自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

親子王國15週年勳章

出過國讀書的就会更加明爱國是好肯定的。哪個國家容许人民唔爱國呢?

伯爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-1-30 08:59
衹要唔好響國內設考場應該會好好多

十分認同

水晶宮

講左幾日, 考評局都澄清埋, 點會無人留意

改核心科 考局:無國際院校不認DSE
https://news.mingpao.com/pns/%e6%95%99%e8%82%b2/article/20240130/s00011/1706551257474/%e6%94%b9%e6%a0%b8%e5%bf%83%e7%a7%91-%e8%80%83%e5%b1%80-%e7%84%a1%e5%9c%8b%e9%9a%9b%e9%99%a2%e6%a0%a1%e4%b8%8d%e8%aa%8ddse

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

esmehouse 發表於 24-1-30 08:38
又咁講,現在好多所謂嘅大學生嘅質素真係好差,多 U 多學位只會越收越低分
...

其實有啲人又諗得太簡單,如果DSE真係開放國內考場,甚至國內人都可以考,認受性會否下降真係言之尚早,唔好井底蛙諗住留港唔出國就冇影響,衹要開放,説不定唔少國內生想逃避高考而轉戰DSE,到時香港班考生就慘啦 !

伯爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-1-30 11:11
其實有啲人又諗得太簡單,如果DSE真係開放國內考場,甚至國內人都可以考,認受性會否下降真係言之尚早,唔 ...

我ex弟婦D親朋早年落嚟生咗雙飛既,而家個個都話要安排仔女來香港讀書。話香港租貴,諗住租深圳住朝朝過關返學都ok

洋蔥頭媽咪    發表於 24-1-30 11:15

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊