自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

bmuimami 發表於 23-8-21 08:48
覺得Marf幾型格,但始終係女仔
我都係比較鍾意睇男
BTW,你都幾勇喺呢度開po讚 viu出身嘅人: ...

係呀!我都覺得我自己好勇

不過我覺得睇藝人真係無必要分佢係邊個台出身,好睇就可以討論下

水晶宮

薯圈 發表於 23-8-21 09:55
係呀!我都覺得我自己好勇

不過我覺得睇藝人真係無必要分佢係邊個台出身,好睇就可以討論下 :f ...

啱呀!
Tvb計,我都覺得Gigi同Chantel 幾好,但Chantel自從佢爸爸欺壓佢男友之後,就唔想再睇佢了
周嘉洛同吳偉豪,我都有follow ig
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

禁止訪問

珍珠宮

bmuimami 發表於 23-8-21 10:01
啱呀!
Tvb計,我都覺得Gigi同Chantel 幾好,但Chantel自從佢爸爸欺壓佢男友之後,就唔想再睇佢了
周嘉洛 ...

安仔同玲玲我都鐘意。 tvb嘅主角藝人真係太老了,細個時又係睇個d, 而家我都老啦,都仲係睇個d, 真係悶死人。

所以睇下新一代年輕人所流行嘅新元素,真係有新鮮感,好睇好多。

水晶宮

薯圈 發表於 23-8-21 10:14
安仔同玲玲我都鐘意。 tvb嘅主角藝人真係太老了,細個時又係睇個d, 而家我都老啦,都仲係睇個d, 真係悶 ...

對對對
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

只覺得佢跳舞好睇,瘦咗靚咗啲。
但唱歌唔算,rap 還好,真唱唔覺好聽。
樣就見人見智,我就唔覺佢靚嘅。

珍珠宮

Ononluk 發表於 23-8-21 11:32
只覺得佢跳舞好睇,瘦咗靚咗啲。
但唱歌唔算,rap 還好,真唱唔覺好聽。
樣就見人見智,我就唔覺佢靚嘅。

我覺得佢好有型喔!有d跳舞叻嘅人但無主角樣會似dancer, 但佢有可以企C位嘅氣場。

如果走型格路線,其實樣子唔標致都係一個優勢,成日覺得樣子太甜美嘅人好難型格得起。

男爵府

回覆樓主:

如果講靚,Cloud 仲多人讚,但如果講歌唱技巧,女歌手冇個得,仲要離以前標準幾條街

至於跳舞,不評論

珍珠宮

gm147 發表於 23-8-21 11:48
如果講靚,Cloud 仲多人讚,但如果講歌唱技巧,女歌手冇個得,仲要離以前標準幾條街

至於跳舞,不評論

Cloud係靚d, 唔同歌手有唔同風格,Collar呢類型格造型唔覺Cloud carry得到。Cloud我聽過頒獎禮佢唱現場,歌唱技巧都係幾災難

Collar內我只係鐘意Marf, 聽過佢solo唱現場,邊跳邊唱,夠氣,音準,有表情,有態度,我覺得係近年最好

唔知你話嘅以前標準係有幾以前?唔同時代,曲風唱法都唔同,聽開姚蘇蓉嘅人都會覺得張學友唱得難聽

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

薯圈 發表於 23-8-20 18:12
雖然知道大眾對viu什或女團collar感覺唔好。但我好想講女團有位成員叫Marf, 只有21歲,但氣場/跳舞/唱歌/ ...

我唔識佢, 都無聽過佢的歌或者睇過佢跳既舞, 純粹呢張相, 我覺得佢個樣係厭世臉

珍珠宮

華華子 發表於 23-8-21 12:07
我唔識佢, 都無聽過佢的歌或者睇過佢跳既舞, 純粹呢張相, 我覺得佢個樣係厭世臉
...

你啱!佢呢個樣就係厭世樣,佢參加比賽時就一直係呢個樣,好串,好厭世,好bitchy. 我就係鐘意佢有別一般甜美乖乖樣。

當年我係王菲嘅super fans, 都係喜歡佢個種 I don't care個串樣。 不過我只係鐘意呢種樣,人最好唔好咁串,好似193 呢d真串,我好憎!

侯爵府

開心吸收勳章

真心黑口黑面喎, 做舞星還可以, 歌星明星仲差好遠

大宅

回覆樓主:

比賽果陣有睇,幾ok佢,但做左星後,望得佢個樣耐有種醜嘅感覺,唔之係啲妝定睇星用左唔同標準所以唔同左

珍珠宮

anouck 發表於 23-8-21 12:46
比賽果陣有睇,幾ok佢,但做左星後,望得佢個樣耐有種醜嘅感覺,唔之係啲妝定睇星用左唔同標準所以唔同左
...

咁佢真係唔算靚,只係型同跳舞好好睇,唱歌都ok,.

硬係要比較的話,Gigi清純look比Marf清純look好樣d.
attach0/tmp/phpAQibVx
attach1/tmp/phpWNTLWh

伯爵府

畀面勳章

薯圈 發表於 23-8-21 10:14
安仔同玲玲我都鐘意。 tvb嘅主角藝人真係太老了,細個時又係睇個d, 而家我都老啦,都仲係睇個d, 真係悶 ...

係呀,我都中年人,睇開tvb ,諗住了解下年青人諗法就睇Viu. 睇完造星後覺得自已後生左知道同埋開始理解點解viu 捧出黎既星咁受追捧

珍珠宮

薯圈 發表於 23-8-21 13:07
咁佢真係唔算靚,只係型同跳舞好好睇,唱歌都ok,.

硬係要比較的話,Gigi清純look比Marf清純look好樣d. : ...

上面嗰個係Marf?

唔黑面又幾靚女喎

大宅

薯圈 發表於 23-8-20 19:22
王菲當年都好串樣,我又唔覺佢比到大眾好開心嘅感覺喎

王菲好似係紅咗先串,王靖雯時期面口好好的

Marf喺台上係發光,但可能個樣真係無乜觀眾緣,但女團嚟講,Lolly talk真係比collar吸引

珍珠宮

afterall 發表於 23-8-21 14:20

講樣cool/串,王靖雯時期都已經係,但未大紅前對住傳媒/歌迷會nice d, 紅左之後樣同態度一樣咁cool

Marf係個樣cool/串啫!如果你睇過佢嘅訪問,造星時同其他參賽者嘅相處,其他見過Marf真人嘅comment, 佢態度一d都唔串架!

珍珠宮

Marf喺台上係發光,但可能個樣真係無乜觀眾緣,但女 ...

Lolly係走甜美feel, 講唱工同跳舞,我覺得Lolly仲要加強訓練,有時睇佢地嘅舞台表演,連舞都唔齊,更加講唔上跳得有力量同水準。
利申:覺得Lolly都幾好,總算有多幾個女團。

不過香港人真係偏向乖乖嘅明星/歌手,反叛形像的都不大喜歡。

珍珠宮

Marf喺台上係發光,但可能個樣真係無乜觀眾緣,但女 ...

collar組員分開睇每個都好好,但組合埋一齊又唔算好睇。

寧願佢地分開發展。

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊