2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:報到我住青衣(c6家),已經拎左證明打算報

原帖由 everjojo 於 13-09-04 發表
報到我住青衣(c6家),已經拎左證明打算報瑪嘉烈呀!第1胎,咩都唔識,請多多指教!有無jm有經驗 ...
無關係的。你去最近健康院,都會去番瑪嘉烈生的。

6W3D- 0.38cm
9W6D- 2.10cm
12W2D- 5.9cm

別墅

引用:我用APP計預產期係5月2日,不過我排卵遲,

原帖由 睿睿BB 於 13-09-04 發表
我用APP計預產期係5月2日,不過我排卵遲,所以應該遲D...
希望係金牛座!
...
我同你一樣都係book 左16号first check,又係咩都未搞!大家keep住一齊交流下!其實我都有D陰影,因為我5月尾時試過

大宅

piglet2007 發表於 13-9-4 13:11
報到,第二胎,自己計EDD 7-5-2014。
岩岩係健康院登記左,下星期去C+。
原來依家OSCAR政府醫院包埋,可以 ...

我都係第二胎呀,剛自己驗到有炸。
自己計EDD係5月6號,今日係5wk1day,我記得我第一胎5wk時就流啡作小產、嘔到七彩。
今胎隨了間唔中下複有時扯住,仲未有以上徵狀,今胎感覺好唔實在呢!唔知關唔關我一直keep住有食materna呢?
現在情況:人奶量勁跌,成日覺得好凍,胃口同平時一樣,冇乜特別~~
我打算今個星期六先驗及排期。
我上一胎要自己出去做結構,唔知今年包唔包呢?

別墅

LukSinMan 發表於 13-9-4 14:38
我同你一樣都係book 左16号first check,又係咩都未搞!大家keep住一齊交流下!其實我都有D陰影,因為我5月 ...

我第一胎,咩都唔識,只係聽有經驗嘅朋友教我咋,佢講咩我做咩...
雖然我都有D擔心唔穩,但我同自己講,係你就係你嘅。。。諗咁多都冇用,煮到埋嚟就食啦

我除咗肚谷谷之外,都冇其他症狀,暫時感覺良好

大宅

回覆:有無2014 5月馬B報到

今日第一次見婦產科醫生, 應該係四至五個星期左右, 已見到胎囊, 時間應該都係五月初

大宅

我經期一向唔準, 大概33-50日。 所以最初到普通診所驗孕, 以上次經期第一天推算, 預期係 出年4月月尾。 不過經婦產科醫生確認,只有4-5week, so 我係5月先啱

大宅

我去左威院排期啦! 你地有冇人都係去嗰度呢? 我係第一胎咩都唔識,希望可以同各位mj交流下

大宅

BibiT 發表於 13-9-4 15:21
今日第一次見婦產科醫生, 應該係四至五個星期左右, 已見到胎囊, 時間應該都係五月初

...
咁照唔照到閃閃?(BB心跳)

6W3D- 0.38cm
9W6D- 2.10cm
12W2D- 5.9cm

大宅

引用:Quote:BibiT+發表於+13-9-4+15:21+今日第一

原帖由 Bigtreewing 於 13-09-04 發表
咁照唔照到閃閃?(BB心跳)
暫時未見到

別墅

BibiT 發表於 13-9-4 15:29
我經期一向唔準, 大概33-50日。 所以最初到普通診所驗孕, 以上次經期第一天推算, 預期係 出年4月月尾。 ...

咁醫生叫你幾時幾WEEK返去照閃閃?

大宅

我都是新手, 好多嘢都唔識...
只有3w, 仲要是ivf, 所以更加擔心, 擔心唔知會唔會長大, 擔心會唔會有心跳, 只是知道仲有好多關要過, 唔敢有太多期望.

男爵府

BK Milk勳章

funfun777 發表於 13-9-4 14:49
我都係第二胎呀,剛自己驗到有炸。
自己計EDD係5月6號,今日係5wk1day,我記得我第一胎5wk時就流啡作小產 ...

我第一胎,用APP 睇又係5月6日呀,同你一樣,今日5WK2DAYS, 我胸痛,三角位好似谷M咁,間中好多胃氣,長期KEEP 住好累好想訓咁,我唔敢咁早去照住,怕要等閃閃好緊張,所以BOOK左下個再下個星期先去C+ 照,其他咩都未攪

別墅

引用:Quote:原帖由+ch0809i+於+13-09-03+發表Hi+

原帖由 Tracychg15 於 13-09-04 發表
我EDD都係3/5/2014, 已登記QE, 7/10第一次見助產士,下星期二約左C+,希望見到閃閃

...
我都係約QE 喎! fax咗嘢去佢未覆我呀

別墅

回覆:Miko666 的帖子

大家加油!我都試過xx咗,今次不斷提自己放鬆啲,要對bb有信心,亙相支持

大宅

報到 尋曰發現 5月中

複式洋房

引用:我去左威院排期啦!+你地有冇人都係去嗰度呢

原帖由 BibiT 於 13-09-04 發表
我去左威院排期啦! 你地有冇人都係去嗰度呢? 我係第一胎咩都唔識,希望可以同各位mj交流下

...
我刚自己验到好孕,星期五见醫生,我住沙田,等拿到醫生纸我也是去威院排期,初次做妈咪多多交流

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+Tracychg15+於+13-09-04+發表

原帖由 ch0809i 於 13-09-04 發表
我都係約QE 喎! fax咗嘢去佢未覆我呀
我今日去左QE booking, 約左12/10 見助產士, edd 8/5/2014

大宅

引用:Quote:BibiT+發表於+13-9-4+15:29+我經期一

原帖由 睿睿BB 於 13-09-04 發表
咁醫生叫你幾時幾WEEK返去照閃閃?
未啊! 不過下星期一會覆診 又要比$$$

大宅

引用:Quote:原帖由+BibiT+於+13-09-04+發表我去

原帖由 KUNG3388 於 13-09-04 發表
我刚自己验到好孕,星期五见醫生,我住沙田,等拿到醫生纸我也是去威院排期,初次做妈咪多多交流

...
10月16日第一次產檢就check唐氏.
不過可能要改期,因為應該未該11week

首頁

尾頁

跳至