想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

明明經期好準,計哂日子都唔中,睇咗咁耐中醫都唔中,我好想BB快啲返嚟搵我(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

啲人成日話小產完,半年內就中,點解我唔係?(emoji)

複式洋房

yanb123 發表於 22-4-15 01:23
明明經期好準,計哂日子都唔中,睇咗咁耐中醫都唔中,我好想BB快啲返嚟搵我(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(e ...

可能壓力大,亦可能精子有問題,你老公有冇一齊睇中醫?同埋有冇一齊搵個生殖科醫生睇下,驗下精

公爵府

定試吓轉第二個中醫

男爵府

2024年龍年勳章

試下唔好計日子 排卵期其實係feel到架,個幾日特別想同老公dodo

別墅

我之前都係小產過,今胎4個月後就有了
不過今次係平常心,同埋嗰陣時我老公係返shift,放返正常之後就中左了(emoji)(唔知關唔關事)
所以真係要平常心,唔好大壓力~

洋房

如果排卵正常,可以檢查下輸卵管是否通暢,子宮內膜是否正常(刮宮後可能造成子宮內膜薄),或者抽血檢查排除免疫因素。

複式洋房

wai9809098 發表於 22-4-15 19:13
如果排卵正常,可以檢查下輸卵管是否通暢,子宮內膜是否正常(刮宮後可能造成子宮內膜薄),或者抽血檢查排 ...

我去睇婦科,佢話無咩可以做,我真係無言。其實都唔知去婦科同佢講要驗咩….連佢都比唔到意見我要驗咩……剩係話小產好平常…….咁點解我啲朋友又個個都無事,係得我有事?

複式洋房

sleepingmaru 發表於 22-4-15 06:36
可能壓力大,亦可能精子有問題,你老公有冇一齊睇中醫?同埋有冇一齊搵個生殖科醫生睇下,驗下精
...

佢有keep住食Zinc,之前中係計咗邊日排卵就中,但係17周停心跳..小產…

複式洋房

YYChannn 發表於 22-4-15 14:22
試下唔好計日子 排卵期其實係feel到架,個幾日特別想同老公dodo

我feel唔到(emoji)我前幾日仲發夢自己中咗…但14號就準時嚟M了。我有安慰自己起碼準時嚟M,驗排卵亦有排卵……(emoji)

複式洋房

Sonvvvson 發表於 22-4-15 19:07
我之前都係小產過,今胎4個月後就有了
不過今次係平常心,同埋嗰陣時我老公係返shift,放返正常之後就中左 ...

點解其他人小產之後咁易中,講到中過就好快中好易中,攪到我個個月都覺得今次一定中。但係都係唔中….距離刮宮已經6個月了…7個月都嚟緊……(emoji)成日話放鬆,我自問已經好放鬆,dodo時都好enjoy,甚至今個月都預咗唔中,但真係唔中。成日話預咗唔中就中,全部都係呃人…..(emoji)

別墅

yanb123 發表於 22-4-16 00:53
點解其他人小產之後咁易中,講到中過就好快中好易中,攪到我個個月都覺得今次一定中。但係都係唔中….距離 ...

你有冇用暖宮帶?我唔知關唔關事,因為我小產左之後一直有用

大宅

yanb123 發表於 22-4-16 00:53
點解其他人小產之後咁易中,講到中過就好快中好易中,攪到我個個月都覺得今次一定中。但係都係唔中….距離 ...

十分易再孕,我都是小產完即月就再孕,我覺得是跟調理同跟日子行房有關,你試試先調理,丈夫不用吃怎樣補給品直接問醫師吃啥吧,有太太是卵巢老化,丈夫是精弱,天天吃一堆補給品像極重症病人般,她今次成功後說她去看一中醫時那中醫直接告訴她,如果你不相信我就不要看我,看我就得跟我的方法,結果他們都如願,如果你說你監察排卵不行就試別的

男爵府

2024年龍年勳章

yanb123 發表於 22-4-16 00:49
我feel唔到(emoji)我前幾日仲發夢自己中咗…但14號就準時嚟M了。我有安慰自己起碼準時嚟M,驗排卵亦有排卵 ...

因為你太想 我岩岩開始備孕就好似你咁 又clearblue 又度溫度 ,我都係準時m,試左成半年都唔成功,後尾唔搞咁多唔check排卵,只係同老公曳曳次數多左就中獎祝你快快成功

複式洋房

YYChannn 發表於 22-4-16 16:55
因為你太想 我岩岩開始備孕就好似你咁 又clearblue 又度溫度 ,我都係準時m,試左成半年都唔成功,後尾唔 ...

我佛系咗兩年,然後終於的起心肝計排卵,計咗兩個月就中咗,然後小產咗。所以啲咩順其自然,都係呃人。我佛系又唔中,我依家再計又唔中。fuck the world..(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Csmcsm 發表於 22-4-16 15:18
十分易再孕,我都是小產完即月就再孕,我覺得是跟調理同跟日子行房有關,你試試先調理,丈夫不用吃怎樣補 ...

(emoji)我小產完唔識嚟M, 之後第四個月都唔嚟我就睇中醫,睇完就嚟返。然後依家已經睇咗四個月(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Sonvvvson 發表於 22-4-16 13:26
你有冇用暖宮帶?我唔知關唔關事,因為我小產左之後一直有用

無呀,我search下先。謝謝你….(emoji)I am hopeless….唔知有無人明呢種心情….真係好depress….琴日又有朋友同我講佢有咗了……我都好想我順利有BB,然後BB又順利出世,健康快樂(emoji)(emoji)(emoji)一諗到有啲人唔想有都有,我就會好想問個天,究竟想考驗我到幾時?

別墅

我都係經期準 但仲衰啲 從來都無中過

睇中醫睇左大半年,中醫話我身體無問題,子宮溫度適中,叫我俾啲信心自己,但先生就要調理,諗住無事繼續努力、但前排我老公有壓力攪到次次都唔成事,我真係喊左出黎、上星期去左check 諗住照埋輸卵管

男爵府

2024年龍年勳章

jhhcy 發表於 22-4-17 10:59
我都係經期準 但仲衰啲 從來都無中過

睇中醫睇左大半年,中醫話我身體無問題,子宮溫度適中,叫我俾 ...

想問下你幾歲?

別墅

YYChannn 發表於 22-4-17 12:04
想問下你幾歲?

男爵府

2024年龍年勳章

jhhcy 發表於 22-4-17 17:48

咁中醫話你老公太緊張 ? 你老公可能好似我朋友老公咁 知要做功課就諗太多野

首頁

尾頁

跳至