在職全職

跳至

首頁
23456...19

尾頁

男爵府

6299同你相反, 佢地而家鍚我個女, 係因為佢係第一個內孫, 同埋佢地成日都話第一個女係好, 會幫手照顧弟妹喎, 我地而家住緊個度係三房, 6299已經預定一間俾佢第時個孫仔架啦, 佢地個時仲想留間大房俾佢個孫仔, 係我反晒面咁話唔肯, 先留最細個房俾佢咋!

我個女未滿月, 99就叫定我個女做家姐, 問你死未??

原文章由 文文123軒軒 於 08-8-14 11:02 發表
我99勁鐘意孫女, 仔仔而家都未夠7個月, 成日有意無意咁叫我追個女, 又話見到d女仔衫裙好靚好想買~ 我心諗, 生多個邊個湊? 出年我家姐婚後又生的話, 咪又係我媽湊~ ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 文文123軒軒 於 08-8-14 10:51 發表

咁你住邊頭呀? 又係上水??? 我住fanling呀~
um...你係咪做school?

係呀!住上水!唔係school,係hospital

大宅

原文章由 060905 於 08-8-14 11:10 發表
我6299同你相反, 佢地而家鍚我個女, 係因為佢係第一個內孫, 同埋佢地成日都話第一個女係好, 會幫手照顧弟妹喎, 我地而家住緊個度係三房, 我6299已經預定一間俾佢第時個孫仔架啦, 佢地個時仲想留間大房俾佢個孫仔, 係 ...

我99都有叫我個女做大家姐!!

男爵府

我雖然都心大心細想生多個, 但每次聽到佢地咁叫, 都覺得好討厭!

原文章由 Yan豬媽 於 08-8-14 11:14 發表

我99都有叫我個女做大家姐!!

侯爵府

好媽媽勳章

你地d朋友多數結左婚未?

我o個d都係近呢2年先開始plan...

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-8-14 11:06 發表

其實我同99關系都幾好架!佢都好錫我!
不過我話晒係新手Mama,有時湊女D野想問下佢老人家(其實佢都好young,五十未夠),但佢好似咩都唔識!我老公都話唔知佢同姑奶係點大! ...

咁我99對我都ok好, 唔差既~ 不過有時有d野, e.g. 掂完隻狗唔洗手就抱bb, etc...我就唔係咁鐘意囉, 但唔通叫佢洗左手先摸bb咩, 一陣佢以為我霸住個仔唔俾人抱~~~

男爵府

我同我老公都係成班FD最早結婚個兩果, 呢一兩年就開始成日收帖, 做人情都做到窮呀! 我老公結左婚個班FD今年個個都會做老鼠爸爸, 有個預產期係今年1231添呀!我自己班FD, 就個個都未諗住生, 所以我個女好巴閉個個姨姨都好鍚佢, 因為得佢一個丫麻!

原文章由 叉燒媽咪 於 08-8-14 12:06 發表
你地d朋友多數結左婚未?

我o個d都係近呢2年先開始plan...

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-8-14 11:11 發表

係呀!住上水!唔係school,係hospital

咦我地好近喎~ 搵日出嚟玩丫~~ hehe
你就好啦屋企同公司咁近~

複式洋房

唔係掛, 第二胎都未有, 咁快叫定個b做亞大???

別墅

你好,我是80年中的,我bb現在19個月

大宅

Hello i am 81mami too, i have two child one is 3.5years(girl)+2.5years(boy),i have been five year no working, already start working on july so happy

男爵府

你而家返工, 咁對仔女邊個湊?? 會唔會好掛住佢地??

原文章由 monilce 於 08-8-14 12:46 發表
Hello i am 81mami too, i have two child one is 3.5years(girl)+2.5years(boy),i have been five year no working, already start working on july so happy

侯爵府

好媽媽勳章

一仔一女, 好呀~
原文章由 monilce 於 08-8-14 12:46 發表

男爵府

係呀, 一個好字, 好多人都想!

原文章由 叉燒媽咪 於 08-8-14 13:30 發表
一仔一女, 好呀~

大宅

原文章由 文文123軒軒 於 08-8-14 12:21 發表

咦我地好近喎~ 搵日出嚟玩丫~~ hehe
你就好啦屋企同公司咁近~

嘩!好呀,一齊出黎玩啦.我同年紀D friend多數未結婚!

大宅

原文章由 060905 於 08-8-14 13:39 發表
係呀, 一個好字, 好多人都想!

我就鍾意兩個女!

男爵府

如果我有能力又可以揀, 我想生三個, 兩個女, 一個仔, 因為我自己勁鐘意女, 如果有兩個女佢地可以有伴, 我先生就鐘意仔, 所以我第二胎佢勁想係仔!

原文章由 Yan豬媽 於 08-8-14 13:48 發表

我就鍾意兩個女!

侯爵府

好媽媽勳章

me 2, 希望可以追多個女

原文章由 060905 於 08-8-14 13:57 發表
如果我有能力又可以揀, 我想生三個, 兩個女, 一個仔, 因為我自己勁鐘意女, 如果有兩個女佢地可以有伴, 我先生就鐘意仔, 所以我第二胎佢勁想係仔!

...

侯爵府

好媽媽勳章

我住shatin 嫁, 係咪太遠啦

原文章由 Yan豬媽 於 08-8-14 13:45 發表

嘩!好呀,一齊出黎玩啦.我同年紀D friend多數未結婚!

男爵府

有無發現而家多左人鐘意女呀??

首頁
23456...19

尾頁

跳至