懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

我預產期係1月2日,第三胎,
我仲未去做睇醫生做產檢,
半夜又要去成幾次廁所,訓唔到呀

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 kitty0502 於 08-5-11 10:45 AM 發表
我預產期係1月2日,第三胎,
我仲未去做睇醫生做產檢,
半夜又要去成幾次廁所,訓唔到呀

我1月9號先預產期,今次第二胎,我都未去登記,而我就成日覺得分泌物好多,同埋個brest都重係谷住谷住,你有無呀?

洋房

你地好呀...

我剛剛驗到中左, 好開心, 立刻打電話去book睇開個婦科醫生, 但排到5月29日至有得睇, 所以唔知正確預產期係幾時, 不過我自己計過, 今日應該係第4wks 6days, 預產期應該係1月15日左右, 希望唔會計錯呢:p

我心情雖然好開心, 但又好"旁"惶, 因為5月尾至去睇第一次醫生, 我驚排唔到養和呀, 又唔知點鬼樣book母嬰健康院喎, 你地有冇d心得可以教下我呢?

伯爵府

原文章由 wfennie 於 08-5-11 01:00 PM 發表
你地好呀...

我剛剛驗到中左, 好開心, 立刻打電話去book睇開個婦科醫生, 但排到5月29日至有得睇, 所以唔知正確預產期係幾時, 不過我自己計過, 今日應該係第4wks 6days, 預產期應該係1月15日左右, 希望唔會計錯呢:p
...

其實去book健康院都要有醫生紙先得,所以耐心小小等下午啦

水晶宮

好媽媽勳章

我有你呢d徵狀 好多分秘,唯有換多2塊護墊
原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-11 11:37 發表

我1月9號先預產期,今次第二胎,我都未去登記,而我就成日覺得分泌物好多,同埋個brest都重係谷住谷住,你有無呀?

水晶宮

好媽媽勳章

hi,
我都book左個婦科醫生6月20日先第一次做產檢
我都覺得遲,不過無辦法,個個醫生好好 我都唔識計我依家幾週呀 如果無估錯,應該6週度
原文章由 wfennie 於 08-5-11 13:00 發表
你地好呀...

...

複式洋房

我第一胎,bb預產期係1月3日.
我都係好多分秘 仲成日好眼訓

伯爵府

但我除左有分泌之外,我個BREST重係谷住谷住,你地有無?

洋房

有呀我個胸谷到好脹呀, 如果唔覺意掂到都會痛, 尤其係朝早起身落床果下會特別痛;除狙胸痛之外, 我個肚成日都扯住痛, 唔知係咪正常呢? o甘如果係正常, 會一路痛到第幾周先會唔痛咖?
分秘物我又唔太多喎, 就算有都好 "水"唔係好 "傑", 你地果d點咖
係呢, 焯賢媽咪: 我5月29先去第一次檢查,到時先會有醫生紙,o甘到時book醫院/健康院會唔會太遲咖?
我打算book到就係養和生, full左就去st paul(因為我個醫生o係呢兩間醫院都有掛牌), o甘你地會去邊度生呢? 如果大家預產期差唔多, 或者有可能見到大家呢?

水晶宮

好媽媽勳章

遲我一日喎 咁你依家幾多週呀?我又係成日好好眼訓 訓極都唔夠咁:;pppp:
原文章由 at_hellokitty 於 08-5-11 23:38 發表
我第一胎,bb預產期係1月3日.
我都係好多分秘 仲成日好眼訓

水晶宮

好媽媽勳章

我d分秘都好水架 好討厭
我又無成日抽住痛呀,係胸有d痛外,其他都okmouth:
原文章由 wfennie 於 08-5-12 18:06 發表
有呀我個胸谷到好脹呀, 如果唔覺意掂到都會痛, 尤其係朝早起身落床果下會特別痛;除狙胸痛之外, 我個肚成日都扯住痛, 唔知係咪正常呢? o甘如果係正常, 會一路痛到第幾周先會唔痛咖?
分秘物我又唔太多喎, 就算有都好 " ...

大宅

醒目開學勳章

報到先...
我預產期1月4號..會係廣華生..
今次係第二胎..
我7月10號先有得去廣華做第一次產檢..

伯爵府

原文章由 wfennie 於 08-5-12 06:06 PM 發表
分秘物我又唔太多喎, 就算有都好 " ...

我都唔知痛到幾時,因為我陀囝囝既時候好似無呢D野,但我個肚就唔係成日扯住痛
我只不過去普通政府醫院排期,因為係政府醫院生都OK呀,我就諗住去廣華生

水晶宮

好媽媽勳章

廣華好嗎?你睇左醫生未呀?
原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 18:53 發表
報到先...
我預產期1月4號..會係廣華生..
今次係第二胎..
我7月10號先有得去廣華做第一次產檢..

水晶宮

好媽媽勳章

我都想去QE或者廣華,不過未決定,我會私家同政府兩邊做檢查
原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 18:56 發表

我都唔知痛到幾時,因為我陀囝囝既時候好似無呢D野,但我個肚就唔係成日扯住痛
我只不過去普通政府醫院排期,因為係政府醫院生都OK呀,我就諗住去廣華生 ...

伯爵府

原文章由 kitty0502 於 08-5-12 06:59 PM 發表
我都想去QE或者廣華,不過未決定,我會私家同政府兩邊做檢查

廣華都幾好呀,不過我未去登記,而我諗產檢會去廣華,如果照超聲波就出去照羅

伯爵府

大家有無諗過今胎係想生囝定女呀???

大宅

Hi各位!

我bb的預產期係1月1號,今胎是第二胎,不過現在有點作小產,或者因為始終要湊住個大的,都好操勞。唉...個囡成日要我抱,佢最少有30磅嘛...大家有冇咁的煩惱?

水晶宮

好媽媽勳章

我都有諗過去廣華,但依家仲心大心細
原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 19:03 發表

廣華都幾好呀,不過我未去登記,而我諗產檢會去廣華,如果照超聲波就出去照羅

水晶宮

好媽媽勳章

我想生女,老公想仔多,我已經有一仔一女,所以都無咩所謂
原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 19:06 發表
大家有無諗過今胎係想生囝定女呀???

首頁

尾頁

跳至