婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

不喜勿插,純呻
太好啦,終於唔洗再對住6299
62你記得係你自己趕我地走
由我未嫁入呢個家已經睇我唔順眼,依家我坐滿月就趕我走,我會記住你點對我地

我同6299一齊住,但一間屋咁細咁多人一齊住就實會有問題,叫我c6搬又唔肯,依家咪又係要搬
由我有左,6299已經話佢地咩都唔識,好明顯係表示唔會理,但間唔中又會搬佢家鄉個套出黎話我唔準呢樣個樣,但我大緊肚就成日叫我食鵝,同好多唔食得既野到我生完第一日,我奶奶竟然拎胡椒豬肚湯俾我我唔知飲唔飲得,所以無飲,叫我c6飲
好啦,到我出院返到屋企第一日坐月竟然開大個冷氣吹住我房門,最尾病左

一早就話買滴雞精架啦,我c6又懶唔肯去買
叫99整,叫得佢買就係唔想99整,佢實亂咁加野落去,就算同佢講完都係咁
點知真係,第三日燉雞落參,同佢講惡露未清完唔補得,落參會更多惡露,點知佢夠膽死第二次照落參真係激死
就咁叫佢幫手蒸飯又話唔識,差唔多餐餐食包x先生外賣蒸飯都算,有日佢話去街,返黎先順便幫我買飯,咁我都ok無問題佢話2點零鐘返,點知我由11點幾等到4點都無飯食,你返到黎仲要笑住話唔記得買,唔覺得你特登至奇囉,已經唔係第一次唔記得,
大佬,你又唔洗返工,家務又唔係點做,其實你開句聲我叫外賣咪算囉仲有好多鎖碎事未講

複式洋房

好啦,到戲肉琴晚c6同我幫bb沖涼,佢就係廳出面嘈住晒,係咁話bb喊,之前已經成日講架啦,但試問邊有bb係唔會喊唔會扭計?佢之前仲話夜晚bb喊嘈住c6, 因為c6第二朝要返工,搞到我夜晚餵奶勁大壓力,bb叫兩聲即刻彈起身,驚bb喊嘈到佢地,仲要唔敢叫c6起身幫手湊住個仔抱到手痛,想我老公幫手沖涼都唔得?
咁幫bb沖完涼行出去佢又講,我咪叫佢搵個bb唔喊既黎睇下囉,我真係忍唔住覺得佢好煩,湊住bb成晚無訓過,之後62仲發火話忍我好耐叫我有本事搬走,我忍唔住駁佢咀,講左句大家咁話,佢之後想衝入房打我,c6擋住左佢,佢叫我即刻搬走,我餵完奶奶都執野返左娘家住先,呢兩日搵屋搬

我都知自己有唔岩,但我想講我都係人地個女,你地點對我,我屋企人知道都會心痛

複式洋房

坐月日日喊都無停過,我湊b有時間都食飯同訓覺啦,一日訓得兩三個鐘,你估好過引咩

wcpcelia    發表於 16-5-20 15:43

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

bonniexxx 發表於 16-5-20 10:23
好啦,到戲肉琴晚c6同我幫bb沖涼,佢就係廳出面嘈住晒,係咁話bb喊,之前已經成日講架啦,但試問邊有bb係唔 ...
同情你遭遇, 其實你應該一早返娘家會比較好, 唔使硬食.

複式洋房

pi0219 發表於 16-5-20 10:34
同情你遭遇, 其實你應該一早返娘家會比較好, 唔使硬食.

係,其實我返過一次,係衰心軟,c6話99掛住個孫

公爵府

照咁睇, 6299都唔算好衰, 反而係您老公懶D.
佢有煲野比您食, 可能煲錯左JEK.......

夾唔到就搬開住啦.....

複式洋房

koko2000 發表於 16-5-20 10:53

煲錯都算,至慘係成日煲燶呢,有幾次試過開左火煲湯自己出左街

公爵府

回覆 bonniexxx 的帖子

老人家, 忘記左係唔出奇的......

大宅

認識瑞士牛牛第四回

對於99,大家都係女人,應該好明白坐月對一個女人有幾重要:『坐月坐得好,之後冇煩惱』
第一次唔知唔補得唔緊要,但第二, 三次都係咁到底係咩心地呢??

至於62,佢做得出想打你呢個動作已唔需要再尊重佢!

大宅

早搬早著,遲搬訓唔著

翡翠宮

雙方面都惡頂, 快D搬; 大家好過.

pi0219    發表於 16-5-20 12:21

男爵府

我的育兒心得勳章

koko2000 發表於 16-5-20 10:53

咁都算唔錯,佢老爺諗住打佢喎?

Jolin_Yuen    發表於 16-5-20 12:14

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主:

打人立即搬,暴力傾向

侯爵府

hhz 發表於 16-5-20 11:50
咁都算唔錯,佢老爺諗住打佢喎?

可能佢句句頂行個老爺.....攪慶個老爺啫....一家唔知一家事

子爵府

同情你比老爺趕走左.....佗住bb已經知道老爺奶奶唔識大肚係有咩唔食得,幾大都要返娘家坐月...因為佢地唔識懷孕飲食,自然坐月飲食都唔會識....
而且男人就係咁...我爸爸同老公成日問點解bb成日喊,總之個bb一喊就係做媽媽既錯

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

同人住生活細節上唔評論..

但佢地話BB喊嘈住?
同咁樣鬧你?
同想入黎打你?

你62好過份

叫你C6帶佢睇醫生啦!

講真, 係要話人冇本事呀! 話自己個仔先啦好心!

比我我真係答佢: 你唔問下點解你個仔咁冇本事攪大我個肚要迫埋同你地住, 而家仲要咁受你氣?!!!!

雖則呢家野男女都自願。
但都唔可能去餘係話一個剛剛生完BB (跟佢姓), 手無吋鐵既女人呱!
如果佢呢句說話係同佢個仔講影射樓主都仲講得通!
佢屋企憑咩話人地冇本事呀! 佢個仔好有本事麼!
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

我覺得成件事樓主老公要負大部分責任.

男爵府

Jolin_Yuen 發表於 16-5-20 12:19
同人住生活細節上唔評論..

但佢地話BB喊嘈住?
你講咗我想講嗰樣嘢
自己個仔冇本事要痴老豆老母就鬧個新抱冇本事

咁個孫跟個新抱姓囉
反正張出世紙嗰欄唔填老豆個名冇咩大不了
本事係冇乜架啦
係生咗個細路出嚟嗰下有尐本事咁囉

子爵府

misaxkiu 發表於 16-5-20 11:23
對於99,大家都係女人,應該好明白坐月對一個女人有幾重要:『坐月坐得好,之後冇煩惱』
第一次唔知唔補得 ...

呢個問題係老人家既通病

1)聽人講....人地話好...人地話要食....
2)人地都係咁食!你做咩唔食!
3)補品一定就係好(老人家諗法)
4)我做奶奶為新抱你好 呀心抱你唔領情

由我懷孕初期既安胎湯,飲到我肚痛頭暈身慶,講左飲完唔舒服唔好再買,都係要我飲...
到過左三個月就要我飲涼茶....懷孕後期既高麗參,懷孕後期食高麗參會導致產後大量出血,到我生完第二日既木耳紅棗湯,以我所知兩樣都補血係唔可以咁快飲,奶奶話人地個個都係咁飲!你做咩唔飲!不停重覆...我就覺得自己諗錯左而相信左奶奶於是我又中伏了!!!
第一次感覺到咩叫肚痛到抽筋
到坐月期間既雞酒同鹿茸係生完未夠十日已經要我食...好在我係娘家坐月,媽咪幫我食哂
只能說奶奶好有我心,但我亦因為咁而受左唔少苦

複式洋房

自問好明白寄人離下唔怨得咁多,佢成日係屋企食煙,我最多叫c6話下佢,大家都想bb好,但講完佢又係屋企周圍食煙

首頁

尾頁

跳至