自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

伯爵府

搬去住地下

公爵府

alicewtw 發表於 24-3-5 21:50
睇過你之前個post,覺得你未盡力處理小朋友跑跳、製造嘈音問題。如果你控制唔到小朋友,就全屋鋪地氈去吸 ...

樓主都唔盡力去正視問題,淨係諗點樣報復樓下。 其實解決到問題嘅根,樓下又點會有神器出現?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

lovelyyingying 發表於 24-3-5 21:51
你都有同樣情況?你點樣對付佢?

我無依個問題,所以唔使對付,係間中聽到出面有d嘈吵,我通常會開藍喇叭炸返佢地

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唯有搬去佢樓下

別墅

他震你,自己也受罪,震你是同歸於盡,想想人家為甚麼要跟你同歸於盡吧

子爵府

震樓神器,好似係國內已禁用,淘寶已無這類售賣

男爵府

神器我睇過淘寶,起碼600,700人仔一部,單一功能就係震樓上,人地咁都要買一部黎回報你,睇黎你啲噪音都好誇張。
同我樓上11pm打後都拉枱拉櫈一樣有得fight

男爵府

lovelyyingying 發表於 24-3-5 21:27
話我小朋友嘈到佢,已將聲量減到最少
即係你自己先撩者賤。唔怪得人。
我都畀我樓上嘅小朋友嘈到精神病。我樓上嘅小朋友喺屋企拍波跑跳拉枱櫈。
你樓上開神器,其實自己屋企都會好嘈。但係佢寧願傷害自己都要報復你!你就知道你小朋友嘅行為有幾乞人憎!!
人哋開震樓神器你就報警!你小朋友嘈到人就係自己小朋友喺屋企玩嘅權利?!

瑪瑙宮

大廚勳章

lovelyyingying 發表於 24-3-5 21:41
經已包凳腳 細路 跑兩下我唔可以完全控制到

我相信樓下要用到震樓神器嚟搞你?。。你啲小朋友都非一般跑兩下。。。唔好淡化你對人哋樓下嘅騷擾。。。如果係真係咁鍾意跑跑跳跳。。鋪厚啲地氈啦。。唔好將快樂建築喺人哋痛苦身上。。。

其實用震樓神器。。正一七傷拳。。。佢搞你自己都慘。。。足以證明佢都忍你忍得好辛苦。。先至要同歸於盡

男爵府

大力大力 發表於 24-3-5 21:38
減到低、都影響到樓下、唔可以完全唔嘈咩?

妳應先扯白旗停戰、下邊就唔再開火~
Bingo
開震樓神器損人100自損3000。非到必要都無人會用。

複式洋房

Doriki 發表於 24-3-5 21:55
他震你,自己也受罪,震你是同歸於盡,想想人家為甚麼要跟你同歸於盡吧

我落樓下聽過 係冇聲嘅 個賤人唔知用乜嘢嚟震

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

lovelyyingying 發表於 24-3-5 21:24
已報警 ,樓下都三時五刻開動震到神器 ,如何應付好

我都準備買個震樓神器嚟震下,上層果間乞人憎屋。 日日,夜夜,晚晚泵泵泵。大大力放嘢落地。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

伯爵府

lovelyyingying 發表於 24-3-5 22:05

你話人賤!你都唔好得去邊,小朋友係要教的。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

樓主你只懂包容自已小朋友和工人,但樓下受係滋擾你就無視?你認為你工人要煮飯做家務管唔到小朋友,咁小朋友跑跳就變成合理,咁樓下覺得嘈用震樓神器回敬一樣好合理,己所不欲,勿施於人呀!

男爵府

loveclementine 發表於 24-3-5 21:40
幾個月過去,請問樓主係唔係依舊認為白痴嘅先唔識跑跳,而小朋友依舊繼續响屋企跑跳無變過?
...
睇舊post原來佢小朋友仲要係屋企玩追追逐逐
抵佢樓下震佢。最好買到全屋都神器震醒佢。
要追逐就出走廊啦!佢呢啲父母自私到不得了。
自己嘈到人就得,人地嘈到佢就唔得。

男爵府

lovelyyingying 發表於 24-3-5 22:05
佢嘈到你係賤人
咁你一家嘈到人 又係乜嘢?

男爵府

michellechiu02 發表於 24-3-5 21:59
神器我睇過淘寶,起碼600,700人仔一部,單一功能就係震樓上,人地咁都要買一部黎回報你,睇黎你啲噪音都好 ...
我樓上拉足全日。小朋友午睡都嚇醒,中醫都話佢瞓得唔好。

男爵府

seaheart88 發表於 24-3-5 22:03
我相信樓下要用到震樓神器嚟搞你?。。你啲小朋友都非一般跑兩下。。。唔好淡化你對人哋樓下嘅騷擾。。。 ...

冇錯。
如果控制唔到小朋友跑跑跳跳,就應該鋪厚地墊。
我樓上小朋友就係成日跑跳,又冇鋪地墊,我就嚟比佢哋嘈到神經衰弱。

Kuromi1127    發表於 24-3-6 13:17

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

lovelyyingying 發表於 24-3-5 21:27
話我小朋友嘈到佢,已將聲量減到最少

我樓上當年都有跑步,跳,不過我自己都有小朋友。所以都忍耐下,諗住忍一兩年就ok,l。後尾識咗佢,先知道原來佢都怕嘈親樓下(即我哋)。所以叫佢啲小朋友要跳就跳梳化。原來已經跳爛左三個梳化。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

lovelyyingying 發表於 24-3-5 21:41
經已包凳腳 細路 跑兩下我唔可以完全控制到

如果你話唔可以完全控制到、甘就要習慣一下及接受樓下、震樓神器攻擊~

點解香港個個人、都可以控制到小朋友在室內走動、不影響到樓下,而你就不可能?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁
12345...19

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊