懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: §18-24years既準媽媽入黎分享下丫§

may_ho

加拿大出名楓葉糖槳
好貴
不過我的家人好少食
可能住左15年
唔覺得有什麼特別

你點呀
你的bb幾時出世呀

我知道你掛住我
所以我唔咁快露面
等你掛下我先
hahhahhhahhaha

「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

大宅

陳太,
我而家已經25weeks啦~
今日岩岩覆完診,話要我28week返去抽血糖,好慘
要比人2hrs抽一次血~又要飲果杯好甜既糖水,真係好難頂 ,仲要唔比人食野呀..好慘呀..我已經之前抽過一次架喇~而家又要抽多次...慘慘慘慘慘

phoebe,
你係唔係去仁愛健康院做檢查架?
你有冇照過係仔仔定囡囡呢??

大宅

其實我仲有一樣野想問~
你地點樣先可以整到有咁靚既相相同埋有個bb幾大果條list架
我覺得好靚同好得意..又想跟你地整呀 教下我點整上去呀

大宅

MAY_HO

hehehehhe
你又想學我咁,又整呢
我問phoebe架
她教我整呀

等我教番你啦
hehheeh

去www.lilypie.com就ok啦

「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

子爵府

MAY_HO,
我應該係去仁愛健康院做產前檢查ga...不過我仲未去登記呢......我仲未照到係仔定囡呀...我知道之後會第一時間話俾你地知ga喇 :lol:

大宅

may_ho、phoebe

點算好呀。
我的體重輕左。
我懷孕後愈來愈瘦

點好呀

大宅

陳太,
我早排都試過好似你咁呀,我一向都重開架,冇啦啦輕左~嚇死我呀果時
不過可能都係因為果排又熱,身體上既水都流失哂~
但我果時就食野食返多d囉~同埋飲多少少湯~
你而家4個月都唔洗咁驚~因為都唔會重得好快既~
你食返多d野,同埋飲多d有益既湯水啦

大宅

may_ho

我在加拿大生活,我唔識烹飪有益的湯水
我只識煮蕃茄薯仔牛肉湯
粟米什菜湯
我只識煮加拿大餐

什菜香草雞絲通粉、生果餐
我懷孕3次都係食呢d

陳太

大宅

陳太~
唔緊要啦,你都飲多d蕃茄薯仔牛肉湯啦
都好有益架,最緊要係食d有營養既食物咁自己身體又會好d,bb又會重d健康d,不過你真係要食多d野呀~因為你係孖b,一定要好多營養架,
係呢~你而家4個幾月喇??仲有冇嘔呀??有冇食唔落野呀?

大宅

may_ho

我仍然無胃口。
食多少少就嘔。
體重仍然下降啦
可能我不停swimming啦

我做少日運動
我會發癲架

上次陀孖仔,他們都是早產
3及3.5磅
不過出世後
他們好健康地成長
好可愛架

其實,你今次是否第一胎呀
我無乜記性

大宅

陳太 ,
初時係咁架喇~食唔得多野~不過遲d會好d架啦~
你之前個孖仔都咁健康出世,都唔驚啦~~懷孕後期,有胃口就食多少少野喇~
你日日都swimming,真係勤力
唔怪得之你生完話咁快修身喇
我今次第2胎喇~有一個仔仔就黎3歲喇~
我第一次有左仔仔既時候,肥左勁多呀
不過都好快修到身~但個肚皮都仲係好鬆 :-(
而家第2胎,我唔敢食咁多野,咁肥得多 不過已經26week都成130lb喇 見到自己咁重法都好唔開心架....

大宅

may_ho
你近6個月才130磅
不是太重啦

你做女一定好瘦啦
hahaahhahha

我做女最fit是110磅。
生了2胎後,現在體重是118磅。

現在懷孕第3胎,近4個月,體重都是118磅。

哈,我喜歡swimming
好開心架
在水中浮浮下
又舒服又好玩

你生完都swimming多d啦
修身好快的

而且swimming對子宮收縮及生產有幫助的

努力呀
你今胎是仔or女呀

陳太

子爵府

陳太
太佩服你啦
好勤力

大宅

陳太,
我而家覺得自己肥左好多喇 未生之前96lb到,未試過超過100lb架,生第一胎時候成150lb架,生完之後就幾個月修返100以下,其實我都唔係瘦,仲有好多豬腩肉架,可能我骨格比較輕,所以體重會輕d,但我條腰唔知去左邊架 同埋肚皮比較鬆,點樣先可以生完之後冇咁鬆呀??同埋點修身修得快d??
我都好鐘意swimming架,而家都會間唔中去一次~
但生完之後就唔得喇~因為係冬天~我係一個好怕凍既人黎架 :mrgreen: :mrgreen: 不過我會去做健身囉~
因為我都係一個好貪靚又怕肥既人 :mrgreen: :mrgreen:
我冇照過係仔定女呀~不過我同老公都好想生返個囡囡 :mrgreen:

大宅

lumijuli,
好耐冇見你喇~呢排做d咩呀??你洗唔洗返工架??
有冇掛住我地呢???
多d係到傾下啦 :mrgreen:

子爵府

一直都有看啊,
不過搭不上嘴 ^^!

不用返工啊....我一來放暑假中, 二來申請左休學
超空閒......(雖然我是時候溫書......)

我有重左, 肥就沒肥...
但d肌肉變左做脂肪 >.<
最可怕是我弟.....
他見我吃得多, 日日吃tea
便跟我...又不做運動...
超肥
令到我怕怕....
不keep 住的話..
我生完後可能要日日跑5公里...老公一定會要我做地獄式運動 >.<

may_ho 寫道:
lumijuli,
好耐冇見你喇~呢排做d咩呀??你洗唔洗返工架??
有冇掛住我地呢???
多d係到傾下啦 :mrgreen:
:-P :-P

大宅

phoebe^^,
我都覺得今胎比陀第一胎時辛苦好多呀,我下身d骨全部都痛,由其係坐得耐,直情起唔到身咁濟呀,希望快d生得,可以唔駛咁辛苦la~

may_ho, 陳太,
我而家差唔多9個月喇,但係我重得好小咋,我而家都係得118.5磅咋,不過私家醫生同政府醫生都話冇問題wor,同埋我陀欣欣果時最重都係120磅,所以好采生完唔駛點減,因為我係因為勁懶既人,我唔多會做運動架~

大宅

lumijuli ,
原來你讀緊書~你讀緊咩呀??
我見到自己左一舊肥肉右一舊肥肉就傷心,
到我生完之後我都一定要地獄式既運動,唔係真係唔洗見人

欣欣媽.
你就好啦,都就黎生得喇@@,我好想快d到11月呀.
你而家都係得120lb到,生完真係唔洗點減,我而家6個月都已經130lb喇~~真係肥死我啦,你第2胎都冇咩特別重,你就好啦,我而家第2胎真係要keep住自己既食量..唔係生完真係...... 唔想做肥c奶

大宅

lumijuli

傻啦。我不是勤力
而是我習慣了做運動,唔做唔舒服
你呢,你幾時生bb呀

我明年1月生孖仔呀

欣欣媽
我好羨慕你
你快生bb,都只是118.5磅
你是本身是細粒及輕骨架

我就慘啦
我是大骨骼、及因為運動而令身體好橫
我現在都有118磅.......
好羨慕你啦

不過我唔會因為人家瘦過我而唔開心
因為我仍然每天做運動啊
呵呵呵~~~

你快生bb,小心身子呀
祝你和bb健康

may_ho
hehehe,你想知道如何修身最健康
入來我的留言板啦

其他後生的媽媽都歡迎架

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=162211&forum=8#2109047

大宅

may_ho,
雖然月尾先係預產期,但係最好就係而家即刻生得呀,我陀哩胎真係好辛苦呀,而家下d盤骨、恥骨位全部都好痛,雖然唔係肥左好多,但係我行部路都好"論盡"呀,總之就超級辛苦la~

陳太,
係呀,我本身係細骨加埋我矮先至咁輕磅咋,不過因為我矮,所以就算我本身唔肥,但係有時因為著衫問題,就會覺得我又肥又矮,由其係而家大住個肚,睇落好似成座山咁......真係好想快d生ar.........

首頁

尾頁

跳至