夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 你地老公有無送過鑽石戒指比你地呀?

结婚10年送過3隻介子
求婚~60份
结婚~對裝
某年 情人節~心型碎鑽

大宅

婚前從來無收過.

求婚: 一隻Tiffany 白金鑽 (佢記得我同佢提過呢隻介子)
結婚: 一隻Prince 一卡20份
攪大我個肚: 一隻Larry一卡 (re: 呢隻我叫佢買, 然後佢叫我自己choose, 用佢張咭買既!)

如果我再肯生, 會有多一隻做鼓勵喎!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

me 2 !
sunnyfamily 寫道:
拍拖時有收過,結婚之後因為我無做野,屋企收入唔多,佢話買比我,我都唔捨得買,反正都有啦,去飲時有得帶吓都夠啦.啲錢都係留返來買野比阿囡囉!

如果我想要嘅話,我會同佢講囉,冧吓佢,嗲吓佢,我估我老公都好願意買嘅.

大宅

結婚有一隻.
不過我都唔帶.

大宅

有呀, 其實除左介子, 都有其他既, 可以親一set戴.
我地結婚一年, 介子就3隻, 不過, 生左之後, 就應該會慳d喇.

1) 求婚
2) 結婚
3) 周年紀念
小Panda
黎睇下ALVIN小豬B之家BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/alvinleung0708

男爵府

he should have been killed in this case
mcyu 寫道:
求婚時一隻,當時C6換走我放在盒中自己每日都會帶個隻鑽石戒指(自己買),我晨早起身朦查查帶左上手都末知(中左計,雖然佢買過隻大過我自己買過隻),然後C6就多謝我答應了他的求婚,提起我隻手叫我望下我先醒過來

Eskridge......very romantic ar.....

BUT how abt if happen vice versa....he change yr ring into a more little one...hahaha....

大宅

Eskridge...that's funny...

子爵府

求婚一隻
結婚一隻
平時戴的對裝 (兩對)

反而頸鍵多 d

不過, 除左結婚的一隻大粒 d, 其他的都唔係好貴的.

民房

一粒都沒有呀,我老公有錢就寧愿去飲飲食食,可能我在他心目中不值錢啦
對外人就好大方,
想起就心淡!!!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我系八婆 寫道:
一粒都沒有呀,我老公有錢就寧愿去飲飲食食,可能我在他心目中不值錢啦
對外人就好大方,
想起就心淡!!!
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( ME TOO

別墅

有呀!! 不過唔係好大隻, 但係佢話送番兩層樓補數喎!!

大宅

拍拖第一年....介子41份 (但我後來唔見o左
:-( )

拍拖第三年.....介子51份

拍拖第四年.....手鐲1卡51份(碎石)

結婚時........頸鏈2卡01份(碎石)

生阿囡後......介子1卡01份

唔知點解咁巧合...次次都有1份跟尾 

民房

通常都是生日,情人節,結婚週年(當然不是次次都會買鑽石戒指啦,發咗達咩^.^)
有時是我看中了暗示他買的^^
有時是他自動自覺買,收到很開心,不是因為戒指,是c6的心意^^

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

拍拖時送過一對情侶介(有鑽石), 跟住就係結婚介子, 無啦

複式洋房

yes, only wedding ring is 鑽石介子, but it's ok la... he brought me a new car for xmas gift

別墅

結婚個隻算唔算? 如果唔算, 就無囉!

不過都唔緊要啦! 我咁大頭蝦, 如果唔覺意跌左咪死.

男爵府

未結婚之前就有. 結左就連毛都無條. 唔叫我買返比佢都偷笑

首頁

尾頁

跳至