母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 pangchaimami 於 07-11-16 17:45 發表

不過我多次表明不能食salt, 仲嚇佢對個腎唔好... heheeee ...

大家彼此~彼此~啦!!
你就'嚇' ,我就扮'偉大'

大宅

原文章由 pangchaimami 於 07-11-16 17:50 發表

比我就會買$299, 因為其實我臭臭唔鐘意坐車, 我陪車係超輕, 所以我唔會買lu....

我想睇下邊部可以訓低, 就算斜D D都ok. 起碼訓起上lai,都不用90度中下中下咁.. 但又冇人serve 我:tongue: ,所以未有決定

男爵府

有避震架車會唔會重d?
原文章由 teresa1208 於 07-11-16 17:19 發表

睇岩2部$299 & $499
但冇人serve me ,所以唔知有乜分別
其實咁大個仔,部車重係唔係咁需要被震呢?

男爵府

Yes, 反而呢個point重要d。
原文章由 teresa1208 於 07-11-16 17:57 發表

我想睇下邊部可以訓低, 就算斜D D都ok. 起碼訓起上lai,都不用90度中下中下咁.. 但又冇人serve 我:tongue: ,所以未有決定

大宅

原文章由 yanlongma 於 07-11-16 18:04 發表
有避震架車會唔會重d?

e 2架都冇避震...
$299架重dops:" /> , 但我接受到。
個sales 足講一句,士的車就只有combi 有避震.但我睇最平個架係$1388

一般士的車可用到17kg左右, 即係幾多歲呀?我怕只用好短時間!ops:" />

大宅

其實個避震票緊唔緊要??因d $$真係相差好大。
而士的車只可以向前收車,而combi 可以單手企直收車。

大宅

原文章由 teresa1208 於 07-11-16 18:20 發表
其實個避震票緊唔緊要??因d $$真係相差好大。
而士的車只可以向前收車,而combi 可以單手企直收車。

我自己覺得避震唔係太重要, 因為價錢太費喇, 依家你買bb車都唔係必需. 其實唔一定要士的車架. 我用緊架都係幾百蚊, 可以較低比佢瞓. 其實可以較低真係好重要, 瞓都瞓得舒服d. 我依家用緊果架可以單手收車. 重量係比士的車重少少之麻.

大宅

咁你e+用緊個架係乜牌子。乜BB車唔係重型車就係士的車?我初初考慮combi, 但真係貴,e+睇其他牌子。我都知e+又唔係必需,所以唔想太貴,平平地可以斜訓就ok..
單唔單手收車,我又唔係咁緊,但係想收車收得方便D, 因我個仔一放手就跑 ,怕D老人家同我會捉唔住。

大宅

仔仔今日早訓,可以上黎hea 下

大宅

好媽媽勳章

好少見你夜晚有人喎,
近排公司忙,都無咩上來,原來已去到第6回啦

原文章由 teresa1208 於 07-11-16 22:47 發表
仔仔今日早訓,可以上黎hea 下
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

大宅

咿...冇人喺入咗惠氏會呀, 都有啋我的:-(
唔該呀...如果有人喺惠氏會員, 請投我圖圖豬一票呀....THANKS
https://www.wyethbb.com.hk/tc/ga ... est=1584&page=2

大宅

哦...乜你哋唔喺用緊wire bra架咩, 我一直都喺用wire bra, 所以餵奶的bra都一樣要有鋼線先得, 但我覺得個d bra帶得好唔舒服, 會走位, 所以昨天買咗一批普通的wire bra啦, 唔知咁樣會唔會影響奶量架。

原文章由 yanlongma 於 07-11-16 01:54 PM 發表
即係有鋼線的bra!

大宅

點解要剪咗d wire的, 有唔得架咩??-(

原文章由 teresa1208 於 07-11-16 12:02 PM 發表
我已經冇買D 貴既bar..
我e+只買D 平平地既, 咁剪左D wire. 咪冇咁心痛

大宅

你哋喺比99幫你揍仔就話好難控制佢啫, 我有工人揍一樣喺咁, 工人喺聽我講呀, 閉在99會成日諸多意見, 又會叫個工人唔好跟我做法, 要聽佢講:tongue: , 有時, 見我唔啋佢, 佢仲會親自來, 好在阿b次次都托佢手肘啫...hehe

原文章由 teresa1208 於 07-11-16 05:15 PM 發表

但俾老人家湊既真係好難控制 ,只可以one eye open, one eye close 。如果唔係..反檯都有

男爵府

所以我請個賓賓 講英文

佢地無得溝通hehehhehehehe

原文章由 TOTO0925 於 07-11-17 01:31 發表
你哋喺比99幫你揍仔就話好難控制佢啫, 我有工人揍一樣喺咁, 工人喺聽我講呀, 閉在99會成日諸多意見, 又會叫個工人唔好跟我做法, 要聽佢講:tongue: , 有時, 見我唔啋佢, 佢仲會親自來, 好在阿b次次都托佢手肘 ...

男爵府

我一向無用WIRE UNTIL NOW
因之前聽講座話有WIRE會壓住乳線容易塞 &減底奶量

原文章由 TOTO0925 於 07-11-17 01:21 發表
哦...乜你哋唔喺用緊wire bra架咩, 我一直都喺用wire bra, 所以餵奶的bra都一樣要有鋼線先得, 但我覺得個d bra帶得好唔舒服, 會走位, 所以昨天買咗一批普通的wire bra啦, 唔知咁樣會唔會影響奶量架。

...

男爵府

重有依D
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1175917&extra=page%3D3

原文章由 teresa1208 於 07-11-16 22:46 發表
咁你e+用緊個架係乜牌子。乜BB車唔係重型車就係士的車?我初初考慮combi, 但真係貴,e+睇其他牌子。我都知e+又唔係必需,所以唔想太貴,平平地可以斜訓就ok..
單唔單手收車,我又唔係咁緊,但係想收車收得方便D, 因我個仔 ...

大宅

jojob,
我有睇過,但e d 重貴

大宅

teresa1208 ,
我send 左相比你, 你可以睇下個樣岩唔岩, 唔記得4百幾, 定5百幾. 收左車可以揹上膊. 所以重/大極有限. 牌子係MANTEN max.可載13.5KGS

大宅

原文章由 靚靚劉太 於 07-11-17 14:15 發表
teresa1208 ,
我send 左相比你, 你可以睇下個樣岩唔岩, 唔記得4百幾, 定5百幾. 收左車可以揹上膊. 所以重/大極有限. 牌子係MANTEN max.可載13.5KGS

我睇唔到幅相...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊