親子旅遊

跳至

首頁
45678...14

尾頁

大宅

引用:Quote:KATHY3706+發表於+16-3-1+17:50+多謝

原帖由 蘇樂B 於 16-03-03 發表
我住日本橋Toyoko Inn, 貪佢11歲或以下都仲可以免費住, 樓下就係電電城老公阿女最愛玩具動漫
...
係咪有得浸溫泉?
你bk 幾錢晚?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

KATHY3706 發表於 16-3-3 12:43
係咪有得浸溫泉?
你bk 幾錢晚?

無溫泉浸o架, 天氣太熱唔浸喇~

我訂大約8000 yen一晚, total 50000 yen左右, 好抵! 不過係商務酒店比較細間, 我貪佢11歲或以下都可以免住宿費, 阿女今年暑假已經11歲, 可以enjoy埋最後呢年free of charge

男爵府

16/7-25/7 2大1小 $7500, 包行李20KG.

住京都3晚, 睇祗祭, 去嵐山.

住大阪6晚, 環球片場, 奈良, 神戶, LEGOLAND,

買大阪週遊卡, 玩2日,

睇埋天神祭就回港

男爵府

引用:16/7-25/7+2大1小+$7500,+包行李20KG.住京

原帖由 111aaa 於 16-03-07 發表
16/7-25/7 2大1小 $7500, 包行李20KG.

住京都3晚, 睇祗祭, 去嵐山.
我25/7-30/7,都打算會去睇天神祭!仲專程幫呀女淘套浴衣去威😁😁😁

別墅

引用:Quote:KATHY3706 發表於 16-3-1 17:50 多謝

原帖由 蘇樂B 於 16-03-03 發表
我住日本橋Toyoko Inn, 貪佢11歲或以下都仲可以免費住, 樓下就係電電城老公阿女最愛玩具動漫
...
請問在那裡book酒店好?睇過bxxking.com,難波的酒店唔平,住日本橋果邊,是否都方便?去關西機場,是否都方便?

男爵府

回覆:暑假大阪,入黎一齊傾

我剛剛訂了peach既去程機票,兩個人要$3100,8月中零晨機,仲未買回程,因為見到要$1800@人,都幾貴,唔知遲啲會唔會平啲呢?酒店方面我只book了頭5晚係大阪既酒店,之後未book

大宅

回覆:暑假大阪,入黎一齊傾

我八月中去,去完呢轉就完成晒全日本一都一道二府四十三県之旅!

people1    發表於 16-4-13 14:14

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我剛剛訂了peach既去程機票,兩個人要$3100

原帖由 wycandy 於 16-03-08 發表
我剛剛訂了peach既去程機票,兩個人要$3100,8月中零晨機,仲未買回程,因為見到要$1800@人,都幾貴,唔知 ...
Check下express出左2人同行優惠!

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:maggielau0705 的帖子

好似8月只有月中一日有平

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

請問可吾可以去旅行社咁散買機票同酒店架?自己買覺得好難...印航個網全英文,吾多識睇..

男爵府

7月中去4日3夜, 第一日中午機到打算去行街, 第二日USJ, 第三日未諗到去邊, 第四日早機返香港, 2個小朋友11-13歲, 未去過大阪, 唔知有咩岩佢地玩呢?

男爵府

回覆 HelloKitty 的帖子

去奈良同鹿玩

男爵府

回覆 mandycmt7 的帖子

京都我住民宿, 上airbnb訂.

大阪住星星之家

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ydoris 發表於 16-3-8 17:12
請問可吾可以去旅行社咁散買機票同酒店架?自己買覺得好難...印航個網全英文,吾多識睇.. ...
旅行社通常買 package,你當然可以去幫佢地買

網上都有中文平台的,
zuji,priceline 呢D網上旅行社都OK,
再唔係酒店其實自己訂都OK,
booking.com 個D酒店網都係中文

男爵府

umama 發表於 16-2-22 09:48
暑假两大两小3千,23返
簡直係中獎, 請問點做到 ??

男爵府

新手想指教, 如果分開買平機票, 咁如果剩見到東京或大板回程連行李低於一仟蚊, 買咗,
但暑假間間航空公司去程都過仟, 甚或未計行李, 仲要晏去早返,
如果等成個月都未買到去程, 心掛掛,最終可能忍唔住買番貴機票, 咁總之唔係短時間買齊來回都冇用啦, 如果入唔到平機票套票, 又唔敢訂酒店, 更唔駛講計劃行程。 

咁通常大家會點留意買到平飛呢? 唔該分享吓心得呀, 謝謝

例如 :有jm買到大板來回2大2小$3000 -4000 攪掂

請指教??

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆 shinku 的帖子

我睇完妳地D經驗,打算7月尾去1星期,PEACH 0晨機,印航回程.住近心齋橋.7個人,應該係3間房啦.請問2張床叫DOUBLE BED,SEMI DOUBLE定TWINS??
請教下大家而家應該點做好?我睇過PEACH有2隻,我想7人中,有2個人係買包行理.咁就吾怕OVER左啦.係未要分開買?定其實可經個D訂機票酒店網一次同佢地傾完再買?謝..

大宅

回覆:ydoris 的帖子

2張床叫Twin, 1 張床叫Double Bed.
通常日本Double bed 係Semi Double, 细D的。

大宅

回覆:HCLAU 的帖子

我都訂左暑假八月去大阪,現在酒店很貴呀😥😥

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

katiebbmama 發表於 16-3-9 00:19
新手想指教, 如果分開買平機票, 咁如果剩見到東京或大板回程連行李低於一仟蚊, 買咗,
但暑假間間航空公司去 ...
因工作關係,我一定係旺季飛,所以我有自知之明,
個價錢覺得平,
即使唔係最平都照殺,
好過到時無得去。

堅平既機票真係可遇不可求架,
你見到個價合理,
就好買啦,
學你咁講,
得一程平,另外個程好貴,
都係得個吉,
中間仲要心掛掛