自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

Rtonon 發表於 21-11-19 23:01
咁我試下明天辦公時間搵物流客服

賣家用邊間國內快遞,你應該可以睇到,自己用wechat聯絡佢地官方賬號,我成日都係咁,尤其有d賣家拖字訣,自己聯絡好過

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Rtonon 發表於 21-11-19 21:54
就係兩邊我都問過,收件輕左一半,但賣家堅持唔係佢問題

咁睇未必真係賣家問題,有可能係國內快遞失件。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我上次集運又係落少件貨,直頭集運執少但電腦係寫出左貨,消失了,好彩唔係貴野費事同佢嘈

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Rtonon 發表於 21-11-19 21:33
買兩件衫,只收到一件,賣家話佢冇寄少,所以唔會負責,就將責任推比集運倉,好明顯係賣家發出嘅物流公司整 ...

咁佢又講到有根有據咁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Rtonon 發表於 21-11-19 21:33
買兩件衫,只收到一件,賣家話佢冇寄少,所以唔會負責,就將責任推比集運倉,好明顯係賣家發出嘅物流公司整 ...

如果是收貨重量不對、發貨重量對、這樣子就同賣家、沒有關係了~

所有少發貨、我都能取回的~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

Rtonon 發表於 21-11-19 21:52
我冇留意依個,因為未試過少貨而賣家又唔負責

可打电話去申請維權,香港淘宝客服會教你點做

珍珠宮

kittylam 發表於 21-11-19 23:31
咁睇未必真係賣家問題,有可能係國內快遞失件。

系呀,如果包裹收到時有破損,有可能系運輸中途跌左某些貨物出來。

我以前試過一次收到個包裹穿咗個窿,少左一件貨(唔算貴),賣家有keep出貨重量,我比集運個收貨重量記錄佢睇,佢好好人,而且我係熟客,佢睇完之後就退返錢畀我。所以遇到好的賣家,我會keep住回購。

男爵府

HLDMaMa 發表於 21-11-20 12:37
可打电話去申請維權,香港淘宝客服會教你點做

謝謝你

首頁

尾頁

跳至