婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

valkyrieip 發表於 13-9-21 18:16
唉~我都覺得我應該硬D搶個B過黎,我真係太~~~不知所謂,點解比人蝦左咁多年都未醒

...呢度好多jm自己一個做女個陣。以前都係唔出聲過左就算, 但係生左bb後, 身份轉變左嘛, 就要去保護bb, 你加油吧

大宅

引用:菜芯食得架,正氣食物,我由有左到生b都有

原帖由 恩庭寶貝 於 13-09-21 發表
菜芯食得架,正氣食物,我由有左到生b都有食菜芯,我都係餵緊人奶。
我媽咪話食菜心BB會屙青屎wo~不過唔同地方唔同習俗,我99係咁比我食梅菜,話佢地個邊D人教,點知中醫話梅菜斷奶

大宅

引用:Jm,+個小朋友係你帶黎呢個世界,你有責任去

原帖由 miss_chan_bo_bo 於 13-09-21 發表
Jm, 個小朋友係你帶黎呢個世界,你有責任去好好保護佢,請加油!
知道鳥

子爵府

畀面勳章

valkyrieip 發表於 13-9-21 18:22
我媽咪話食菜心BB會屙青屎wo~不過唔同地方唔同習俗,我99係咁比我食梅菜,話佢地個邊D人教,點知中醫話梅 ...

其實人奶b屙青屎都正常, 有時人奶bb既便便會有一粒粒野, 個d係milk curd

奶粉bb 便便好黃, 因為比較難消化...你而家快d去母乳版補下習先得喇

大宅

引用:1.熱水沖涼+我大囡個時都中過招,但我冇理

原帖由 BigPink 於 13-09-21 發表
1.熱水沖涼 我大囡個時都中過招,但我冇理咁多 一手係奶奶同浴盆中接走佢,從此 謝絕奶奶再接近大囡。
...
我老公係咁多年黎知道佢媽點對我,先會係覺得好過分既時候話佢呀媽,不過我老公的卻係對我巧巧如果唔係我捱唔到落去

大宅

引用:餵母乳可以食咩你自己都唔study下?你都等

原帖由 bozz 於 13-09-21 發表
餵母乳可以食咩你自己都唔study下?
你都等人餵呀?
咁其實未生前都上過下堂既,但上一輩同依家西醫好多出入架嘛~更何況我媽咪講我埋聽咯

大宅

引用:Quote:valkyrieip+發表於+13-9-21+18:22+我

原帖由 懿仔媽媽 於 13-09-21 發表
其實人奶b屙青屎都正常, 有時人奶bb既便便會有一粒粒野, 個d係milk curd

奶粉bb 便便好黃, 因為比較難消 ...
我B後尾唔食我奶奶,因為我乳頭細呀B依家7個月啦,好健康,我係講返之前

男爵府

引用:講返起我岩岩生完B地二日返屋企,99照顧我

原帖由 valkyrieip 於 13-09-21 發表
講返起我岩岩生完B地二日返屋企,99照顧我同呀B既事,唔知你地係埋都覺得佢係極品!
1. 生完返黎第一日, ...
Talk to c6, ask c6 talk to his mun

大宅

回覆:99唯一一日跟我坐月兼照顧呀B

3. 食完飯,大家都攰啦,睇下電視餵下奶,呀B唔多肯埋身,所以我成日要崩奶。終於去到半野,呀B喊,可能肚餓,我起身餵B食奶,食完奶乖乖訓覺,佢訓左我繼續崩奶,99有時都會起身望下呀B,而初為人父母既我地都特別緊張,老公直頭唔多放心,成晚無麥點訓,99係咁叫老公訓,話我地睇就得。但老公都係唔放心~咁岩老公去廁所返黎,我係度崩緊奶,99訓係度,呀B特然嘔奶,其實我同老公同時間見到,我一見到即刻起身想幫呀B嘛,但傷口實在太痛黎唔切,老公已經好緊張咁跑過黎幫呀B處理~正當我地好緊張處理緊,99特然好惡咁話我,呀B嘔奶你睇唔到架咩?我終於頂佢唔順,火都黎咁惡返佢,我睇到呀,但我傷口痛起唔到身呀嘛~好火好火,你係度心痛你個仔無覺好訓,但我真係好想同佢講,老公咁緊張唔訓都係因為佢信你唔過,佢覺得你唔識照顧呀B所以咁辛苦唔訓睇實呀B同我咋,我真係好想依家就趕你走呀~~~

珍珠宮

點解唔趕佢走呀?叫你媽咪過黎啦 得自己嬲又解決唔到件事

禁止訪問

珍珠宮

係唔適合嘅早d叫佢走啦,留泥冇用,棧嘈

珍珠宮

熱水可大可少,皮膚燒傷好大件事

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

菜芯可以食嫁,你上母乳版搵多啲資料

大宅

回覆 valkyrieip 的帖子

我係奉B成婚....可能因為咁佢一直唔鍾意我....由有咗大女到今年都一味要我做野咪拖累佢個仔...加上姑奶上年11月尾先結婚 催快生B亦示以我咪再大肚去做野了<可能見自己講足六年 我都冇大肚以為我唔再生>
我過了12W告之佢地<老爺笑卡卡 佢黑口黑面話:係咩?你又有咗咩?完全唔覺你似有咗!姑奶皮笑肉不笑咁:咪好囉>

老公開頭唔覺佢媽蝦我 因為個次產後抑鬰+自殺 驚到佢......依七年慢慢體會到亦懂得去反抗
今次坐月佢應承唔會叫佢地黎陪我

大宅

遇到D stubborn 嘅奶奶真係有排煩,好彩你c6 都識得照顧你,對你好

大宅

引用:回覆+valkyrieip+的帖子我係奉B成婚....可

原帖由 BigPink 於 13-09-21 發表
回覆 valkyrieip 的帖子

我係奉B成婚....可能因為咁佢一直唔鍾意我....由有咗大女到今年都一味要我做野咪 ...
點解咁傻要自殺?我同我老公拍拖差唔多10年先結婚,我第一日見99時佢已經唔like我,我以為對佢好D佢就對我好少少,但幾年都無改變,佢完全當我賓妹,我手工食完飯洗碗嘛廚房,後仲要同佢按摩,因為佢話佢對腳痛,我好心幫佢按下搽藥,按完腳話手痛,按完手話腰痛,佢全身我差唔多摸勻嗮,唔該都無句。之後仲變左習慣,次次上去佢屋企就要幫佢按,後尾我同老公講我返完工好累,唔想次次去都按,於是佢又叫我按時我老公話佢按,99就話你邊識呀!~後尾我邊左少上去食飯先不了了之~我對自己呀媽都無咁好,諗返起好後悔,呀媽生我出黎唔係比人洗架!明明佢個女同我,老公手上都有野攞,D野全部係佢既,佢女只係攞左一陣轉下手,佢就話:你攞唔攞到呀?攞唔到比XX=者我攞啦~仲有好多好過分既野不能盡錄~我無同佢正面吵過,但我真係好增佢,前兩年結婚時我就再無上過佢屋企,佢都仲比說話我老公聽,話你睇下你取左個咁既老婆。我好想屌9佢,但唔知點解我就係無咁做~唉!

伯爵府

講返起我岩岩生完B地二日返屋企,99照顧我同呀B既事,唔知你地係埋都覺得佢係極品!
1. 生完返黎第一日, ...
做人媽媽唔可以冇勇氣! bb靠你兩公婆架啦! 同妳C6講, 叫佢媽唔好再尼, 妳媽搞得掂!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我反而覺得你大安旨意左D....餵人奶既"九"

原帖由 懿仔媽媽 於 13-09-21 發表
我反而覺得你大安旨意左D....餵人奶既"九"菜豬潤乳鴿就唔食得, 菜心同魚梗係食得。多d去母乳版睇下吸收多d ...
完全正確

別墅

引用:Quote:原帖由+au.ting+於+13-09-21+發表只

我99就係死唔聽人講,特別係我講既更加唔會聽唔會理,越叫佢唔好佢越做。唔識又唔問,講左又唔聽個隻

...
我99都係,吾識又扮識,死要面

首頁

尾頁

跳至