自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔會

侯爵府

男爵府

我平時會買人地meet出黎嗰啲,因為多食唔曬。今日見百佳將啲人meet剩一條條散嘅,扎埋一齊,5蚊一扎,好抵。
我是一隻大草蚊

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆:買香蕉時你地會唔會搣開一啲唔要

我成日見到D阿姐揀蕉好似揀層樓咁,揀黎揀去,都係買2-3條

子爵府

回覆樓主:

唔會

大宅

回覆樓主:

有次我去百佳買香蕉時,先發現原來而家啲人買香蕉會咁樣撕開一條條唔要嘅,呢啲先叫做惡客,散收收嘅蕉都唔知叫人點賣,真係好鬼自私

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

禁止訪問

子爵府

唔會

珍珠宮

引用:頭先買香蕉,有個女人一拎拎咗三大抽企係隔

原帖由 fanlee 於 16-05-04 發表
頭先買香蕉,有個女人一拎拎咗三大抽企係隔離,條條慢慢“鏈”吓,又用手指甲刮吓香蕉表面 ,跟住係其中一 ...
每梳搣一條我都見過,嗰個仲要係男人添!至鬼憎啲人咁做,如果見啲單丁蕉(俾人搣出嚟嗰啲)無損無爛既我會照要。

仲有最憎人揀生果時,唔靚既就掟,芒果又掟,蘋果又掟,呢啲自私鬼!地球缺糧時佢地自己受番哂!

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珍珠宮

引用:我成日見到D阿姐揀蕉好似揀層樓咁,揀黎揀

原帖由 gobaa49 於 16-05-05 發表
我成日見到D阿姐揀蕉好似揀層樓咁,揀黎揀去,都係買2-3條
啲生果一開箱,個個圍埋去揀,有啲人衰到唔理三七二十一,手快快放哂入自己架車度,之後再慢慢揀啲靚既,揀剩就掉番入箱內,厚面皮到咁,真係衰到無朋友。

gobaa49    發表於 16-5-5 10:28
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珍珠宮

fanlee 發表於 16-5-4 19:53
頭先買香蕉,有個女人一拎拎咗三大抽企係隔離,條條慢慢“鏈”吓,又用手指甲刮吓香蕉表面 ,跟住係其中一 ...

有d好易搣的,有時太大抽都好難唔搣,但要有公德心,如果搣到d肉都見到就會買埋佢!

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:fanlee 發表於 16-5-4 19:53 頭先買

原帖由 ahpoo 於 16-05-05 發表
有d好易搣的,有時太大抽都好難唔搣,但要有公德心,如果搣到d肉都見到就會買埋佢!
...
但尋晚嗰個女人絕對唔係嫌大抽,因佢拎咗三抽係到慢慢揀,逐抽搣,佢加加埋我諗起碼有10隻

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 fanlee 於 16-05-04 發表頭先

原帖由 ipodbaby_123 於 16-05-05 發表
每梳搣一條我都見過,嗰個仲要係男人添!至鬼憎啲人咁做,如果見啲單丁蕉(俾人搣出嚟嗰啲)無損無爛 ...
尋晚嗰女人都係幾後生,唉。。睇到佢咁做真係想話佢。。但又好似唔係咁好咁。。

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:有次我去百佳買香蕉時,先發現原來而家啲人

原帖由 Philover 於 16-05-05 發表
有次我去百佳買香蕉時,先發現原來而家啲人買香蕉會咁樣撕開一條條唔要嘅,呢啲先叫做惡客,散收收嘅蕉都唔 ...
百x都有搵膠紙貼一貼,雖然都見到有人照搣,但起碼少啲。。惠x完全係十幾隻蕉散收收已經係少數量。

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wuwucancan 於 16-05-04 發表

原帖由 sfuhsg 於 16-05-04 發表
Aexn星期三有時會有$10個日本蘋果,一開箱d人就會去湧,狂搶,揀上手唔合心水就隨手掉,睇見都折墮:igiveup ...
係呀,我見過掉奇異果潻呀,拎上手唔拎就隨手掉返落去,但唔係輕手放,
睇到咁都唔想買。

身體健康,生活愉快

水晶宮

超市好多人咁做(包括我99),我覺得咁做好衰,如果係街市實比人鬧到飛起

子爵府

好憎d人咁樣做,其實搣出黎果d都食得架,只係可能皮花左,或者較熟,佢地咁做好冇公德心,又浪費食物,正一自私精

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔會,好少買蕉。
但就見慣d阿姐阿婆將d唔靚嘅蕉搣走。

大宅

有時超市會將比人搣出嚟的散裝蕉pack埋一pack賣,仲會平啲,如果唔係太熟/爛,我會買的

首頁

尾頁

跳至