自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近屋企部用左成10年的洗衣機 (Thomson 湯笙--上揭式) 壞壞地, 柔順劑就一開始早沖走晒, 唔識沖水去洗衣粉隔,洗完晒成機衫, 見 D洗衣粉都未郁過

[ 本文章最後由 Abbie媽咪 於 07-7-26 01:09 編輯 ]
馬女Abbie 升小二!馬騮精 Jonas 讀 K3喇!

歡迎進入 勞媽媽BLOG 看看我們的足印!

大宅

金鼎洗衣機 (CANDY)--續

( bk )

本來打算用番 Thomson 上揭式, 但個 sales 話而家d quality 無以前個d 機咁"襟", 仲大力推薦 Zuanussi (金章), 2nd choice 就係 Whirlpool 惠而浦o

但我地四圍搵見有隻好陌生

[ 本文章最後由 Abbie媽咪 於 07-7-26 01:09 編輯 ]

大宅

金鼎 (CANDY) -- 續

想請問呢度有無媽咪用緊CANDY (金鼎)呢隻牌子洗衣機? 或有冇聽聞呢隻牌子好唔好用呢?

呢隻牌子好陌生
-- 但見佢 made in Italy, 部份機款仲有 A A 能源標籤, 8005.5kg--價錢平到唔駛三千 (無 A A);
但個 sales 又係話 d quality , 每年賣出得幾部 , 由於有利益關係, 始終唔敢太相信 sales 的說話o

[ 本文章最後由 Abbie媽咪 於 07-7-26 01:10 編輯 ]

大宅

Any comment?

禁止訪問

大宅

我用緊金鼎2年了都唔錯, 售後服務not bad wor, 我有次部機噹當聲call 佢地第2日就上lai check la, 原來跌左個5元落係喉到...d 師父幾好kar又教埋我知我e+隻洗粉用係歐洲机樹唔洗落咁多洗粉...今年年頭論鬼盡跌左個bra 條網線落d 千眼下面,話要send 返廠拆機, 後來只收返$280 運費,都算 服務o.k.

惠x浦的前身非利x 係唔錯(主sell 耐用)用10 年以上都唔壞所以無錢賺,賣左出去變左惠x浦, 改變策略後d机quality turn down 左好快要換....:-|

原文章由 EVA222 於 07-7-26 17:35 發表
廿幾年前我阿媽同阿嫂用過,無賣廣告所以唔出名,當時質素幾好,而家唔知佢售後服務如何.
建議你買金章,因為價錢合理售後服務好,惠而浦近十年質素好差,容易壞唔好諗.

[ 本文章最後由 小樺媽咪 於 07-7-26 19:14 編輯 ]

民房

呢個品牌在廣州的百貨公司都有見過。那裏說是進口零件,在廣東江門組裝。國內SALES說是08年進入大陸巿場。

我見款式都幾好睇呀。但唔知支援服務好唔好。

男爵府

I help my clients to order electrical appliances usually. For Candy, their after sales service really good and price not bad, quality ok la

If u really want to buy a good quality washer, Siemens are good but price is not cheap. Whirlpool is ok (but worse than before)

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我幾年前都買左Candy washer大眼雞型, 1000轉, 5.5kg, 都係3千幾元. 直到現在都用左5年多, 無壞過. 而且仲好靜. 之前係在上環維德廣場既陳列室買. 現在好像搬了不知在哪裡.
請問有沒有聯絡電話, 萬一有事可以找到他們跟進. :-P 謝謝.
~~

首頁

尾頁

跳至