夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

睇住老公,有冇出古惑,仲慘過睇仔,銀行係可以再開,不過唔知可唔可以問銀行唔準佢再開戶口得唔得,一係唔做,一係做盡。

因為我亞爸都係咁,結果就收心養性,每個月等$2-3000 賭博, 都還過幾次幾千蚊,咪去cut 銀行咁,都係果句信唔過(阿爸做一次就鬧一次,自己都唔開心幾日)

但叫做保到頭家,問題會信任失敗。

我老豆係上曬㽼果隻,見佢咁做佢都唔好過。。。

感覺佢慘過破產

別墅

aryemyem 發表於 22-3-12 21:55

借大耳窿都預咗任佢劏嘅啦

我都係咁同我老公講 還晒先 d後加息先再慢慢傾 但都唔到我話 係睇佢同老爺點搞

別墅

monfong500 發表於 22-3-12 22:06
睇住老公,有冇出古惑,仲慘過睇仔,銀行係可以再開,不過唔知可唔可以問銀行唔準佢再開戶口得唔得,一係唔 ...

我都覺得呀 一到跑馬日 就成日睇住佢做緊乜···

大宅

eunice_628 發表於 22-3-12 22:24
我都覺得呀 一到跑馬日 就成日睇住佢做緊乜···

可能要好似細路咁,做得好就獎,俾獎金咁,做得唔好就扣,有時問下佢夠唔夠食?湊仔呀

別墅

回覆 aryemyem 的帖子

其實已經玩完就算破產都冇用。因為果啲人唔會理
仲知晒你地住邊,工作。 乜都起晒底冇得走。

果啲人唔屈到你地一蚊都冇點會收手。

唔好以為還左錢就唔搞。 只係客氣啲。一日知你仲有錢還實繼續要你地無限期供款。

男爵府

陪月勳章

jason3869 發表於 22-3-13 22:53

其實已經玩完就算破產都冇用。因為果啲人唔會理

你要同樓主講呀
佢仲係度旨意老爺、老公同大耳窿講數

別墅

唔駛提。佢好快就知道會點。
總之就好麻煩, 做正經人家既點都唔可以同果啲人扯上關係。

尤其比人起晒底。 想走都走唔到。

別墅

爛賭嘅人冇得救我個ex就係,當時我幫佢借錢還數,幫佢借之前講到d錢比曬我管,以後唔賭,點知到期還就好多藉口,我將我自己辛辛苦苦儲嘅錢幫佢還住先,又冇人可以傾訴,壓力爆煲,日日活係恐懼之下。
最慘係佢欠人錢我叫佢比錢還,佢一句我諗緊辦法就要我頂住先,最後同佢分左手。
最慘係佢同身邊朋友講我係可以共富貴唔可以共患難!
諗起就慘,總結欠債嘅人永遠唔會覺得自己有問題,
只會怪身邊所有人唔幫佢。冇得救。。。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

eunice_628 發表於 22-3-12 21:37
佢地宜家就係搞緊想一次清 但人地宜家屈多好多 佢地又唔想 不停周旋緊 唉..
...
你先生當初借人錢不見佢諗呢樣野?
一次清, 都係一次過被人屈一次, 再不清, 日日同你利疊利, 到時又埋怨「地宜家屈多好多
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

hh_baby 發表於 22-3-14 13:28
最慘係佢同身邊朋友講我係可以共富貴唔可以共患難! ...
你個EX 都好極品
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

eunice_628 發表於 22-3-12 21:37
佢地宜家就係搞緊想一次清 但人地宜家屈多好多 佢地又唔想 不停周旋緊 唉..
...

去左戒賭熱線先, 佢唔肯戒借都係晒氣, 仲有你覺得點, 戒賭同情緒病無分別, 長期病患, 無足夠心力, 走人算數

男爵府

hh_baby 發表於 22-3-14 13:28
爛賭嘅人冇得救我個ex就係,當時我幫佢借錢還數,幫佢借之前講到d錢比曬我管,以後唔賭,點知到期還就好多 ...

阿妹哩個男教精你, 做人要有底線,去到底線, 就唔可以退縮, 所以明顯佢食住你

大宅

aryemyem 發表於 22-3-13 22:57
你要同樓主講呀
佢仲係度旨意老爺、老公同大耳窿講數

假設你係樓主,你會點做?

男爵府

陪月勳章

蠢係原罪 發表於 22-3-16 13:56
假設你係樓主,你會點做?

哩啲主角我唔恨做
不如你自己假設返係樓主

男爵府

eunice_628 發表於 22-3-11 21:38
小朋友仲好細 我都唔想個家散 佢話會戒 我唔知係咪應該信佢

問我信唔信妳都公?唔信
但妳有小朋友又唔想分開,我會主張妳叫老公既家人擺平左佢個仔呢筆債先再講其他嘢,妳唔好再差隻腳落去了,俾佢地處理
一般財務公司係每月劃一還款額,但佢借既似乎係口講口賠,唔係正派財務,為左賭去到要問呢啲無人性既財務借,只有死路一條!賭到理智都失去、唔為家人安全諗後果玩失蹤要個女人同小朋友屋企受驚自己就避開去食茶餐廳,佢咁既品性點撐起頭家?
樓主,妳係受害人呀,同自己家人講,暫時去佢哋家避下先啦,叫妳老公家人搞反掂先

大宅

回覆樓主:

過內人,比呢個問題糾纏左7年。。比足機會。。一開頭債務重組,比機會佢改。。點知搞到最後愈賭愈大,追數追到上我公司,什至搞到我阿爸阿媽。。。佢份工冇埋,樓都冇埋。。。直到呢刻都仲賭緊。。。唔會有希望

別墅

kwhkwh 發表於 22-3-14 15:13
你先生當初借人錢不見佢諗呢樣野?
一次清, 都係一次過被人屈一次, 再不清, 日日同你利疊利, 到時又埋怨「人 ...

我都有同佢講 借得就預左俾人屈😞😞

別墅

Heman2001 發表於 22-3-18 00:44
問我信唔信妳都公?唔信
但妳有小朋友又唔想分開,我會主張妳叫老公既家人擺平左佢個仔呢筆債先再講其他嘢 ...
佢係借正派財務但遲左一個月還 財務公司跟住交左俾收數公司黎收數

別墅

Reneeho 發表於 22-3-19 10:28
過內人,比呢個問題糾纏左7年。。比足機會。。一開頭債務重組,比機會佢改。。點知搞到最後愈賭愈大,追數 ...
咁你地分開左?

男爵府

eunice_628 發表於 22-3-21 00:54
佢係借正派財務但遲左一個月還 財務公司跟住交左俾收數公司黎收數

唉!正派財務公司即係寫明每月還幾多還幾多年啦,俾哂機會妳老公好好安排自己既收支但都唔珍惜仲要賭錢破壞呢個機會,再充分既賭錢理由我都唔會再信,問題不斷重複,已經幫到仁至義盡,佢唔珍惜無辦法,叫佢屋企人搞掂自己個仔既事,仔係佢哋教佢地生

首頁

尾頁

跳至