婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Xmas吸收勳章

seleniumcheng 發表於 21-4-9 09:51
事關我地買左個墳景單位,如99上到黎,一定彈。之前C6帶佢黎我地屋苑樓下睇過,佢係咁話好舊,香港既鄉下, ...

禮貌上點都要俾人哋上嚟一次嘅,我都唔鍾意任何人上嚟屋企(包括娘家),唔係關係唔好,而係我真係唔鍾意人哋嚟

水晶宮

kwhkwh 發表於 21-4-14 11:47
正路首期你俾,62又當你透明,兩老應該都5會想上來睇。
99擺明想上來踩場。 佢知5知你俾首期?如果識做既 ...

網友,奶奶就算一蚊都冇出,都可以好理直氣壯喺度指指點點,當正自己係女主人一樣,我嗰件奶奶重到而家喺度糾纏,話我做乜唔比鎖匙佢,我自己阿媽我都不會俾鎖匙。

佢口口聲聲話自己女兒已全部俾晒鎖匙佢,話我哋冇比。我強調以前舊樓有俾鎖匙,但有人玩寸個party,所以我先唔會再俾鎖匙佢。

溫馨提示,切勿給鎖匙比男家的任何一個人。以免造成更大的後悔。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Chevalier 發表於 21-4-19 11:14
我用另一個ACCOUNT ,繼續講~我以前吾知道佢地對於我地點樣生活有咁多意見,買樓又覺得佢個仔蝕左比我,我 ...
你要俾你99知道誰是當家喎,5好以為樣樣係男家。
我果件, 知道我當家, 有乜不滿只同我c6講,不敢當我面發din

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Astra00 發表於 21-7-10 15:52
網友,奶奶就算一蚊都冇出,都可以好理直氣壯喺度指指點點,當正自己係女主人一樣,我嗰件奶奶重到而家喺 ...

樓主, sorry, 借個位俾我同網友jm 呻兩句。
我知道我不應該咁,我而家果件雖在外地,但佢真係好好野, 令到我由客氣到後期對佢視而不見當佢透明。
我有時真係不由自主想起佢d 衰野,我真係好討厭佢。想起將來條8婆疫情緩和後,搵機會死過來痴我就立即抑鬱。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

Astra00 發表於 21-7-10 15:52
網友,奶奶就算一蚊都冇出,都可以好理直氣壯喺度指指點點,當正自己係女主人一樣,我嗰件奶奶重到而家喺 ...

同意吾好比鎖匙比99
到目前為止,99 只起我吾係屋企上過黎參觀一次,62 冇上過
之前99 想拉大隊上黎食飯,但當然我吾係咁想

水晶宮

kwhkwh 發表於 21-7-10 21:27
你要俾你99知道誰是當家喎,5好以為樣樣係男家。
我果件, 知道我當家, 有乜不滿只同我c6講,不敢當我面發di ...

做得好。我嗰件係我面前發癲,我係零反應,佢一條鎖匙吼唔響,冇癮自己離場。佢吹我唔漲,講嚟講去話我黑面唔出聲冇禮貌,唔出聲也有罪。我冇時間同佢玩,佢自己冇癮就會離場。

水晶宮

crystal媽咪 發表於 21-4-10 22:16
同意樓上所講
頂籠都係一兩次睇下或者參觀
來一兩次你唔喺現場

我那件,可以日日來,最變態一日來二三次,頭一年keep住帶不同親友來當呢間屋係示範單位,覺得佢個仔有本事。

我忍左十年咁的日子。結果搬新屋堅拒比鎖匙或密碼。呢個係做得最好的決定。煩少好多野。機會比左,佢咁濫用,當正自己係屋主咁。我話之佢四圍唱我衰。

水晶宮

seleniumcheng 發表於 21-7-10 21:43
同意吾好比鎖匙比99
到目前為止,99 只起我吾係屋企上過黎參觀一次,62 冇上過
之前99 想拉大隊上黎食飯, ...

佢吼住我不是屋企就借口上來看下孫。我都沒理咁多。我有工人開門。沒必要比匙。以前未加工人。佢自出自入加不問自取我仔的野貼去比佢外孫,激x到我紮紮跳。從始不買靚野比個仔,費事轉頭比人拿左。

水晶宮

kwhkwh 發表於 21-7-10 21:30
樓主, sorry, 借個位俾我同網友jm 呻兩句。
我知道我不應該咁,我而家果件雖在外地,但佢真係好好野, 令到 ...

我同你一樣。我無視佢。佢近期發顛想找我吵架。我沒時間理佢。其實好小事,佢上來時,見不到我的仔女,因我地外出有野做,佢話我突登不比佢見孫。吵完我老公,又哭又罵我老公。佢想我親自打電話同佢道歉囉。我做錯咩?我彩佢有味。

我一句傳比我老公,我沒時間同佢慢慢玩,我如有時間我會照顧仔女,一係休息下,一係理財。佢一條友沒人同佢吵,熄左火。

男爵府

seleniumcheng 發表於 21-4-9 09:51
事關我地買左個墳景單位,如99上到黎,一定彈。之前C6帶佢黎我地屋苑樓下睇過,佢係咁話好舊,香港既鄉下, ...

佢哋上黎果日你唔起度咪得

侯爵府

HAPPYBOBB 發表於 21-7-6 11:15
禮貌上點都要俾人哋上嚟一次嘅,我都唔鍾意任何人上嚟屋企(包括娘家),唔係關係唔好,而係我真係唔鍾意 ...

我有d似你,要關係超好先得,其他最好唔好…唔慣

洋房

回覆 Chevalier 的帖子

有d人真係好自私,只會為自己利益,而不斷剝削別人。自已開心最緊要,其他(無謂人)話之你死。面對一d唔識尊重人的人,其實唔需要太上心,太在乎,他們在於你生命中,什麼都不是。

水晶宮

Jeani 發表於 21-7-25 11:22
回覆 Chevalier 的帖子

有d人真係好自私,只會為自己利益,而不斷剝削別人。自已開心最緊要,其他(無謂人) ...

係。大家都小心。

首頁

尾頁

跳至