論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

今晚明明係工人啱啱冲完涼出黎,跟住我先入去廁所,竟然見到我仔用黎抹身嘅浴巾平鋪係廁所地面,(我估菲衝完涼用作抹腳用)咁我即刻叫菲菲黎睇問佢到底咩事,菲姐即刻執起條毛巾話係我仔做嘅。嘩!仲死口吾認。心念佢係咪晚晚都咁做嘅呢?好嘔心呀!究竟佢地係啲咩心態呀!

別墅

係都不出奇, 我地有我地講。她們想點玩都無法,我係你就每日給小孩用新 毛巾 才會安心。

男爵府

回覆樓主

佢哋係好自私,個個都影后上身,呢d係我請耐左俾我既感覺,唔似我地打工的心態,有分主僕,記得呢度有jm話佢個菲專將抹地布同佢地d衣服一起洗

Cheungdo    發表於 18-4-23 14:43
wcpcelia    發表於 18-4-19 17:56
ericter    發表於 18-4-19 15:09

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

撞鬼佢呀, 點會唔知, 明黑心。 特登架, 又唔知自己IQ有限, 無記性。 偷完食又唔識抹咀。

別墅

lily-of-valley 發表於 18-4-19 10:09
撞鬼佢呀, 點會唔知, 明黑心。 特登架, 又唔知自己IQ有限, 無記性。 偷完食又唔識抹咀。 ...

佢地真係吾知咩構造嘅,最鐘意試人底線。有人質係佢手就可以有持無恐咁。

男爵府

嘩,真係好嘔心....好彩比你發現左,如果唔係阿仔有皮膚病都唔知咩事。不過可能平時有更多嘔心野你睇唔到咋!
睇黎你都要諗定搵新工人..

別墅

vivienfong 發表於 18-4-19 09:55
佢哋係好自私,個個都影后上身,呢d係我請耐左俾我既感覺,唔似我地打工的心態,有分主僕,記得呢度有jm話 ...

我地打工係老闆大曬,佢哋黎打工係喧賓奪主,我地要買佢怕。

別墅

c27cheun 發表於 18-4-19 10:22
嘩,真係好嘔心....好彩比你發現左,如果唔係阿仔有皮膚病都唔知咩事。不過可能平時有更多嘔心野你睇唔到咋!
...

啱啱黎咗個半月,開始越來越離譜啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

YeungHT 發表於 18-4-19 10:20
佢地真係吾知咩構造嘅,最鐘意試人底線。有人質係佢手就可以有持無恐咁。
...

鞋, 諗住你指意佢揍小朋友, 特登的。 睇定換人啦, 咁黑心, 小朋友學咗佢就大件事。 佢地D心理, 我地唔知嘅。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

YeungHT 發表於 18-4-18 22:58
今晚明明係工人啱啱冲完涼出黎,跟住我先入去廁所,竟然見到我仔用黎抹身嘅浴巾平鋪係廁所地面,(我估菲衝 ...

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

c27cheun 發表於 18-4-19 10:22
...

係咯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

個工人好賤格

別墅

回覆 YeungHT 的帖子

如係囝囝做, 即佢一沖涼就應見到啦, 做咩由得條毛巾平舖响地, 大話精!

別墅

QooB 發表於 18-4-20 16:32
回覆 YeungHT 的帖子

如係囝囝做, 即佢一沖涼就應見到啦, 做咩由得條毛巾平舖响地, 大話精!

不但止吾認,仲要賴落我仔度。最慘就係吹佢吾帳,你嬲你事,好似吾關佢事咁。為有留返俾Agent丙佢啦!

子爵府

YeungHT 發表於 18-4-20 16:48
不但止吾認,仲要賴落我仔度。最慘就係吹佢吾帳,你嬲你事,好似吾關佢事咁。為有留返俾Agent丙佢啦!
...

Agent 抦佢?冇用

小心佢係食物加料俾你嘆

好似另一個post 咁,雪藏雞翼,係雪柜拎出嚟,就咁煮,食到家人肚痛呀!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YeungHT 發表於 18-4-19 10:24
啱啱黎咗個半月,開始越來越離譜啦!
嚟咗個半月就咁大膽,心地好差,佢一定係當腳布嚟抹,冇法避的了,唯有好似樓上會員講,每次阿仔沖涼都喺衣櫃攞新毛巾抹,抺完就放洗衣籃,個洗衣籃仲要唔好放喺廁所,廢事佢揾出嚟抺地或抺腳

珊瑚宮

僧人富贵。心地吾好
玩具萬歲!

男爵府

YeungHT 發表於 18-4-20 16:48
...
丙佢好可能令佢更不愤,想報復,佢加料你唔會见到,厕所無cam更加做咩都得,你快d找新工人好過。

複式洋房

回覆樓主

你有冇問仔仔係咪真係唔係佢做先,當面問大家三囗六面講清楚,公平得黎如果真係工人姐姐做,佢喺仔仔面前都冇得駁

別墅

debrarocks 發表於 18-4-21 00:02
你有冇問仔仔係咪真係唔係佢做先,當面問大家三囗六面講清楚,公平得黎如果真係工人姐姐做,佢喺仔仔面前都 ...

問完阿仔佢係無得搏呀,吾出聲走去燙衫,你嬲你事。
等你再同佢講時就乜都「yes mum!」
仲有人質係佢手,有持無恐呀!

首頁

尾頁

跳至