim,真論盡

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

請問香港微信怎樣實名?我入去寫咗名,但証件号碼輸入回鄉證還是身份證?兩樣都唔得搞唔到?
另外是否要上傳証件?

大宅

hohoho2013 發表於 17-5-21 10:45
裝google apps應該唔難,唔得ge就問朋友
畀你提醒咗,原來張卡未換nano sim,真論盡
...
搞咁多野, 平平地買部港版紅米note4X, 咪可以羅...又平又有香港保養, 又已經有google services...

我用緊紅米note 3, 用從化卡上4G冇問題...

翡翠宮

pangdeng 發表於 17-5-29 12:04
搞咁多野, 平平地買部港版紅米note4X, 咪可以羅...又平又有香港保養, 又已經有google services...

我用緊 ...

佢部格力唔洗錢,點都要搞搞佢……

跟據過往經驗,華為、魅族、一加、錘子、樂視都好易裝google,内地買勝在多好多選擇

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

格力原來有手機, 厲害!

格力空調平靓正, 用到夠期廢事洗機, 玩到不能玩的時候就索性換機, 更衛生!

題外話, 我自己抽濕機都是用國貨, 之前的著名品牌我差不多日日開來吹衫, 過去14年每部都玩了7年, 期間感覺吹出來的風有異味, 就送回原廠清洗, 不過如果過了保養都不划算.

現在的國貨又是平靓正, 如果他日有異味, 我不打算洗機了, 買部新的好過, 衛生健康為上! 所以如果用不到7年, 我覺得一樣可以接受.

珍珠宮

pangdeng 發表於 17-5-29 12:04

我用緊 ...
即係港版紅米Note 4X支援到內地中移動4G網絡?係我就去買返部

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-5-29 12:32
佢部格力唔洗錢,點都要搞搞佢……

跟據過往經驗,華為、魅族、一加、錘子、樂視都好易裝google,内地買 ...
格力畀返老公用

子爵府

回覆 lyh80115 的帖子

80115 兄,你識好多野啊,請問現在還有15元嗎 ?

子爵府

我都吾知原來文錦渡有地鐵站重會近羅湖,多謝lyh 介紹,有機會去行下先
但係坐地鐵又要比省子,用微信 or 支付寶吾知得吾得呢 ?

子爵府

微信關注左華通啦,但係見太子去文文錦渡成30元,找不到15元啊
請指教下

翡翠宮

kittykwok385 發表於 17-8-18 23:35

80115 兄,你識好多野啊,請問現在還有15元嗎 ?

華通15蚊完咗好耐,只有來回減10元人仔,即市區¥50,來回上水就¥30。過咗暑假再留意有無推優惠。

首頁

尾頁

跳至