自由講場

跳至

首頁
34567...70

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 我要做網頁!

嘩,嚇C我,我搵到第7版先搵到UP番佢上黎.如果版主肯置頂,我地大家夾手夾腳將D有用既網POST去第1版,等多D媽咪可以方便download,另將整圖迷拚埋過黎好嗎?
如可行就要麻煩阿HoW同係第1版POST過既媽咪改料啦.
等我又PM埋大臣試下先.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哈哈~哈, 置咗頂咯喎! 大家想做網頁就容易揾到資料嘞!

公爵府

公屎! 公屎! 你成功了!

FA8866 寫道:
嘩,嚇C我,我搵到第7版先搵到UP番佢上黎.如果版主肯置頂,我地大家夾手夾腳將D有用既網POST去第1版,等多D媽咪可以方便download,另將整圖迷拚埋過黎好嗎?
等我又PM埋大臣試下先.

大宅

介紹一個網址給大家
http://www.twisu.com.tw/
裡面有很多軟件使用教學

按選單裡的 --> 網路軟體學院--> 再選 Dreamweaver, Frontpage等等
有很詳細的教學,一課跟著一課由基本開始
如果加入了會員,便可以將課本下載到自己的電腦裡
這個網站可以說得上是我做網頁的啟蒙老師
我做了數年網頁(半個電腦人),我們可以一起研究研究啊

hi

大宅

FA8866 寫道:
我CHECK番點解有D字得,有D唔得.
如: <font face = Times New Roman>出到黎D英文字就係Times New Roman,咁如娃娃字體,是否可咁做呢?

如果用dreamweaver,選網頁屬性,便可以更改字體,
但如果要其他人都看到,便要瀏覽你的網頁的人電腦也安裝了那種字體,不然都只是會看到預設字體

hi

公爵府

好野!! 咁就要麻煩HoW將d網址擺係您既第1版,咁如有新媽咪可叫佢攞料,唔使睇到暈.

男爵府

置咗頂咯喎!!!好野~

公爵府

ms_mon 寫道:
介紹一個網址給大家
http://www.twisu.com.tw/
裡面有很多軟件使用教學

按選單裡的網路軟體學院--> 再選 Dreamweaver, Frontpage等等
有很詳細的教學,一課跟著一課由基本開始
如果加入了會員,便可以將課本下載到自己的電腦裡
這個網站可以說得上是我做網頁的啟蒙老師
我做了數年網頁(半個電腦人),我們可以一起研究研究啊

嘩,您呢個有埋圖逐頁教,好野黎喎.我要抽時間慢慢睇,因我依家係做html,我未試過Dreamweaver.唔該晒. :lol:

洋房

FA8866 寫道:
nsf ,
我明白啦,頭先閃左幾個鐘,就係走左去搞呀.唔該晒您.!!

唔好客氣,我只係將自己識o既講出黎,幫下大家咁o者
:wink: 學識多樣野係好架,你地努力 :wink:

大宅

FA8866 寫道:

攪掂, 食碗麵! , 但可能luck luck漏漏, 如有錯漏加改, 請PM我.

大宅

[size=x-large]請各位注意喇喂!
d Link放咗响第一版個神枱位喇!

有加改錯漏請PM我!

子爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

見你地咁熱鬧,我都好想試吓呀~~!!不過我連整閃字都未搞得掂,唔知要整個網會點呢??!!
我想問吓呢,集合各方意見,你哋認為Dreamweaver, Frontpage,html喱幾款邊隻最好,最易整,同埋效果會好d呢??我仲未諗定點整好啊~

公爵府

HoW,
唔該晒.
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/12/29/161531.gif[/img]

公爵府

小白兔 寫道:
見你地咁熱鬧,我都好想試吓呀~~!!不過我連整閃字都未搞得掂,唔知要整個網會點呢??!!
我想問吓呢,集合各方意見,你哋認為Dreamweaver, Frontpage,html喱幾款邊隻最好,最易整,同埋效果會好d呢??我仲未諗定點整好啊~

閃字&閃圖好易整架,您可到第1版有條閃圖迷既LINK,click入去後再去第1版,有齊所需程式download,如再要圖網可在回應文章內搵下.(雖然長d,但有好多)
而做網頁我只識用html,而Dreamweaver我都未開始睇.

男爵府

環保接龍勳章

一於努力!
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Harry媽 寫道:
一於努力!

Harry媽
你一定會成功, 咁勤力學到咁早! 我幫你打氣

別墅

唔好意C.我過路睇到你
[img align=left]http://i41.photobucket.com/albums/e269/takkee/11gz.gif[/img]

男爵府

我都要加入! 我想整左好耐啦! 究竟用frontpage or dreamweaver好d呀? 唔該.

大宅

HI, 各位我都係新手自學做網頁! 請大家多多支持....
真係整左好耐....frontpage好以容易D...

小林 HOMEPAGE!!!1

首頁
34567...70

尾頁

跳至