親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

回覆 # 的文章

Hi,rinapang
我剛剛book 左昭盛52行館,想請教由台中機場到那裡搭幾号車,同要坐幾耐呀?thanks.

大宅

酒店在中心位置,很近附近的精明商圈,台中機場我不知道乘公車如何去,我是乘的士由酒店去機場的,費用nt500, 約45mins.
原帖由 samsmama 於 09-2-20 12:54 發表
請問妳唔妳昭盛52行館台中交通方便嗎,
如果由台中機場點樣乘車最适當呢?THANKS.

大宅

不如你send email問他們,他們很快回覆的.

原帖由 samsmama 於 09-2-23 14:23 發表
Hi,rinapang
我剛剛book 左昭盛52行館,想請教由台中機場到那裡搭幾号車,同要坐幾耐呀?thanks.

大宅

回覆 # 的文章

你幾點到機場? 因為機場到火車站只有幾班車, 可以代你看看.
機場有公車到台中火車站, 再坐的士去也可以..

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

回覆 # 的文章

Hi,Rinapang & eykw,
我地大概會1點鐘到機場,如果太難搵公車,可能搭的士罷了。Many Thanks.

大宅

的士約香港百多元,都抵坐,如找到7人的士仲好,坐得舒服些!
原帖由 samsmama 於 09-2-23 21:17 發表
我地大概會1點鐘到機場,如果太難搵公車,可能搭的士罷了。Many Thanks.

大宅

台中機場很細, 一出就是公車站, 你可以先看看時間, 如果唔得才坐的士, 當然有很多的士係到等客, 可以講價.
http://www.tca.gov.tw/001_about/in_traffic.htm

原帖由 samsmama 於 09-2-23 21:17 發表

首頁

尾頁

跳至