夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

tansyneko 發表於 22-2-3 18:20
ftm嚟講你算好輕鬆,好似洗衫你著緊d乾淨d等佢做少樣

我都覺得樓主做FM 都算輕鬆, 佢仲有鍾點老公又返嚟幫下手, 還可以一星期外出三晚,有 me time 。 我個女細時,我都要工作, 放工我會咋咋臨返屋企湊女,即使有外傭 , 莫講話一個星期三晚,即使一個月都冇三晚外出, 一年五次左右。 不過,我認我緊張個女, 回家我會全程湊女。

伯爵府

回覆 Cassie124 的帖子

其實做FTM唔係個個都適合。樓主, 有冇考慮到請姐姐,你出返嚟做嘢? 有你老爺喺度睇住姐姐都會安心啲。

男爵府

其實樓主嘅ftm真係全天候起屋企,家務有一大半唔駛做,你幸福到成個濶太咁啦

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

cathngai 發表於 22-2-3 19:44
我都覺得樓主做FM 都算輕鬆, 佢仲有鍾點老公又返嚟幫下手, 還可以一星期外出三晚,有 me time 。 我個女 ...

5好睇佢好輕鬆呀,人地一早在前一頁回應只訓得5小時咋。。。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

你一定要疽次大爆佢 表明你已盡力佢都咁挑骨頭佢自己做番哂!

男爵府

kwhkwh 發表於 22-2-13 10:35
5好睇佢好輕鬆呀,人地一早在前一頁回應只訓得5小時咋。。。

只瞓得五小時~其實要睇佢點管理時間囉單憑樓主咁講好難知道真相~佢講啲唔講啲都好誤導

cathngai    發表於 22-2-13 14:46

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

可能樓主先生態度越來越差令太太咁樣諗法 ,但整體黎講佢先生做得唔太差,有陪小朋友,有做部分家務,樓主出街有幫忙睇女,真係比上不足比下有餘。香港男人係咁,無大男人條件又要當正自己大男人,捱到小朋友上小學,再考慮返出黎做野應該會好點。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

mingmama 發表於 22-2-13 12:53
只瞓得五小時~其實要睇佢點管理時間囉單憑樓主咁講好難知道真相~佢講啲唔講啲都好誤導:igiveu ...
樓主潛哂水啦。
老實講,佢講咁多野,我最5buy 佢竟然任個小朋友嘈醒男先生要起身陪玩。仲大條道理話先生冇咩生活壓力。
大老, 5係冇生活壓力就5使 care 份工掛...

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

首頁

尾頁

跳至