自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

星期三可以肯定?

[/quote]

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

佢個樣好憤怒呀!!!!!!

男爵府

個總統淨係識搵訂lay, 我唔信佢會擔心人民死活.:tongue:

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 nsxbobo 於 10-10-18 13:40 發表

從佢個衰格樣就知佢憤怒到極點啦

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

放心啦, d天氣開始涼喇, 唔會打得成, 頂龍1號波, 而或者響菲律賓上玩得357日, 跟住自我解體。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 CCS756 於 10-10-18 13:11 發表

如果鯰魚唔減弱. 明日好大機會1號風球. 星期四晚上到星期五早上最近香港. 有無8號風球.要星期三先可以肯定!!!
真係勁...天文台,氣象局都唔敢肯定既野你敢肯定
唯一agree你1號仔,個風聽日早上已經出番海...以佢強度,最遲聽日要掛~

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Giant 於 10-10-18 13:44 發表
放心啦, d天氣開始涼喇, 唔會打得成, 頂龍1號波, 而或者響菲律賓上玩得357日, 跟住自我解體。
天氣涼係陸地既天氣涼姐,但南海既海水仲係好熱,有成30度...

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

really

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 nsxbobo 於 10-10-18 13:40 發表

讀心神探姚Sir 話: 你o既咀角已經出賣左你啦.... 其實你真係笑緊...
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 Simar 於 10-10-18 14:35 發表

讀心神探姚Sir 話: 你o既咀角已經出賣左你啦.... 其實你真係笑緊...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

通常個D台風唔係要入內陸至解體咩?上次睇 discovery D節目,佢地解釋台風形成同解體,D台風通常要入內陸(好大塊陸地個D)至會漸減,去到海到話因為某D因素(唔記得點講)就會增強,菲律賓對出就係大個海喎,點會咁快解體?點都入到中國至解啦.
原帖由 Giant 於 10-10-18 13:44 發表

子爵府

http://www.cwb.gov.tw/

台灣天文台預測途徑

http://www.cma.gov.cn/ztbd/zdtq/20100705/20100705001_2_1_1_1_1_1/2010070501/201010/t20101018_79797.html

中國氣象台預測途徑

唔知邊個準

大宅

原帖由 susi1024169 於 10-10-18 12:05 發表
已經同佢慢慢反緊啦~中午時段應該剛剛登錄...起碼今晚先走~~
同時,菲律賓20省進入緊急狀態,不過唔知有咩用呢,d咁無能既政府,做得出d乜?

攞熒光棒防風!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 polarbb 於 10-10-18 14:38 發表
通常個D台風唔係要入內陸至解體咩?上次睇 discovery D節目,佢地解釋台風形成同解體,D台風通常要入內陸(好大塊陸地個D)至會漸減,去到海到話因為某D因素(唔記得點講)就會增強,菲律賓對出就係大個海喎,點會咁快解體?點 ...
識野呀下~
當然仲有好多因素,有d風可能本身只係熱帶低氣壓,唔強既,係海上遇到強風切,就會可能未及登陸就已經係海上被切死,但魚魚咁勁,就算橫過菲國北部咁多高山既地方,多個國家氣象局都估佢出番海仍然有cat3-cat4程度,佢咁強,絕對唔會係海上自我解體mouth:

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 jasonhelen 於 10-10-18 14:38 發表
http://www.cwb.gov.tw/

台灣天文台預測途徑

http://www.cma.gov.cn/ztbd/zdtq/20100705/20100705001_2_1_1_1_1_1/2010070501/201010/t20101018_79797.html

中國氣象台預測途徑

唔知邊個準 ...
其實無話邊個準,個個都係拎住d數據去估.....好多時都唔準.....個風一唔跟佢路徑就改改改...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我好憤怒

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 janehk 於 10-10-18 14:40 發表

攞熒光棒防風!

用虎頭劈開d風都得!!

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 janehk 於 10-10-18 14:40 發表

攞熒光棒防風!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 安室だがな 於 10-10-18 14:50 發表

用虎頭劈開d風都得!!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好黎啦,星期5學校去旅行啊

首頁
12345...6

尾頁

跳至